Ses

Yeni aldığım 180km deki Yamaha Mt-125 motorum ısındığında hareket halinde tık tık ses çıkarmaya başlıyor.
Sebebi nedir?
Normal midir?

motor stop edince gelen genleşme sesi gibi hissettim tık tık yazınca :)

Dostum eğer çok kafana takılıyorsa bir ustaya götürmeni tavsiye ederim.Heryerden gelebilir amortisör,gidon,gevşemiş bir vida hepsi yapabilir.Eğer bunlardan ise sorun yok.Lakin bloktan geliyorsa sıkıntı olabilir.Biran önce bir an önce bir ustaya göster ufak sesler ilerde büyük sıkıntılara neden olabiliyor.

Sadece ısındığında mı yapıyor ? Eğer normalde hareket ederkende yapıyorsa fren disklerini kontrol edebilirsiniz. Disklerdeki deliklerinin aralarınada bakın mıknatıs veya benzeri yapışkan birşey araya girmiş ve buda tekerler döndükce geliyor olabilir. tık tık şeklinde bir ses ise motor bloğundan gelebileceğini düşünümüyorum fakat ses şıkırtı şeklindeyse işler değişebilir. Görmek gerekiyor.

Son düzenleme:
Sadece ısındığında mı yapıyor ? Eğer normalde hareket ederkende yapıyorsa fren disklerini kontrol edebilirsiniz. Disklerdeki deliklerinin aralarınada bakın mıknatıs veya benzeri yapışkan birşey araya girmiş ve buda tekerler döndükce geliyor olabilir. tık tık şeklinde bir ses ise motor bloğundan gelebileceğini düşünümüyorum fakat ses şıkırtı şeklindeyse işler değişebilir. Görmek gerekiyor.

Sadece ısındığında yapıyor. Ama ses tık tık eminim. Motor stop ettiğimizde nasıl ses çıkıyorsa giderkende aynen öyle

Sadece ısındığında yapıyor. Ama ses tık tık eminim. Motor stop ettiğimizde nasıl ses çıkıyorsa giderkende aynen öyle

Tahminim normal bir ses olduğu, motosikleti fazla dinliyorsanız gelebilir belki yinede bi aldığınız yere danışın motor daha 180 km demişsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar