- Konu Yazar
turing kurumunun verdiği ls2 model kaskı 2 ay kullandıktan sonra gidip adam akıllı bir kask alıyım dedim. sabah işe giderken doğuya,akşam eve gelirken de batıya doğru gittiğim için ; "güneş vizörünün kask içerisinde olmasını" istediğimden dolayı, gittiğim mağazada(anes motor) shark s700'ü gördüm ve aldım. ilk gün test ettim ve çene kısmından aşırı derecede rüzgar aldığını farkettim,geri götürdüm. "bu durum normaldir,size bir çene pedi (böyle mi deniyor tam bilmiyorum) takalım dediler ve çene kısmına taktılar. sonra tekrar çıktım gittim eve,trafikte bocalanırken çok farketmemişim;ertesi gün bir test edeyip diyip otobana çıktım; fakat bu sefer de kaskta aşırı derecede "ses,gürültü" olduğunu farkettim. 60 km/h ' in üzerine çıktığımda bir uğultu başlıyor,80'de iyice artıyor ve rahatsız etmeye başlıyor.100' de ise zaten sesten bayaa bayaa "haşır huşur, pıyuuuuuuuuuv" seslerinden duramıyorum. halbuki ls2'de böyle bir rahatsızlık hissetmemiştim. "lan acaba bende mi sıkıntı var" diyip, shark'ı çıkarıp ls2 yi taktım ve ls2'de de ses olduğunu farkettim fakat ikisini kıyaslarsak ; sanki shark'taki ses daha fazla,aşırı derecede rahatsız edici.ls2'de hissettiğim ses,gürültü bu kadar rahatsız etmiyor...motorum zaten 150 falan yapmıyor da, 150 km/h hıza çıktığımda hissettiğim sesi hayal dahi edemiyorum..şu anda bile 100 km/h hızla giderken, hissettiğim sesten dolayı hızımı düşürmek istiyorum ve düşürüyorum da,uzun süre bu hızda gidemiyorum.
sonuç olarak; 600 küsür lira verdiğim kask ile ls2 yi tabiki kıyaslayamam,bir kaza anında shark'ın daha güvenilir olacağını düşünüyorum; lakin bu ses problemi kafamda çok büyük bir soru işareti.bir kaskın tamamen sessiz olması beklenemez fakat bu sesin normali bu mudur acaba? bunu nasıl test ederim? burada veya başka forumlarda okuyorum, " hiç durmadan 150-160 km/h" hızla uzun yol yapanlar var. bu sese nasıl dayanıyorlar? "kulak tıkacı" kullanman gerek dediğiniz duyar gibiyim, illaki kullanacağım fakat yazdığım gibi; bir kaskta hissedilen "ses,uğultu" nun normalini nasıl test edebiliriz ? bir kaskın ses açısından arızalı,defolu,sorunlu olduğunu anlama yöntemleri var mıdır ?
veya "kardeş, bu işin normali bu,rahatsızsan sat motoru" mu diyorsunuz ?
sonuç olarak; 600 küsür lira verdiğim kask ile ls2 yi tabiki kıyaslayamam,bir kaza anında shark'ın daha güvenilir olacağını düşünüyorum; lakin bu ses problemi kafamda çok büyük bir soru işareti.bir kaskın tamamen sessiz olması beklenemez fakat bu sesin normali bu mudur acaba? bunu nasıl test ederim? burada veya başka forumlarda okuyorum, " hiç durmadan 150-160 km/h" hızla uzun yol yapanlar var. bu sese nasıl dayanıyorlar? "kulak tıkacı" kullanman gerek dediğiniz duyar gibiyim, illaki kullanacağım fakat yazdığım gibi; bir kaskta hissedilen "ses,uğultu" nun normalini nasıl test edebiliriz ? bir kaskın ses açısından arızalı,defolu,sorunlu olduğunu anlama yöntemleri var mıdır ?
veya "kardeş, bu işin normali bu,rahatsızsan sat motoru" mu diyorsunuz ?