Ama devlet bütçe açığını kapatmanın yolunu işsizin elindeki paraya göz dikmekte buluyor malesef
Size ne söylense boş. Toplum olarak tam getirilmek istenilen noktada bulunuyorsunuz; empatiden yoksun, birbirini tınmayan, bir arada yaşadığı insanlarla barışık olmayan, vicdanı olmayan birey yaratımı
Şimdi size bunu devlet anlatamadıktan sonra ben anlatamam da , yine de yardımcı olmaya çalışayım ! sizden tek ricam okurken dürüst ve adil olun !!!
"Empati yapalım ve sizi beğenmediğiniz devletin yerine koyalım !! ((.
Yuvarlak olarak , ayda 350 tl prim tahsilatınla 15 yılda vatandaşınızı emekli yaptınız , elinize toplamda 63 bin kusur para geçti !!!
Bu vatandaşınıza 850 tl emekli aylığı ödemeye başladınız 6 kusur yılda ödeyeceğiniz para 63 bin tl ye tekamül ediyor !!!
Bu vatandaşın hiç hastaneye uğramadığını ve kimi kimsesi olmadığını var sayarsak ve emekli olduğu gibi vefat ederse siğorta kar yazar !! değil mi ????
Bir de tersten bakalım "empati yapıyoruz ya ! , vatandaşın 4 çocuğu var ve ailesi kalp hastası , çocuk bu ya hastalanmadan olmaz malum !!, iki tahlil 100 tl + ilaç , kadının ise kalp ameliyatı olması gerekiyor ve masrafları ortalama 75 bin tl tutuyor ! acil olması gerekli !!!
Kadın başarılı bir operasyon neticesinde kurtuluyor ve sağlığına kavuşuyor . Durun daha bitmedi !!! ((. daha masraflı hastalıklar var (Allah vermesin onlara girmeyelim ).
Vatandaşımız emekliliğinin 6. yılında vefat ediyor , şimdi ne olacak ???
Maaşını ailesi almaya devam ediyor ve bu kaç sene sürer Allah bilir değil mi ?? Kadın rahmetli olsada şayet özürlü ise maaşı çocuklar almaya devam ediyor + sağlık harcamaları , yanlış bir şey varsa lütfen düzeltin !.
Bunlara birde sigortayı dolandırıp haksız kazanç temin edenleri eklemiyorum !!
Şimdi !!! , Allah rızası için elinizi vicdanınıza koyup , tekrar düşünün , siğorta kar elde eder mi ??? devletin bu işte karı var mı ?
yıllardan beri her gelen hükümet zarar var diye haykırdı , kimse oralı olmadı !!!
Özel sigorta kavramı yerleştikçe özelleştirme gerçekleşecek , merakınız olmasın.
"Toplum olarak getirilmek istenen noktadasınız , diye sitem etmişsiniz de !!!, bakın o dediğiniz noktaya "ben gelmedim gelmem !!! , oy vermedim ki !!!
, ayrıca beni tanımadan yargılamışsınız bu hiç olmamış , oysa akıllı bir kişiliğe benziyorsunuz , ben toplum içinde esnafım , yakın olsanız , size bir kahve ısmarlayıp dertleşmek isterdim, saygılarımla, esen kalın.