Serviste konulan yağı değiştirmeli miyim ?

Bir arkadaş yamaha serviste yarı sentetik yağ kullandıklarını söyledi benim aklımı karıştırdı, 1000 bakımında bana hiç sormadılar yarı sentetik mi koyalım yoksa tam sentetik mi koyalım diye. Acaba servisten çıkar çıkmaz motul tam sentetik ile değiştirebilir miyim ? Yoksa hiç gerek yok mu ? Bana kalsa hiç gitmem servise ama mecbur garantiden dolayı gidiyorum. Bin bakımından sonra vites geçişleri çok sertti, sanki kemik gibi çat çat diye zor geçiyordu aklım karıştı ?

Uygun viskozitede yağ koymamış olabilirler ama motora zarar verecek bir yağ olduğunu sanmam. Bence bir sonraki bakıma kadar böyle idare edin. Bir sonraki bakıma gitmeden servisin istediğiniz motora uygun yağ temin ettiğinden emin olun. İçinize sinmezse servisin hizmeti o zaman servisi değiştirin.

normal de sorması gerek. 3 çeşit yağları var. bir şey olmaz. sonraki bakımda tam sentetik konmasını söylersin.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
gerek yok, bir sonraki bakımda istediğinizi koydurursunuz.

Servisin verdiği faturada kullandıkları yağ yazıyordur.

Yazmıyor, sadece yağ değişimi yaptıkları yazıyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:41 ----------

normal de sorması gerek. 3 çeşit yağları var. bir şey olmaz. sonraki bakımda tam sentetik konmasını söylersin.

Acaba zaten tam sentetik koydukları için sormuyor olabilirler mi ?

Yazmıyor, sadece yağ değişimi yaptıkları yazıyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:41 ----------

Acaba zaten tam sentetik koydukları için sormuyor olabilirler mi ?

olabilirde. ama sormaları gerekiyor. çünkü yamaha servislerinde yağ seçeneği opsiyonel. yani müşterinin isteğine bağlı. isteyenler bütçesne göre yağ koyduruyor. alttaki yağ seçimleri arasında fiyat farkı var. semi ucuz full orta 4r pahalı şeklinde. 15-20 tl oynuyor her yağ arası.

10/40 semi sentetik
10/40 full sentetik
sonra olarak 4R performans 15/50 var diye hatırlıyorum. yanlışım varsa bilen arkadaşlar düzeltir.

ben de servise ait liste vardı. yalnız bu biraz eski. fiyatlar haliyle eski. şimdi zamlı neyimdir :d

tumblr_pfvzpatQdG1wrlyogo1_1280.jpg

Son düzenleme:
ben yıllarca serviste, ustada ne olduğunu bilmediğim yağlar ile seyahat ettim. en son kendim tam sentetik mobil yağ koydum. bu zamana kadar ölmüşüm diyorum. tam sentetik candır.

olabilirde. ama sormaları gerekiyor. çünkü yamaha servislerinde yağ seçeneği opsiyonel. yani müşterinin isteğine bağlı. isteyenler bütçesne göre yağ koyduruyor. alttaki yağ seçimleri arasında fiyat farkı var. semi ucuz full orta 4r pahalı şeklinde. 15-20 tl oynuyor her yağ arası.

10/40 semi sentetik
10/40 full sentetik
sonra olarak 4R performans 15/50 var diye hatırlıyorum. yanlışım varsa bilen arkadaşlar düzeltir.

ben de servise ait liste vardı. yalnız bu biraz eski. fiyatlar haliyle eski. şimdi zamlı neyimdir :d

https://66.media.tumblr.com/5c461f3fb2322c811df5e5e6830fa70a/tumblr_pfvzpatQdG1wrlyogo1_1280.jpg

4r ester ne oluyor, bana hiç bunları söylemdiler ya

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:06 ----------

Servisi yeni değiştirdim, bin bakımını diğer değiştirdiğim serviste yaptım, insanın yüzüne bile bakmamışlardı ama bu yeni gittiğim servis çok iyi bakalım bunlar söyleyecekler mi

Hiç uğraşma motorunun keyfini çıkar. Yağ meselesine fazla kafayı takmana gerek yok. Hepsi iyidir. Yeter ki viskozite (10-30 10-40 vs) uygun olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar