Sezon geldi çattı

Eveeet sezon geldi çattı.

askere gitmeden mini bir çadırlı tur yapmak istiyorum. kastamonudan yola çıkacağım. ana hedef deniz,kum,güneş 3.lüsü ama çanakkaleyede uğramak istiyorum.

hayatımda ilk defa böyle bir tur yapacağım önereceğiniz rotalar varmı?

çanakkale tarafında achilleusun mezarı var. pulsarla gitmeye çalışma, ben denedim düştüm, komik olmadı:D achilleusun mezarına gitmeye çalışırken kendiminkine girecektim :D onun dışında sahilden sahilden gel zonguldak-düzce hattından istanbul geç. trakya göresin yoksa direkt istanbuldan çanakkale in gelibolu geç mutlaka ama zamanın varsa trakya üstünden geliboluya geç oradan feribotla çanakkale oradan sahilden tırım tırım aşağı kayarsın. aynı yolu pulsarla yaptım soluksuz gitmişti tosunum. sorun yaşamazsın. iyi sürüşler :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

askere gitmeden mini bir çadırlı tur yapmak istiyorum. kastamonudan yola çıkacağım. ana hedef deniz,kum,güneş 3.lüsü ama çanakkaleyede uğramak istiyorum.

12-13 haziranda inebolu dan ankaraya istiklal sürüşü var. epey kalabalık grup sürüşü. belki buna katılmak istersiniz.

Motosikleti
Yok

Hocam daha fazla detay gerekli. Nasil yerlerde cadir kurmayi istiyorsunuz, nerede deniz/kum/gunes yapmayi istiyorsunuz? Zamaniniza bagli sonucta.
Ille de Canakkale diyorsaniz, ben olsam asagidaki gibi giderdim. Ama dedigim gibi nerelerde kalmayi istediginizi bilmiyorum.

Kastamonu - Iznik (iznik golu guneyinde cadir kurabileceginiz cadir alanlari var) - Balikesir - Akcay - Ezine - Canakkale - Bursa - Kastamonu

Hocam daha fazla detay gerekli. Nasil yerlerde cadir kurmayi istiyorsunuz, nerede deniz/kum/gunes yapmayi istiyorsunuz? Zamaniniza bagli sonucta.
Ille de Canakkale diyorsaniz, ben olsam asagidaki gibi giderdim. Ama dedigim gibi nerelerde kalmayi istediginizi bilmiyorum.

Kastamonu - Iznik (iznik golu guneyinde cadir kurabileceginiz cadir alanlari var) - Balikesir - Akcay - Ezine - Canakkale - Bursa - Kastamonu
kamping yeri uygun, illada demiyorum canakkale için. hedefim guzel yollarda surmek denize girip az kenti gezmek. ege veyahut ege Akdeniz niyetim var

Benim planim su, size ne kadar uyar bilemem.

https://bit.ly/3iZNnTE

Rotanız için küçük tavsiyede bulunayım :) Uşak Denizli arasında Blaundus Antik Kenti ve Ulubey Kanyonları var. Yolunuzu biraz değiştirip bunların ikisini ziyaret edebilirsiniz. Burdur'a gitmişken Burdur Arkeoloji Müzesi'ne mutlaka uğramanızı tavsiye ederim, müze küçük ama eserler şahane. Burdur'dan Isparta'ya direkt geçmek yerine, yolu biraz daha uzatıp Ağlasun üzerinden giderseniz Türkiye'nin en iyi antik kentlerinden birisi olan Sagalassos'u da ziyaret edebilirsiniz.

Yani zaten hafta sonu ve akşam kısıtlamaları kalkınca yapılacak rota.Yoksa akşam 9 da yatıp uyayacakmıyız.

Motosikleti
Ducati Multistrada 950
Rotanız için küçük tavsiyede bulunayım :) Uşak Denizli arasında Blaundus Antik Kenti ve Ulubey Kanyonları var. Yolunuzu biraz değiştirip bunların ikisini ziyaret edebilirsiniz. Burdur'a gitmişken Burdur Arkeoloji Müzesi'ne mutlaka uğramanızı tavsiye ederim, müze küçük ama eserler şahane. Burdur'dan Isparta'ya direkt geçmek yerine, yolu biraz daha uzatıp Ağlasun üzerinden giderseniz Türkiye'nin en iyi antik kentlerinden birisi olan Sagalassos'u da ziyaret edebilirsiniz.

Ayrıca Ağlasundaki temiz asfaltta virajların keyfini çıkarabilirsiniz. Güzel keyifli virajları var.

Motosikleti
Yok

Tesekkurler, zaten Isparta'ya ugrama sebebim Sagalassos'u gezmek. Zaman yok hocam, zaman. Olsa ben o rotayi 2 aylik rota haline getirirdim. Blaundus bir sonraki geziye, oncelik antik tiyatrolari olan buyuk antik kentlerde. Bir de kanyon vs ziyaretleri icin iyi arastirmak gerekli, maxi-scooter ile bir yere kadar gidebilirim, Ulubey kanyonu ile ilgili bir yazi hatirliyorum forumda :)

Su konuyu acmistim, yine yazayim forum ahalisinin izniyle, ayni seyleri gormeleri sIkIcI olur ama kusura bakmasin kimse :)

https://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/205994-2021-antik-kentler-gezi-planinda-sorularim.html

Son durum da soyle ancak tamamini 14/16 gunde gezebilecegimi sanmiyorum, muhtemelen plan disina cok cikarim. (Asagidaki plani sadece pazarlari sokaga cikma yasaginin oldugu varsayarak duzenledim.)

Haftanin Gunu - [ Cikis Gunu - Alternatif Cikis Gunu ] Rota / Kalinacak sehir / Gezilecek antik kent / Gunluk mesafe

5 [ 07 - 14 ] Yalova - Bergama - Izmir / Izmir / Pergamon / 500km
6 [ 08 - 15 ] Izmir - Salihli - Denizli / Denizli / Sardes / 250km
7
1 [ 09 - 16 ] Denizli - Denizli / Denizli / Aphrodisias - Hierapolis
2 [ 09 - 16 ] Denizli - Salda - Egirdir / Egirdir / Sagalassos - Salda / 250km
3 [ 10 - 17 ] Egirdir - Antalya / Antalya / Perge / 150km
4 [ 11 - 18 ] Antalya / Antalya / Aspendos - Termessos
5 [ 12 - 19 ] Antalya - Kumluca / Kumluca / Phaselis - Olympos / 100km
6 [ 13 - 20 ] Kumluca - Kas / Kas / Myra - Rhodiapolis / 100km
7
1 [ 14 - 21 ] Kas - Fethiye / Fethiye / Xanthos - Tlos / 120km
2 [ 15 - 22 ] Fethiye - Dalyan / Dalyan / Kaunos - Radar Tepe / 90km
3 [ 16 - 23 ] Dalyan - Didim / Didim / Dydima / 250km
4 [ 17 - 24 ] Didim - Didim / Didim / Miletus - Priene
5 [ 18 - 25 ] Didim. - Denizli / Denizli / Magnesia / 190km
6 [ 19 - 26 ] Denizli - Maltepe / Aizanoi / 600km

Son düzenleme:
Hocam Ulubey Kanyonu'nun yolunda sorun yok, baya düzgün. Önünde açık bir park alanı var, oraya park edip, cam terasa çıkıp manzarayı seyredebiliyorsun, aklında bulunsun.

Plan çok güzel ama biraz ağır olmuş onu söyleyeyim :) Gitmeyi planladığın kentlerden Sardes'i, Aphrodisias'ı, Hierapolis'i, Sagalassos'u, Kaunos'u, Didyma'yı, Miletus'u, Priene'yi, Magnesia'yı ve Aizanoi'yi teker teker gezdim. Zaten Sökeliyim, Didim, Milet, Priene ve Magnesia dibimde, onlara defalarca gittim. Bu antik kentler çok büyük. Mesela aynı gün hem Aphrodisias'ı gezmek, hem de Hierapolis'i gezmek çok zor. Tek başına Aphrodisias'ı müzesi ile gezmek minimum 3 saat. Aphrodisias ve Hierapolis arası da yaklaşık 1.5 - 2 saat. Muhtemelen Hierapolis'e vardığında pert olacaksın :) Magnesia'nın Agorası, Bazilikası ve Artemis Tapınağı ayrı bir yerde, Tiyatro ve Stadyum ayrı bir yerde, onlar da çok geniş alanlar. Keza Aizanoi'de Çavdarhisar'ın neredeyse yarısına yayılmış durumda, tiyatro bir tarafta, Zeus Tapınağı bir tarafta, Macellum ve Sütunlu Cadde ayrı bir tarafta. Bunların arasında en hızlı gezeceğin yer Didim'deki Apollon Tapınağı olur, orası antik kent değil, sadece tapınak var. O yüzden mesela Didyma, Milet ve Priene'yi bir günde gezecek şekilde birleştirebilir, Aphrodisias ve Hierapolis'i iki ayrı güne bölebilirsin.

Motosikleti
Yok
Hocam Ulubey Kanyonu'nun yolunda sorun yok, baya düzgün. Önünde açık bir park alanı var, oraya park edip, cam terasa çıkıp manzarayı seyredebiliyorsun, aklında bulunsun.

Plan çok güzel ama biraz ağır olmuş onu söyleyeyim :) Gitmeyi planladığın kentlerden Sardes'i, Aphrodisias'ı, Hierapolis'i, Sagalassos'u, Kaunos'u, Didyma'yı, Miletus'u, Priene'yi, Magnesia'yı ve Aizanoi'yi teker teker gezdim. Zaten Sökeliyim, Didim, Milet, Priene ve Magnesia dibimde, onlara defalarca gittim. Bu antik kentler çok büyük. Mesela aynı gün hem Aphrodisias'ı gezmek, hem de Hierapolis'i gezmek çok zor. Tek başına Aphrodisias'ı müzesi ile gezmek minimum 3 saat. Aphrodisias ve Hierapolis arası da yaklaşık 1.5 - 2 saat. Muhtemelen Hierapolis'e vardığında pert olacaksın :) Magnesia'nın Agorası, Bazilikası ve Artemis Tapınağı ayrı bir yerde, Tiyatro ve Stadyum ayrı bir yerde, onlar da çok geniş alanlar. Keza Aizanoi'de Çavdarhisar'ın neredeyse yarısına yayılmış durumda, tiyatro bir tarafta, Zeus Tapınağı bir tarafta, Macellum ve Sütunlu Cadde ayrı bir tarafta. Bunların arasında en hızlı gezeceğin yer Didim'deki Apollon Tapınağı olur, orası antik kent değil, sadece tapınak var. O yüzden mesela Didyma, Milet ve Priene'yi bir günde gezecek şekilde birleştirebilir, Aphrodisias ve Hierapolis'i iki ayrı güne bölebilirsin.

Hocam bilgiler icin tesekkurler, yeniden duzenleme yapayim bu aksam. Zaten Denizli ve Didim'e 2'ser gece ayirmistim, yine degisiklik yapacagim sanirim :)
Bu arada eski esim de Soke'li, o kadar gittim geldim de gezemedim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar