Sesli çalışan motora subap ayarı

Motosikleti
Mondial DRİFTL 125
Selamlar dostlar zincir çok boldu servise ayarlatmaya götürdüm da motorda eskiye göre sesli çalışıyordu onunuda söyledim azıcık subaplarda ses var dedi onuda ayarlarız sonra dedi internette gördüm bloğu falan açtırınca sonra motor düzen tutmaz diyorlar da üst kapak sökülüp yapılıyor diye biliyorum yaptırsam sonra bı sıkıntı olur mu motorun mekanik bölümü hakkında bilgim yokta bilen varsa yardımcı olursa sevinirim

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ustana sor sentil çakısı var mı diye. Yoksa oradan uzaklaş. Ustana yine sor subap ayarı için motoru bıraktığında ne zaman teslim alabilirim diye. Sana 1-2 saate teslim edeceğini söylerse o mekandan yine uzaklaş. Subap ayarı motor tam soğukken yapılır. Yani akşam motoru oraya bırak, sabah ustan subap ayarını yapar gibi düşün. Lakin o ayarlar çok hassastır, mutlaka sentil çakısı olan bir yere git.

Ustana sor sentil çakısı var mı diye. Yoksa oradan uzaklaş. Ustana yine sor subap ayarı için motoru bıraktığında ne zaman teslim alabilirim diye. Sana 1-2 saate teslim edeceğini söylerse o mekandan yine uzaklaş. Subap ayarı motor tam soğukken yapılır. Yani akşam motoru oraya bırak, sabah ustan subap ayarını yapar gibi düşün. Lakin o ayarlar çok hassastır, mutlaka sentil çakısı olan bir yere git.
Ya tommygun kardes, giderken yaninda sentil cakisi bulundursun her ihtimale karsi daha iyi olmazmi,belki ustanin sentil cakisi yoktur,bu bahaneyle birde sentil cakisi sahibi olur:ROFLMAO::giggle:

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ya tommygun kardes, giderken yaninda sentil cakisi bulundursun her ihtimale karsi daha iyi olmazmi,belki ustanin sentil cakisi yoktur,bu bahaneyle birde sentil cakisi sahibi olur:ROFLMAO::giggle:
Sentil çakısı olmayan ustaya Victorinox ile gitsek de tırnak çakısıyla gitsek de sustalıyla gitsek de kelebekle gitsek de faydalar faydasız, imkanlar imkansız, uzayan gecelerde saatler zamansız :)

Motosikleti
Mondial DRİFTL 125
Sabah bırak akşama alırsın falan dedi abi de dediğini bilmiyorum

Subap ayarı için blok açılmıyor o kadar dertlenme , usta iş bilen biriyse motorunu emanet et yoksa on tane sentil olsa motorun ebesiyle yakın ilişki kurar 🤪

Son düzenleme:
Motosikleti
Mondial DRİFTL 125
Subap ayarı için blok açılmıyor o kadar dertlenme , usta iş bilen biriyse motorunu emanet et yoksa on tane sentil olsa motorun ebe

Subap ayarı için blok açılmıyor o kadar dertlenme , usta iş bilen biriyse motorunu emanet et yoksa on tane sentil olsa motorun ebesiyle yakın ilişki kurar 🤪
Yetkili servis hocam bulunduğum yerde en bilindik motor tamircisi hem satış hem tamir olarak yani en güvene bileceğim de burası var

Al bi sentil çakısı 500-tl ye kendin yap vaktin varsa. Youtube da herşey var
Bir video izleyip subap ayarı yapmaya soyunmayın arkadaşlar , ciddi masraf yapabilirsiniz hatalı işlem sonucu..yani bu iş alttan tapayı aç boşalt kapa tapayı doldur yağı gibi basit bir iş değil..

Sentil çakısınada bu kadar kafayı takmayın , size bir sır vereyim , eski yıpranmış motorlarda usta gibi ustalar sentil çakısı kullanır ama finişi el yordamıyla yaparlar , bu çok tecrübe ister ama en iyi sonucu verir..

Motosikleti
Ns200 15"
Sentil çakısınında bir hassasiyet oluyor, o sıkılığı tam ayarlamanız gerek. Bunun en güzel tarif şekli tereyağını bıçakla keser gibi sertlikte olması. :)

Sentil çakısı yoksa jilette iş görüyor, jiletle sentil yokken az ayar yapmadım. :D

Motosikleti
Mondial DRİFTL 125
Al bi sentil çakısı 500-tl ye kendin yap vaktin varsa. Youtube da herşey var
Hocam motorum garantisi devam ediyor bide dediğim gibi mekaniği ile alakalı bilgim yok yanlış bişey olsun istemiyorum ustaya vereceğim en fazla 500 TL

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Sentil çakısınında bir hassasiyet oluyor, o sıkılığı tam ayarlamanız gerek. Bunun en güzel tarif şekli tereyağını bıçakla keser gibi sertlikte olması. :)

Sentil çakısı yoksa jilette iş görüyor, jiletle sentil yokken az ayar yapmadım. :D
Tereyağı kaç derece sıcaklıktayken? :) 4C dolaptan yeni çıkmış tereyağı ile çıktıktan sonra dışarıda yarım saat beklemiş tereyağı arasında bayağı fark oluyor. ;)

Motosikleti
Ns200 15"
Tereyağı kaç derece sıcaklıktayken? :) 4C dolaptan yeni çıkmış tereyağı ile çıktıktan sonra dışarıda yarım saat beklemiş tereyağı arasında bayağı fark oluyor. ;)
Sıcak tereyağı gibi olursa hafif şıkırtılı çalışır, o yüzden soğuk tereyağı. :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar