serviste yapılan işlem sonuç vermedi param boşa mı gidecek?

selamlar, yeni kasa cb125f'in motorundan ses gelmesi üzerine servisten eksantrik seti değişeceğini sonucunu aldık ve değiştikte. maalesef hiç bir değişiklik olmadı sesler aynı devam ediyor. pazartesi tekrar gideceğim motorum garantide değil bu işlem için bir ücret ödemiştim zaten şimdi ise düzelmedi aynı problem devam ediyor hakkımı nasıl ararım yolu yordamı ne olur bu işin?

eski egzantrik setindeki sorun neymiş de yenisini taktılar?

bi de sen usta kişisine "egzantrik setini değiştirin" mi dedin yoksa "ne yapın edin, sesi kesin" mi dedin?

böyle durumlarda motoru servise verirken, müşteri istek/şikayet formu gibi bi form doldurman lazım. o formda şikayetin ne ise ona göre işlem fiyat biçilir, süresini tam bilmiyorum, belli bir süre parça ve işçilik garantisi olur.

bu tür evraklarla hukuki yollara başvurabilirsin ancak ki gerçi o süreç de adamı hayatından bezdirir o ayrı konu.

eski egzantrik setindeki sorun neymiş de yenisini taktılar?

bi de sen usta kişisine "egzantrik setini değiştirin" mi dedin yoksa "ne yapın edin, sesi kesin" mi dedin?

böyle durumlarda motoru servise verirken, müşteri istek/şikayet formu gibi bi form doldurman lazım. o formda şikayetin ne ise ona göre işlem fiyat biçilir, süresini tam bilmiyorum, belli bir süre parça ve işçilik garantisi olur.

bu tür evraklarla hukuki yollara başvurabilirsin ancak ki gerçi o süreç de adamı hayatından bezdirir o ayrı konu.
süreç şöyle oldu ustaya motorun durumunu izah ettim sesi dinlettim ve önceki gösterdiğim dinlettiğim ustalar eksantrik diyor sen diyorsun falan dedim. o da sesi dinledi evet eksantrik dedi gitti gerekli parçaları yedek parçadan seçip siparişini oluşturduk ödemeyi yaptım randevu günü geldiğinde de yapıldı motor süreç bu şekilde

ayrıca sorunu söyledi parçayı da gösterdi bu set içerisinde bulunan bir makara var dişleri komple aşınmış

Motosikleti
cbf 150
akustik yani? Tıpkı yarasalar gibi ama sanki yalasalar gibi bir durum olmuş. Sesten anlıyrolar vay canına hiç böyle açıp da bakim yok.

süreç şöyle oldu ustaya motorun durumunu izah ettim sesi dinlettim ve önceki gösterdiğim dinlettiğim ustalar eksantrik diyor sen diyorsun falan dedim. o da sesi dinledi evet eksantrik dedi gitti gerekli parçaları yedek parçadan seçip siparişini oluşturduk ödemeyi yaptım randevu günü geldiğinde de yapıldı motor süreç bu şekilde

ayrıca sorunu söyledi parçayı da gösterdi bu set içerisinde bulunan bir makara var dişleri komple aşınmış
sen o makarayı gördün mü, dişleri hakikaten de aşınmış mı?

diyelim aşınmış, sen kendin de araştırdın mı sadece o makara tek başına satın alınamıyor mu, ille set halinde mi almak gerekiyor?

Motosikleti
Ns200 15"
Bahsedilen ses sanırım zincir sesi, zincir seside “çıt çıt çıt” diye ses yapar eğer daha bollaşıp paletler vuruyorsa yatak vuruyormuş gibi ses yapar.

sen o makarayı gördün mü, dişleri hakikaten de aşınmış mı?

diyelim aşınmış, sen kendin de araştırdın mı sadece o makara tek başına satın alınamıyor mu, ille set halinde mi almak gerekiyor?
evet bana parçayı gösterdi aşınmış gibiydi ama pek anlamadığım için umursamadım keşke fotoğrafını çekseydim. diğer yandan bir çakallık olsa parçayı göstermezlerdi diye düşünüyorum. bilinçli şekilde parçaya zarar verip aa bak parçan aşınmış diyeceklerini düşünmek istemiyorum...

ayrıca set şeklinde değişiyor servis fakat her bir parçayı ayrı ayrı alabiliyorsun. bir çok ustadan da eksantrik yorumunu alınca seti değişmeyi sorgulamadım
Bahsedilen ses sanırım zincir sesi, zincir seside “çıt çıt çıt” diye ses yapar eğer daha bollaşıp paletler vuruyorsa yatak vuruyormuş gibi ses yapar.
sanmıyorum 30k kmde şuan ama geçenlerde ön dişliyi de açıp temizledim detaylıca aşınma var fakat aşırı derecede değil. ayrıca bu konuyu bende düşündüm bugün baya dik bir bayırdan inerken aklıma geldi bu konu vitesi boşa aldım 50-60km hızlara kadar çıktım dinledim motoru ama çıt çıkmadı. acaba zincir dişlinin yük altında olması veya serbest hareket olması sesi değiştirir mi bilemiyorum açıkcası.

not: rolantide de bu ses duyuluyor

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
evet bana parçayı gösterdi aşınmış gibiydi ama pek anlamadığım için umursamadım keşke fotoğrafını çekseydim. diğer yandan bir çakallık olsa parçayı göstermezlerdi diye düşünüyorum. bilinçli şekilde parçaya zarar verip aa bak parçan aşınmış diyeceklerini düşünmek istemiyorum...

ayrıca set şeklinde değişiyor servis fakat her bir parçayı ayrı ayrı alabiliyorsun. bir çok ustadan da eksantrik yorumunu alınca seti değişmeyi sorgulamadım

sanmıyorum 30k kmde şuan ama geçenlerde ön dişliyi de açıp temizledim detaylıca aşınma var fakat aşırı derecede değil. ayrıca bu konuyu bende düşündüm bugün baya dik bir bayırdan inerken aklıma geldi bu konu vitesi boşa aldım 50-60km hızlara kadar çıktım dinledim motoru ama çıt çıkmadı. acaba zincir dişlinin yük altında olması veya serbest hareket olması sesi değiştirir mi bilemiyorum açıkcası.

not: rolantide de bu ses duyuluyor
Motosever arkadaş zincir sesi derken tekerleği döndüren zincirden değil de motorudaki egzantirik zincirinden bahsetti gibi anladım.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
@Nikkfurie ne diyosun bu işee, saklanma çık ortaya. :d

honda bu honda! sym ve benzerleriyle karıştırmayalım lütfen.

ahh bu servisler..

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
hangi serviste yapıldı işlem.

yetkili servis te yapıldıysa ve iş emri ''motordan ses geliyor'' şeklinde açıldıysa o sorunu çözmek üzere senden para alınmış ve sorun çözülememiş. yanlışlarını düzeltmek zorundalar.

sana önce bu parçaları değişip kontrol edicez, ses devam ederse başka parçalara yönelicez diye bir ön şart sundularmı? eğer öyle bir ibare kullandılar ve sende kabul ettiysen birşey diyemem ama yok bu parçalar değişip sorunu halledicez şeklinde yaklaşıldıysa olaya peşini bırakma. gerekirse takılan parçayı geri alıp sana ödediğin parayı iade etmeliler.

en doğrusu aracı teslim almadan önce kontrol edip sesin devam ettiğini görünce ücret ödememen ve motoru teslim almaman olurdu. sorunu giderip öyle teslim edin diyebilirdin.

Motosikleti
Honda CB125F
Bir video ile sesi paylaşabilirseniz teknik bilgisi olan forumdaşlarımız daha çok yardımcı olabilirler.
Mevcut CB125F kullanıcıları da ileride olabilecek bu tür sıkıntılar için bilgi sahibi olmuş olur.
Daha önce Hero Hunk motorumda benzer bir sorun olmuştu. Eksantirik zincir ve yağ pompası değişimi ile sorun çözüldü.

yeni olduğum için sesi videoyu direkt burada paylaşabilir miyim yada nasıl olur bilmiyorum bilgi verirseniz bende çok sevinirim daha detaylı bilgi olur
Bir video ile sesi paylaşabilirseniz teknik bilgisi olan forumdaşlarımız daha çok yardımcı olabilirler.
Mevcut CB125F kullanıcıları da ileride olabilecek bu tür sıkıntılar için bilgi sahibi olmuş olur.
Daha önce Hero Hunk motorumda benzer bir sorun olmuştu. Eksantirik zincir ve yağ pompası değişimi ile sorun çözüldü.
Arkadaşın problemi var konuyu Honda-Sym sidik yarışına çevirmelim artık 😊
sesi duymadan yorum yapmak afaki olacak ama paletler , gergi , piyanolar ne durumda görmek lazım..
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

@erensel @Nikkfurie

videoyu yükledim bakabilirsiniz arkadaşlar

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar