Bu bakımı servise yaptırın, araç daha 1000km olmamış. Fabrikasyon hatalardan dolayı birşeyler çıkacağı var ise erken zamanlarda çıkar genelde. Onun için bu bakımı servisinde yaptırın, garantili kalsın motor. Budan sonrasını başka yerde yaptırır, garantiden çıkartırsınız.
Ben dominar'ımı 1 sene dolunca (15bin km'de) bakımını kendim yaparak garantiden çıkartmıştım.
Geçen yılın başında 2017 model 2018 çıkışlı 15bin km'deki otomatik Hyundai i10'umu da Ankara'daki resmi servislerinden büyük birine götürdüğümde rutin servis bakım işlemlerinden ayrı olarak "abi fren balataların da bitmiş, 1000km ya gider ya gitmez böyle, diski çizersin daha büyük masraf çıkar " demişti hem müşteri temsilcisi, hem de usta(Özellikle ustanın yanına gidip ben sordum). Neredeyse bir bakım parası kadar daha para istemişlerdi balataları değişmek için(Bakım 960tl, balatalar 750tl mi neydi). 15bin km'deki arabanın balatalarını bitirmişim güya, "param yok, sonra yaptırırım, şimdilik motosikleti kullanırım idareten " dedim. Ön ve arka balataları alarak kendi ustama gittim, çıkan ön balatalar yeni gibiydi(yenisiyle fotoğrafladım yan yana). Değil 1000km 10bin km giderdi, ama sökmüşken değiştirdim ön balataları, orjinallerini yıkadım, yedeğe aldım. Arka balataları değişmeye gerek bile görmedik. Ve sonraki 30bin km bakımında yağ, yağ filtresi, hava filtresi, polen filtresini kendim bosch marka aldım, hava ve polen filtresini kendim değiştim, yağ ve yağ filtresini kendi ustama yaptırarak garantiden çıkarttım aracı. Arka balata halen orjinal, araç oldu 45bin km. Tekrar kendi ustama yaptıracağım bakımı.
Aracın 4 sene bilmem ne garantisi, 8 sene de motor garantisi vardı. Servisi böyle olunca sevsinler garantilerini. Servise gidersen çıkıp çıkmayacağını bilmediğin arızanın "tamamının" parasını kilometre yapmasan da 8 senede servise ödersin zaten(yok çok yol yapıyorsan daha erken de ödersin). Zira resmi servis ücretleri dışarıdaki ustanın 2-2,5 katı en az.
Önceden sadece belli km'ler yapınca servise gidiyordun, şimdi ise km yapmasan da arabalarda yılda 1, motosikletlerde 6 ayda 1 servisi zorunlu kıldılar. Benim Hyundai i10 ilk 2 yıl yılda 2bin küsür km(toplam 4bin küsür) yapmıştı, ama yıllık olan her 2 serviste de hava ve polen filtresi de değişmiş servis ve parası almış. Yağı ve yağ filtresini anlarım da yılda 2bin km yapmış arabanın hava ve polen filtresini de değişmek sahtekarlıktan başka birşey değil . Her şartta öpmenin yollarını buluyorlar.