Servisin Çözemediği Sorun (Mondial drift içerir)

Merhabalar arkadaşlar ağustosu ayının başında almış olduğum 150 mh drift ile aranızdayım keyifli bi giriş yapmak isterdim ama daha ilk ayaktan hemen bi problemle başlayayım malesef motorum 1500 km de fakat üst devirlerde kesiklik yapıyor tutup bırakıyor ve 9 bin devir çevirmesi gerekirken yokuş aşşağı bile 7500'ü geçmiyor, kasıp bırakıyor sanki arkadan biri tutup bırakıyormuş gibi veya benzin yetiştiremiyormuş gibi max 95-100 km/h de kalıyor yokuş aşşağı bile değişmiyor servise götürdüm hava filtresi ve karbüratör temizlendi, buji, buji başlığı, kablosu ve ateşleme bobini değişti fakat gene düzelme olmadı benzini boşaltıp başka bi yerden alıp denedik genede sorun çözülmedi tecrübeli arkadaşların fikirlerine ihtiyacım var, uzun süredir forum okuyorum ama üyeliğim yeni yanlış yere açtıysam şimdiden kusura bakmayın, teşekkürler şimdiden..

Benzer sorunu eskiden bende vulture kullanırken yaşamıştım. Deponun altındaki kablolar birbirine temas ettiği için oluyordu. Usta onları birbirinden ayırdıktan sonra sorun kalmadı.

Kabloların çoğunun başında başlığı var yani açıkta olan uç olduğunu sanmıyorum temas etmesi için ama genede kontrol için tekrar bakıcam teşekkürler

Merhaba ne kadar çözüm sağlar bilmem de denemekten zarar gelmez, benzinden kaynaklı olabileceğini düşünüyorum bende, ancak depoda ki benzini tahliye edip değiştirmekle olmaz tamamen depoyu temizlemek gerek kalıntı kaldıysa geçiş yollarını tıkar çünkü, yöntemler yazar internette depoyu bi tertemiz hale getirip 5-10km sürün bence.

Karbüratörü temizledikten sonra depo daki benzini değiştik ve karbüratörü depoya bağlamadan yeni benzini karbüratöre emdirdik biraz yani depodaki karışmadan karbüratör havuzundaki ile denememe rağmen değişme olmadı zaten ben hariç aynnı yerden benzini alanlarda bu tarz problemler yok ama başka bişey gelmiyor insanın aklına o yüzden denedik, yinede teşekkürler..

Cdi'e baktınızmı? Statör tarafına da bakın.Oralarda sıkıntı yoksa subap ayarlarını tekrar yaptırın.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
benzin deposu hava alamıyordur belkide, vites boşta iken olduğu yerde bir kökle 9500 devire kadar çık.

karbüratörü temizlediler diyorsun, peki hava ayarı ne durumda? gereğinden fazla kısık ise zengin karışım olur ve dediğin olayı yaşarsın yolda giderken. aynı şekilde fakir karışım olursa da aynı mevzuyu yaşarsın.

karbüratör hava vidasını sonuna kadar sık, ama zorlamadan sık. sonra 2,5 tur aç bakalım ne olacak. kaç tur açılması gerek bilmiyorum ama benim tvs apache 3 turdan biraz eksik.

motor ilk çalıştırmada çok kolay çalışıyorsa zengin karışım demektir, azcık hava ayar vidasını açıcan karbüratörde. yarım tur kadar yeterli olur.

yada üst mesajda yazdığı gibi sübap ayarı kaçık olabilir. motor ilk çalışmada geç çalışıyor ise yani 2 saniyeden fazla marşa basmak durumunda kalıyorsan sübap ayarsızdır.

Cdi ve statör e bakılmadı ve sübap ayarı için henüz erken dediler sübap seside yok zaten ama dediğiniz gibi büyük motorsiklet i olan bi yakın tanıdığımda CDI dan şüphelendini söyledi. Bi kaç defa yağmurda kaldı CDI a su girmiş olabilir dedi

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:11 ----------

Fatih kardeşim boşta iken 10 bin devire kadar çıkıyor ve birde 1. Viteste 9500 devir zar zor yapıyor ondan sonra 7500 ü bi türlü geçmiyor hava ayarına bakıldı çalışması normal aslında 1.5-2 saniyede alıyor motor..

Karbüratör tarafında ve elektrik tarafında sıkıntı yoksa sorun büyük ihtimal subap bölgesinde, subaplar zamansız açılıp kapanıyorsa ;yüksek devirlerde motor çekip çekip durur.Mesela 2. Vitesde de 8000 devirde tekleme yapar ,3.vitesde de 8000 devirde tekleme yapar yani her vitesde yüksek devirde tekleme yaşarsın, şuanki motorun durumu böyle birşeymi acaba?

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:18 ----------

Motor max kaç km hız yapıyor.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
evet bilmediğim bir olay, hava filtresinden kaynaklanır mı acaba? belkide hava filtresi yüzünden yüksek devirlerde makine zorlanırken yeterince hava çekemiyor olabilir BELKİ. eksoz tahliyesi yeterince olmadığı içinde öyle olabilir BELKİ.

ateşlemede sorun olsa vites boşta iken de o devirlere çıkmazdı sanırım ama bilmiyorum.

bu motor düzde rüzgarsız en az 120 gitmeli ki ben 130 geçenleri duyuyorum.

5. vites 9 bin devir ile 115 civarı hızla gitmesi lazım.

@Dark motor aynen dediğin gibi 6 binde bi tekleyip bırakıyor sonra 7500 de güç kesik kesik geliyor ve düzlülte max 95 km/h uzun ve eğimli yokuşlarda bile max 103 felan ama cdı da güçlü bi ihtimal gibime geldi,

@fatih motor 1500 ve öyle çok tozlu ortamlarda da kullanmadım ama yinede filtreyi temizleyip denediğimizdede sonuç aynıydı

Yeni bir Cdi ile deneme yapın sorun devam ediyorsa ,sıkıntı büyük ihtimalle subap bölgesinde olabilir.Birde bu olay motoru aldığınızdan beridir oluyormu?

İlk aldğımda rodaj muhabbetimden dolayı zaten sıkıştırmıyordum motoru onun için bilemiyorum fakat 900-1000 km de ara ara yoklayınca fark ettim, bu arada sübaplardan olsa sübap seside gelmez mi? Ve cdı ve sübap dışında başka da ihtimal yok sanırım ?

Şöyle söyliyim subap ayarı doğru ise, subapların açılıp kapanmasını sağlayan, egzantirik milinie bağlı 2 tane badem denen çıkıntı var bu çıkıntılar krank döndükçe subapları açar kapatır.Egzantirik dişlisi üzerinde 2 tane çizgi vardır bu çizgileri yan gelecek şekilde takılması gerekiyor aynı zamanda bademlerinde aşağı bakması lazım.Eğer egzantirik dişlisi konumu doğru değilse motor üst devirlerde subapların zamansız açılması nedeni ile çeki çekip bırakıyor.Bende de aynı motor bloğu var subap ayarını genelde emme 6 egzoz 7 yapıyorum.İnşaAllah senin sıkıntın cdi dir , daha rahat çözülür en azından.

İnşAllah, bendede aynı motor blogu var derken drift mi yoksa mcx mi kullanıyorsunuz ve sizin sürat ortalamalarınız ne kadar aceba,

Mc 150 kullanıyorum ,65.5 biraz daha büyük piston var, 200 lük keihin karbüratör takılı ,kendi ibresine göre 130 görüyor.Hafif eğimli yolda 140'a yaklaştığı da oluyor, ayriyetten topcase takılı bi ara çıkartmayı düşünüyorum bazen dengesizlik yapıyor.

Tekeriniz düz bassın, bayramdan sonra tekrar götürücem servise bunlarıda kontrol ettiririm özellikle cdı yı

200 lük karbüratör deneyin bi. bende mcx vardı aynı sorun vardı. servisten karb. değişti yine düzelmedi. piyasadaki karb.den aldım bi tane 200 lük. düzelmişti.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar