Sözlerinde haklısın ama arkadaşın sölediği motor mz 251 2 zamanlı tek silindir bir motor bu motorlarda seri ama fazla yakan motorlardır 4 zamanlı motorlara göre o yüzden karbüratör memesini küçültmekte bir bakımdan azda olsa yakıt tasarrufunu karşılar tabi bunların tek başına yeterli olması hayal ürünüdür bunun yanında lastik çapı ve hava filtreside temiz olması gerekir silindirin sağlam olması yani rektefiye girmemiş olması dişlilerle oynanmamış olması bunların hepsinin yakıt tasarrufunda büyük etkisi vardır en basit lastik büyütmek bile ekstra fazla benzin daha az güç demektirGüzel ülkemin kıvrak zekalı gençligi yakıt tüketimini Lt bazından hesaplamayı öğrenemedi hala.. Ülkemizde akaryakıt sektörü borsadan bile değişime elverişli olduğu için benzin fiyatları sürekli değişmektedir. Kuruş hesabından yapılan değerler sizi her zaman yanıltır. Akşam yattığımız fiyatla sabah kalktığımız fiyat aynı değildir. 100 Kilometre üzerinden litre bazı hesabı yaparsanız daha güzel sonuçlar alabilirsiniz.
Sözlerinde haklısın ama arkadaşın sölediği motor mz 251 2 zamanlı tek silindir bir motor bu motorlarda seri ama fazla yakan motorlardır 4 zamanlı motorlara göre o yüzden karbüratör memesini küçültmekte bir bakımdan azda olsa yakıt tasarrufunu karşılar tabi bunların tek başına yeterli olması hayal ürünüdür bunun yanında lastik çapı ve hava filtreside temiz olması gerekir silindirin sağlam olması yani rektefiye girmemiş olması dişlilerle oynanmamış olması bunların hepsinin yakıt tasarrufunda büyük etkisi vardır en basit lastik büyütmek bile ekstra fazla benzin daha az güç demektir![]()
yok dostum seni anladım ben motorun diğer aynı cc deki 4 zamanlı motorlardan fazla yaktığını bununda şu şekilde azaltabilir anlamında yazdım yoksa ben zaten sana haklı olduğunu belirttim kazasız günlerDeğerli dostum seni çok iyi anliyorum ama ben kendimi tam olarak anlatamadim sanirim. Yakıt sarfiyatı 100 kilometre üzerinden litre hesabi yapilirsa motorun ne kadar yakıt tükettiği daha iyi ortaya çıkar demiştim. Örn ; 100km/3,1 lt gibi..
yok dostum seni anladım ben motorun diğer aynı cc deki 4 zamanlı motorlardan fazla yaktığını bununda şu şekilde azaltabilir anlamında yazdım yoksa ben zaten sana haklı olduğunu belirttim kazasız günler
2T yağ koyacaksın yağ deposuna, 2 zamanlı motor yağ yakarak gider öyle aydan aya bakım yaparken değil her zaman yağ deposunda yeterli miktarda yağ olmalıarkadaslar motorun bakımını yapacagım aacaba hanı yag kullanmam gerekıyor