Sharp Derecelendirmesi Hakkında

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Merhaba arkadaşlar kafama takılan bir soru var. MT'nin Revenge model kaskı Sharp testlerinden 5 yıldız almış 250TL civarlarında satılıyor. Arai'nin RX-7 GP model kaskı testlerden 4 yıldız almış, bu da 3000TL civarlarında satılıyor. Birinin fiyatı 250TL(Sharp 5 yıldız) iken diğeri 3000TL(Sharp 4 yıldız) bu nasıl mümkün oluyor? Sharp testlerinde mi hile hurda yapılıyor yoksa birinin kabuğu kompozit fiber diğerinin polikarbon kask grupları içinde mi test ediliyor? Teşekkürler şimdiden.

Super Moderator
Benim kaskımda 2 bin civrarı 3 yıldız garibim sürünüyor öyle :)

yüzbinlerce liralık mercedeslerin 4 yıldız aldığı çarpışma testlerinden çok daha düşük fiyatlı renaultların 5 yıldız aldığını gördük.
veya yine çok pahalı ultralüks bir jipin 3 yıldız aldığı testten çok daha basit compact bir aracın daha iyi sonuçlar aldığı da var

Buna bakarak renault mercedesten daha iyi bir araba diyebilirmisin. Para = güvenlik değil ne yazık ki, bunun konforu, izolasyonu, modası, kar marjı vs. bir sürü başka değişkeni de var. Kask alırken tek kriterin güvenlikse 5 yıldız bi kask al geç ama insanların genelde başka kriterleri de oluyor.

Benim için en önemli şey güvenlik olduğundan öncelikli kriterim bu ve en güvenilir kaynakların başlarında da "sharp" geldiği için seçimimi ona göre yapıyorum. Bunun yanında testlere güvenmeyen, o kadar para verdik nasıl korumaz bu beni diyen arkadaşlar da var ki onlar dünya standartlarında, dünyaca kabul görmüş kendi testlerini yaptıklarında onu da gözden geçirip ona göre alırız. Ama o güne kadar bu tip söylemleri kaale almamanı tavsiye ederim.

Bir renault, bir mercedesten daha güvenli olabilir ncap testlerinde ama mercedes daha iyi viraj alır, frenleri daha iyidir, yol tutuşu daha iyidir, ani kaçışlarda daha atiktir, kolay devrilmez, savrulmaz, aynı hızda daha stabildir, 7-8 saat kullandıktan sonra daha az yorar falandır filandır..sadece kaza anını düşünmeyin, kaza olmaması için gerekli önlemleri de almak lazım.

Konforsuz veya görüş açısı yeterli olmayan bir kask kaza oranını arttırabilir, bu da düşünülmeli. Ben SHARP testlerine güveniyorum ancak o işin sadece "kaza olunca" kısmıyla ilgileniyor. Diğer değişkenleri, kendimize göre bizim düşünmemiz gerekiyor.

Bir kaskın fiyatını belirleyen tek etken güvenlik değildir. Konfor da en az güvenlik kadar önemlidir. Tasarım, rüzgar direnci, ağırlık, ses düzeyi vb. bir sürü kriter vardir. Güvenlikse tek kriter Sharp yeterli, ama sadece güvenli diye bir kaska iyi bir kask diyemeyiz.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Teşekkürler cevaplarınız için kafamdaki soru işaretleri gitmiş oldu. Ben kask olayına yüzeysel baktığım için hiç konfor rüzgar direncini iç ped kalitesini vs. düşünmemiştim. :)

mühendislikte 3 E kuralı vardır, şöyle ki;
emniyet, ekonomi, estetik...

bu 3 kriteri ne kadar sağlıyorsa fiyat buna göre artış göstermekte...buna benzer zamanın birinde bende konu açmıştım bakmak isteyebilirsin

http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/142695-kiyafet-alirken-ekonomi-nasil-yapilir.html

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar