SGK'dan ceza geldi

Şubat ayında aldığım 2 farklı raporu muhasebeciye vermeyi unuttuğum için devlet 9 ay beklemiş ve 15 gün ödemeli aksi takdırle %100 faizli bir ceza göndermiş ne yapmalıyım 1071 tl cik bir ceza göndermiş . Babamın yanında işçi gözüktüğüm için de 1 ay boşa çalışmış olacagım onu da gectım 15 gün de ödeme zorunluluğu koymuş kurtulma yolu var mı ?

Ceza sana degil, İşverene yani babana gelmiştir..Ama sonuç değişmiyor..Babandan cezayı alırlar.. belki yapılandırma kapsamına girebilir..Taksitle ödenir.. Kurtulma şansın yok... Bu arada boşa çalışmış olmazsın.. Gelen ceza raporların sgk ya bildirilmediği için geliyor.. ödenen prim gün sayıları ve tutarları geçerli...

Abi sgk'ya git ağızları'nı burunlarını dağıt sana nasıl ceza gönderirler:queen:
geçmiş olsun

Ama sen konuyu biraz çarpıtmış gibisin. Raporlu olduğun süre içinde SGK dan maaşını aldın mı ? O gelen tutar sana ödenen para+faizi olmasın ?

Banada 2000 küsur geldi. Gelmeyen yok zaten, borcu olmadigini sananda internetten kontrollerini yapsın. Her ay 40-50 lirada artıyor. Yapılandır acilen. Yapacak birşey yok kaçyüzbin insana geldi.

Ama sen konuyu biraz çarpıtmış gibisin. Raporlu olduğun süre içinde SGK dan maaşını aldın mı ? O gelen tutar sana ödenen para+faizi olmasın ?

EVet çok fena çarpıttım , arkadaş ben raporu muhasebeye vermeyı unuttum diyorum sen sgk maaşını aldın mı dıyorsun

Sırtında sopa kır SGK'nın önünde protesto et abi:mrgreen:

Sgk da işler kesat dostum.
Yapılandırma başarısız.müşteri arıyorlar.önce borçlandırıp sonra yapılandırıyorlar.ÖDİCEKSİN çaren yok.

şimdi ceza'nın sebebini anlamayan bir tek benimiyim? şimdi aldığın raporların parasını sgk dan aldın ama rapor bildirilmediği içinmi ceza geldi?

benimde 3 günlük raporumu iş yerine vermeme ragmen iş yeri bildirmemiş galiba para yatmamıs ben parasında deilim bende böyle bir sorunla karsılasırmıyım acaba.

Arkadaşlar bu ceza nın sebebi... rapor parası falan değil.. devletin kendi işini muhasebeciye yıkması.. şöyle açıklayalım; yani işçinin aldığı raporları muhasebeciye vermesi ve muhasebecinin de bu raporu sgk internetten bildirmesi gerekiyor..Önceden bakmıyorlardı bile son bir yıldır devletin açığını kapatmak için herkese ceza yazıyorlar..İşçinin raporlu olduğu dönemde çalışıp çalışmaması bu yükümlülüğü ortadan kaldırmıyor.. rapor aldıysan bildireceksin... bildirilmeyen her rapor içinde ortalama 540 TL ceza kesiliyor.. Raporu muhasebeciye vermediği için suç işçinin ve işverenin...

Banada 2000 küsur geldi. Gelmeyen yok zaten, borcu olmadigini sananda internetten kontrollerini yapsın. Her ay 40-50 lirada artıyor. Yapılandır acilen. Yapacak birşey yok kaçyüzbin insana geldi.

alper arkadaşın bahsettiği ise genel sağlık sigortası borcu... Yukarıda bahsedilen ceza ayrı konu... yani sigortalı çalışılmayan her ay için ödenecek olan sağlık sigortası primi...

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:10 ----------

benimde 3 günlük raporumu iş yerine vermeme ragmen iş yeri bildirmemiş galiba para yatmamıs ben parasında deilim bende böyle bir sorunla karsılasırmıyım acaba.

3 günlük raporu bildirmişte olsa 2 günlük ücreti kanunen alamazsın, zaten 1 günlük ücret alman lazım, oda 25 TL gibi bir tutar olur... Aylık Prim gün sayına bak.. eksik gün var mı diye, varsa kesin bildirmiştir..PTT ve Ziraat bankasına sonraki ayın 23 den sonra bi soracaksın yatan para varmı diye.. Rapor bildirilmedi ise bir süre sonra işverene 540 TL ceza gelir..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar