Shark spartan yardım :((

Arkadaşlar 0 shark spartan kask aldım her şey iyi güzel lakin 120/140 gibi hızlarda sol kulağımda tıkır tıkır ses duyuyorum anes motora sordum vidası gevşektir sık dedi ama bilemedim var mı bu sorunu yaşayan vizörü kapatınca oluyor sadece

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Muhtemelen o ses her zaman vardır da siz vizörü kapatınca oluşan sessizlikte hissediyorsunuzdur. Kaskı bilmiyorum, açılıp kapanan hava kanalları var mı?

Var kapalı bir kask hava kanalları kapalı iken de açık iken de yapıyor duymamam imkansız ama o sesi ya

2483incig3631387.png

337incir3985740.png

Revzilla'ya baktım aynı ıslık sesinden bahseden yorumlar var. Normali böyle gibi dostum.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Kulak tıkacı kullanımıyla bir nebze rahatlarsınız.

Teşekkürler yorumlar için ıslık sesi tamam onu geçtim zaten de tıkırdama var onu anlamadım ben /( bir dahaki kaskım shark olmayacak :(

Kaskı 0 aldığınız anda anesi aradığınızda size vidası gevşemiştir mi dediler ? Eğer böyle bir durum varsa vay hallerine. Kullanılmış kask olsa tamamda 0 sattıkları kaskların vidalarını gevşek satabiliyorlarsa helal olsun.

Kaskınızda dahili güneş vizörü var sanırım. Bazı güneş vizorlü kasklarda bu içerideki siyah vizörün titreşim ve ses yapma problemleri olduğunu duymuştum ancak genelde daha ucuz kask modellerinde karşılaşılan bir durum bu.

Rüzgar uğultusu neyse de tıkırtı yapması çok normal değil, bence sağını solunu güneş vizörünü tutan mekanizmayı falan bir kontrol edin.

A
1. Anes size vida sıkmanızı yazılı olarak söylesin.
2. Video kaydı ile vidayı sıkın.
3a. Kırılırsa siz dediniz de sıktım deyip iade edin.
3b. Kırılmaz ama sorun da çözülmezse iade edin.
3c. Sorun çözülürse ne güzel, güle güle kullanın.

B
Direkt iade veya değişim talep edin.

Tekrar teşekkürler arkadaşlar yorumlar için fakat şöyle bir yanlış anlaşılma olmuş benden kaynaklı ben kaskı çanakkalede aldım bir bayiden anes distribütörü olduğu için oraya sormak istedim buradakiler pek bilgili değiller maalesef

ayni kask bende var (shark spartan carbon), 120-130 km hiza kadar ciktim ama dedigin gibi bir sesi duymadim.
kaskin o hizlara ciktigi zaman cok sessiz oldugunu söyleyemem ama kulak tikaci olsun yada olmasin (ki ben kullaniyorum herzaman) ruzgar sesinin hic rahatsiz ettigi olmadi.
kaskin ic ve dis kisimlarinda yerinden oynamis parca varsa sabitlemenmesi gerekebilir.

İç Pedleri söküp bi sağına soluna baksan,belki interkom için yuva falan varsa onun kapakları tıkırdıyodur?

Aynı kaskın carbon modelini kullanıyorum.
Dediğin ses güneş vizöründen geliyor...

ayni kask bende var (shark spartan carbon), 120-130 km hiza kadar ciktim ama dedigin gibi bir sesi duymadim.
kaskin o hizlara ciktigi zaman cok sessiz oldugunu söyleyemem ama kulak tikaci olsun yada olmasin (ki ben kullaniyorum herzaman) ruzgar sesinin hic rahatsiz ettigi olmadi.
kaskin ic ve dis kisimlarinda yerinden oynamis parca varsa sabitlemenmesi gerekebilir.

hocam nasıl bir tıkaç kullanıyorsunuz? bir de tıkaç trafikte sorun olmuyor mu arkadan geleni duymamak vs gibi?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
hocam nasıl bir tıkaç kullanıyorsunuz? bir de tıkaç trafikte sorun olmuyor mu arkadan geleni duymamak vs gibi?

Ben Alpine Motosafe Touring kullandım uzun yollarda 1 sene, trafikte sorun olmadı hiç. Kornaydı, yanımdaki arabaydı herşeyi duyuyordum ama bilhassa yüksek süratlerde rüzgarın uğultusunu epey kesiyordu. Kafamız ne kadar az şişerse o kadar az yoruluyoruz.

kullandiklarim
alpine star, eartech ve nonoise
hepsinden memnun kaldim

kesinlike motosiklet icin uretilmis tikaclari kullanmak gerekir. fiyati bir nebze yuksek ama hakkini fazla fazla veriyor.
kulakta basin olmamasi icin delikleri oluyor, digerlerinde olmadigi icin basagrisi yapabiliyor.
ama hic bulamadin elbette, sunger olan tikaclarda is görecektir.

sesleri duymaya gelince, kesinlikle motorun, viteslerin, calan kornalarin, arkadan yandan gelen araclarin seslerini cok ama cok daha iyi duyarsin.
cunku ruzgar sesini kestigi icin geriye kalan tum seslere odaklanabiliyorsun.
ilk zamanlar alisana kadar zorluk cekebilirsin belki ama sakin vazgecme, alistiktan sonra nasil bunsuz motor kullanmisim diyeceksin.
ayni zamanda ileri ki yaslarda duyma kapi ve allahin belasi tinitus´e karsi da etkili.

Son düzenleme:
Shark race r pro carbon kask aldım boyun yerine gelen deri kısım parça parça yırtıldı .Aldığım bayii gönderdi anese cevaba bakın; "Zaten indirimli almış kaskı ,bu kullanıcı hatası"
Esnek olması gereken parça esnememiş se nasıl kullanıcı hatası oluyor,ve uygun fiyata aldıysam sana ne. corona yüzünden henüz tüketici haklarına da gidemedim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar