seyhan 250 2004 model motora cmx250 elektrik şeması uyarlaması hk soru

Tamircilerin yapamadığı 3 kez para verip elimde kalan motorsikleti kendim yapmaya karar verdim. elektirik şemasını forumdan yardım alıp elde ettim fakat şemayı incelerken takıldım.

bendeki motorsiklette starter relay şu şekilde. (resim 1) akü den gelen + kırmızı kablo ve starter motordan gelen siyah kablo giriş ve çıkışında sadece 2 kablo var.

fakat kablo şemasında 3 çıkış var.

birde (resim 2) starter selonoid denilen bir malzeme var. Buda değişik bir malzeme ve benim motorumda yok.

tüm bu bilgilerle sorum şu. verdiğim kablo şemasında yazan "starter relay" benim elimde olan ve resim 1 olarak verdiğim starter relaymı. eğer buysa neden kablo şemasında 3 kablo çıkış var. ben bu malzemeyi nasıl bağlayacağım.

eğer benim elimdeki malzeme değilde "starter selonoid" e ait bir bağlantı şekli ise , forumdan aldığım (şekil 2 de) ki resimde de 3 kablo yok.

ve bu iki malzeme motorda olmalımı. eğer benim elimdeki yeterli ise bu 3 kablo çıkışını nasıl bağlayacağım.

gerçekten sıkıcı olmaya başladı. bu konuda bana detaylı bir bilgi verirmisiniz.

elimdeki malzeme

cmx250 motor malzemesi bir yabamncı eski bir forum mesajında gördüm. ama burada da 3 kablo yok malzemde kendisi 4 kablolu :)

diyagram

Motosikleti
Hero X Pulse 200
Selam, konu biraz karışık, şemaya bakacak olursak;
-sarı kırmızı kablo marş düğmesine bağlanmalı.
-kırmızı yeşil kablo debriyaj müşürüne bağlanmalı. (debriyaja basmadan marş yapılmasını engellemek için hiç bir yere bağlanmasada olur, zaten sizin elinizdeki otomatikte bu yok.)
-kırmızı kablo kontağa bağlanmalı

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Şimdi bu otomatiğe gelecek olursak;
N1UU8G.png

-Sarı kırmızı marş düğmesine bağlanmalı
-Yeşil kırmızı olanda kontağa bağlanmalı(tam terside olabilir kontrol ederek yapmak lazım.)
-Aküden gelen kalın kırmızı kabloyu bakır uçlardan birisine bağlayacaksınız.
-Marş motorundan gelen kalın siyah kabloyuda diğer bakır uca bağlayacaksınız.(Kablo siyah ama aslında marş motorunun + kablosudur.)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Şunada bakalım.
N1UzqT.png

Yeşil ve sarı kabloların görevleri yukarıda yazıldığı gibi, içerisinde 20A sigorta var kırmızı 2 kabloda bu sigortanın girişi ve çıkışı. Bizim kullanacağımız marş otomatiğinde sigorta kutusu yok, aküden çıkan 2. + kabloya 20A sigorta takmanız gerekiyor.

Umarım yardımcı olabilmişimdir, başka sorunuz olursa yazın yine bakarız.

Selam, konu biraz karışık, şemaya bakacak olursak;
-sarı kırmızı kablo marş düğmesine bağlanmalı.
-kırmızı yeşil kablo debriyaj müşürüne bağlanmalı. (debriyaja basmadan marş yapılmasını engellemek için hiç bir yere bağlanmasada olur, zaten sizin elinizdeki otomatikte bu yok.)
-kırmızı kablo kontağa bağlanmalı

Şimdi bu otomatiğe gelecek olursak;
N1UU8G.png

-Sarı kırmızı marş düğmesine bağlanmalı
-Yeşil kırmızı olanda kontağa bağlanmalı(tam terside olabilir kontrol ederek yapmak lazım.)
-Aküden gelen kalın kırmızı kabloyu bakır uçlardan birisine bağlayacaksınız.
-Marş motorundan gelen kalın siyah kabloyuda diğer bakır uca bağlayacaksınız.(Kablo siyah ama aslında marş motorunun + kablosudur.)

Şunada bakalım.
N1UzqT.png

Yeşil ve sarı kabloların görevleri yukarıda yazıldığı gibi, içerisinde 20A sigorta var kırmızı 2 kabloda bu sigortanın girişi ve çıkışı. Bizim kullanacağımız marş otomatiğinde sigorta kutusu yok, aküden çıkan 2. + kabloya 20A sigorta takmanız gerekiyor.

Umarım yardımcı olabilmişimdir, başka sorunuz olursa yazın yine bakarız.
Teşekkür ederim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar