Sessiz Kask Seçimi

Arkadaşlar. Uzun yolculuklarda 100km üstü rahatsız etmeyecek sessiz bir kask arıyorum. Şuan Nolan N87 kullanıyorum. Şehir içi bir sıkıntım yok ama 100km üstü ses ciddi şekilde rahatsız ediyor beni. Motorum NC750x

Bir kaç model arasında kaldım. Sizede danışmak istiyorum.

Shark Spartan
1500tl civarı, güneş vizörü var

shark-spartan-droze-wks.jpg

Shoei NXR
2300tl civarı, güneş vizörü yok. Küçük ve hafif olması hoşuma gitti. Ama yorumlarda daha çok racing ve naked motorlar için uygun diyorlar
p32_white.jpg

Shoei GT Air
2600tl civarı. Güneş vizörü var. Ama NXR ye gore daha ağır ve büyük
shoei_gt_air_grandeur_helmet_white_silver.jpg

Arai Acces 3
2600tl civarı
arai-axces-3-blaze-helmet-9ab.jpg

Sessiz bir kaska ihtiyacım var. Günlük kullanımdan ziyade şehirlerarası yolculuklarda kullanacağım. Siz ne tavsiye edersiniz.

Kulak tikaçi, yada kaliteli bir iç kulaklık.Bunun haricinde nasıl bir kask alırsan al ses rahatsız edecektir.Çözümü malesef bu..

pea

Motosikleti
Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
Ses ve rüzgardan şikayetin var ise neden schubert harici markalara bakıyorsun ? bütün motorcu piyasası ses ve rüzgar konusunda schubertin kalitesini ve tek olduğuna hemfikir

Evet aslında baktın. C3 çene açılırdı eledim. Sanırım S2 var. Siz hangisini önerirsiniz
@TIGERSHARK

kullanmadığım kask hakkında yorum yapmam yanlış olur çeneden açılır olmadığı(çeneden açılanlar ses konusunda zayıf olur) sürece bütün tek parça schubertler ses konusunda sizi tatmin edecektir ben ses yalıtımını fuarda kalburüstü denemiştim o kalabalığın sesini bariz azaltıyordu hemen yanındaki markasını hatırlamadığım meşhur bir kask ta ise o kadar o sesi kesemiyordu :)

Bende shark race r pro carbon var. Çok çok başarılı bi kask. Fakat sıfır fiyatı 2700 civarı sanırım. Shark spartan da var bende o da nolandan iyidir ama istediğin kadar yalıtım sağlar mı bilemiyorum. Schubert i ses yalıtımı konusunda herkes tavsiye eder. 2-2,5 arası zor bulursun onu da. Bi kere daha iyi ses yalıtımı istiyorsan güneş vizörlü kask almayacaksın. Shoei hiç kullanmadım

Nxr kullanıyorum. Başka kask kullanmadım o yüzden diğerleri ile kiyaslama şansım yok ama shoei den schuberth e geçen 2 kişiye denk gelmiştim,onlar schuberth i tavsiye ettiler ses yalıtımı kokusundan.

Nxr çok güzel kask fakat benim alın üstü kısmında 1 saat ve üzerinde devamli kullanımda ağrı yapiyor. Yapacağım şu, arai schuberth shoei shark , tüm bu markaların 3000-4000 tl arasindaki modellerini deneyip,kafamin en rahat ettigi kaski almak.

Tavsiyem ses olayından önce kafanızın rahatlığına ergonomisine bakmaniz,sesi kulaklık ile çözebilirsiniz ama rahatlık hiçbir şekilde düzelmiyor.

Son düzenleme:
Schuberth artık eskisi kadar sessiz değil. C2 s1 den sonra onlar kadar sessiz kaski kalmadı.ksza anında boyundan çıkartmak zor olduğu için boyun kısmını o eskisi kadar dolgun yapmıyor schuberth dolayısıyla aşağıdan diğer kasklar gibi ses aliyor
Gt-air ve spartan bildiğin gürültülü bir kask.
Nxr be gtair arasında ciddi gürültü farkı var. Spartaninda revzillada ses konusunda şikayetler okumuştum.
Ses testi gibi bir şey bulmak çok zor ancak arai rx7gp ve shoei xspirit2 için ses yalıtımı konusunda başarılı puanlar verilmisti. (Link bulursam atarim)

Nxr bunlar arasında en sessiz olani gibi ancak oda kullandığınız motor tipine uygun değil.
Bence siz isteğiniz kaski âlin ya da mevcut kaskiizda kalip kulak tikaci kullanin eger sessiz kriteri bu kadar onemliyse veya araba ile yolculuk yapın.rüzgâra kafa atarak giderken ses duymamayiistemek biraz tezat bir durum sanki.Yurtdışında kimsenin "sessizlik" şeklinde bir kriteri yok ama nedense bizim ülkede hem rüzgâra kafa atıp hemde rüzgar sesi duymamak gibi bir entersan talep var. Kişisel tercihtir ancak bu güvenlik ekipmanı konusunda kulak tıkacı gibi çözüm varken ses konusunda farklı beklentilere girmek biraz garip.

"Chopperimda yarim kask kullanıyorum en az rüzgarı hangi markada suratıma yerim" demek ile aynı şey biraz

Gt air kullanıyorum, ilk kaskım fakat 2 3 tane kask deneme fırsatım oldu. Biraz büyük ve ağır bir kask fakat çok konforlu. Rüzgar konusunda denediğim en sessiz kask. Fakat fiyatı görünce sok oldum su an. 1400 tl ye almıştım geçen aralık ayı. Google'a yazayım dedim de cidden fiyatları 600 700 tl artmış. Ne olacak bu halimiz ya ?

Shoei NXR kullanıyorum. Rahat ve hafif bir kask ancak çok ses alıyor.

Gerçi bence çözüm sessiz kask aramak değil kulak tıkacı kullanmak. Tabi bilemiyorum Schubertlere filan çok sessiz diyorlar belki onlar kurtarır, neticede Bell M1 ve Shoei NXR kullandım şimdiye kadar sadece.

Edit: Salurbey'in söylediği kafaya uyma meselesi çok kritik. Bell M1 de benim kafaya basıyordu 1 saat sonrası başımı çatlatacak kadar ağrıtmaya başlıyordu. Mutlaka uzun süre kafanızdan çıkarmadan deneyip kaskın kafa şeklinize uygun olduğundan emin olun.

Son düzenleme:
gdr tam kapalı kask
shoei multitech
çeşitli marka modellerim çene açılır kasklarını kullanmış biri olarak yazıyorum
şu anda Schubert s2 kullanıyorum ve yukarıdakilerin tamamı ile kıyasladığımda sıfır ses
sadece havalandırması hoşuma gitmiyor
büyük ihtimal hep çene açılır kullandığımdan sanırım
sessiz kask istiyorsanız schubert boşuna diğer markalara bakmayın bile

GT AIR sesiz bir kask değil . Parasını hak eden bir ürün hiç degil. :) (Uzun bir süre, sahip olmuş biri olarak yazıyorum)

Yol endurosunda racing kaskı kullanmak mantıksızmıdır. Yani yatarak kullan diye urettikleri kaskı dik oturarak kullanmak

Yol endurosunda racing kaskı kullanmak mantıksızmıdır. Yani yatarak kullan diye urettikleri kaskı dik oturarak kullanmak
Dostum yamaha tenere kullanıcısıyım ve Schubert s2 kullanıyorum
Sizin bahsettiğiniz turing ile racing kask arasındaki tek fark turing kaskın önü yuvarlak iken racing kask daha keskin hatta sahip olmasıdır. Bana sorarsan sadece turingin çenesine kamera monte edebiliyorsun o kadar

bende sessiz kask arıyorum naked motora biniyorum ve buyüzden fiyatta limit yok. en sessizi hangisidir? shoei nxr kullanıyorum önceden supersport bir motosiklete biniyordum nakede geçince artık kaskıda değiştirmem gerekiyor

ekleme: shoei nxr diye de belirtmişsiniz. kask sessiz yani ama öyle aman amanda sessiz değil. benim beklentim sıfır bir mercedes e serisinde 250 ile giderken içeri gelen ses. işte o seviyede bi kask yokmudur :D (tıkaçsız)

Son düzenleme:
Motosikleti
NC 750 xdct Norden 901
Çok bilinmez ama BMW sistem6 kasklar ses açısından çok başarılı ve Sharp testinde 5 yıldız almış 2 çene açılır kask tan biri
Vızör ve pinlock üzerinde
Ağırlık konusunda iyi
Havalandırması iyi

Yeni modeli çıkacağı için fiyatı uygundu ben kışın 1510 TL ye almıştım.
Eksi yönleri de var
-Gözlüklü iseniz almayın gözlük buğu yapıyor
-Kask görüş alanı önceki kaskima göre (Zeus) düşük
-vizor açık iken çok esneme yapıyor ucunu gördüğüm için rahatsız ediyor

Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Tamamen sessiz bir kask beklentim yok. Bu işin doğasında rüzgar var farkındayım. Sadece uzun yolda sesten rahatsız olmadan gideceğim konforlu bir kask arıyorum. Şuan schubert S2 ağır basmaya başladı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar