Servis ücretini paylaş

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
...Bu sebeple kapalı garaj ihtiyacı doğuyor. Yani işi bitiremezsen ertesi gün devam edebileceğin kendine ait bir kapalı garaj şart. Bu sebeple ev yaptıracak olursam ( depremden dolayı arsa alıp ev yaptırmayı düşünüyorum.) mutlaka kapalı garaj da yaptıracağım. Bütün alet ve edevatlarımı dizeceğim. Balık ve olta takımlarımı, bahçe bakım aletlerimi yerleştireceğim. O zaman tekne almayı bile düşünebilirim.
:D
Merhaba,

Olaya başka bir bakış açısı getireyim izninizle.

Pandemide natamam tam müstakil bir ev alıp 9 ayda yaptırdım.

Ustanın "abi şurayı şöyle yaptım" dediği ama aslında hiç dokunmamış olduğunu taşınıp ilk tadilalatta farkettiğim eksiklerini ve zaman içinde ortaya çıkan diğer ihtiyaçları da de eve taşınalıberi geçen 4.5 yılda 6 farklı tadilatta giderdim.

Taşındıktan sonra alt kat 4 kez boyandı, oradan anlayın yani.

Motosikletlerim için kapalı garaj da yaptırdım.

Takım tezgahı ve alet edevat da dizdim.

Her ne kadar bu işlerden neredeyse hiç anlamasam ve hatta elime de hiç yakışmasa da bir de motosiklet bakımını öğrenirsem, azıcık elimi alıştırırsam benden kral yok. :LOL:

Supap ayarı yapma işini (yapabilsem) kesinlikle kendim yapmayı tercih ederdim. Böyle hassas bir işte yetkili servislere %100 güvenmem neredeyse imkânsız. Ancak çok güvendiğim, bilgi ve tecrübesinden emin olduğum bir ustaya yaptırırım herhalde. (Daha vakit var; DL650 bende durursa 48.000 bakımı zamanı duruma göre düşünürüm...)

İnsanın bu tarz işleri kendisinin yapabilmesi inanılmaz keyifli olsa gerek.
İki tane DL650 yi 20.000 km civarı üst kapağı söker subap boşluğunu kontrol ederdim , radyatörü sökmeye gerek yok menteşelerini gevşetip öne doğru uzaklaştırılabiliyor..

Hiç şim değiştirmedim ikisinede toplam 190.000 km boyunca toleranslar dahilindeydi , diğer kullanıcı arkadaşlar arasında da subap sesinden şikayet eden duymadım..

Tabi kontrol etmek gerekir yinede , subapın ses üretmesi yani boşluk yapmasından çok tersine çok sıkılaşması ciddi zarar verir..

GS i de 100.000 de satın aldığımda çok hafif subap sesi vardı , şimleri biraz daha performans verecek şekilde değiştireyim dedim yoksa öyle 100.000 daha çalışırdı..

kullandığım diğer sukuterler şimsiz vidalı tip hepsine ayar gerekti belirli kilometrelerde , hele Kuba ya 15.000 km de beş defa ayar yaptım 😬

Merhaba,

Olaya başka bir bakış açısı getireyim izninizle.

Pandemide natamam tam müstakil bir ev alıp 9 ayda yaptırdım.

Ustanın "abi şurayı şöyle yaptım" dediği ama aslında hiç dokunmamış olduğunu taşınıp ilk tadilalatta farkettiğim eksiklerini ve zaman içinde ortaya çıkan diğer ihtiyaçları da de eve taşınalıberi geçen 4.5 yılda 6 farklı tadilatta giderdim.

Taşındıktan sonra alt kat 4 kez boyandı, oradan anlayın yani.

Motosikletlerim için kapalı garaj da yaptırdım.

Takım tezgahı ve alet edevat da dizdim.

Her ne kadar bu işlerden neredeyse hiç anlamasam ve hatta elime de hiç yakışmasa da bir de motosiklet bakımını öğrenirsem, azıcık elimi alıştırırsam benden kral yok. :LOL:
Siz evin konumun atın. ben motosikleti ve tork anahtarlarını alır gelirim. Beraber hallederiz.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
İki tane DL650 yi 20.000 km civarı üst kapağı söker subap boşluğunu kontrol ederdim , radyatörü sökmeye gerek yok menteşelerini gevşetip öne doğru uzaklaştırılabiliyor..

Hiç şim değiştirmedim ikisinede toplam 190.000 km boyunca toleranslar dahilindeydi , diğer kullanıcı arkadaşlar arasında da subap sesinden şikayet eden duymadım..

Tabi kontrol etmek gerekir yinede , subapın ses üretmesi yani boşluk yapmasından çok tersine çok sıkılaşması ciddi zarar verir..

GS i de 100.000 de satın aldığımda çok hafif subap sesi vardı , şimleri biraz daha performans verecek şekilde değiştireyim dedim yoksa öyle 100.000 daha çalışırdı..

kullandığım diğer sukuterler şimsiz vidalı tip hepsine ayar gerekti belirli kilometrelerde , hele Kuba ya 15.000 km de beş defa ayar yaptım 😬
Radyatör yorumu @Lombardo'nun NC'si içindi. Onlarda radyatörü sökünce kafalar kabak gibi önünde kalıyor, bakımı öyle yapıyorsun.

İki DL650'yi ortalama 100'er bin km kullandığını farz ediyorum. Bu güzel haber. Benim motorda bazen çok ince bir supap sesi duyuyor gibiyim ama rahatsız edici değil, bir CP2'nin sesi yanında esamesi bile okunmaz.

Şimli sistemler vidalılardan daha dayanıklı oluyor ama NC durumunda zaten motor adeta bir tembel hayvan temposunda çalıştığı için sorun çıkmaz diye düşünüyorum. :D

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Ben muzonun yerinde olsam o kadar yolda git gel uğraşmam africayı satar şundan alırım. Trafiğe takılmadan İstanbul - Ayvalık gider gelirim. Soran olursa Beyaz yakalı olarak kahvaltıda kruvasan + peynirli simit akşamda özel uçağıma atlayıp ayvalık tostu yemeye geldim derim.

Saatte 12-13 litre yakar ama hızlı ve trafiksiz gideceğinden yakıtıda aynı olur. Bakımdan biraz gol yiyebilir ama kazanılan zaman için bence değer. Tarlaya falanda iniyor bunlar. Ne dersin muzo?

özel servise götürcem yarın, 7500 bakımı, 3-3.5 tutar dedi. yağ, yağ filtresi, zincir bakımı vs vs klasik şeyler işte. bi de dün aynama tırdan taş sekmiş heralde, paramparça olmuş sol ayna, onu değiştirtecez bakalım

150.000 deki Africa yı kim alır Muzo da bir babayiğit arıyor 🤣

yazık yahu ölümsüz motor halbuki 150.000 nedir..

350.000 tl ye bugun koysam yarın kapımda 5 kişi olur.
hele İlanda 75.000 Km trip b nin yakıt ortalamasını 4.1 LT goren birbirini ezer bence...

ama tabiki CRF250 rally parasına ölümsuzu satacak değilim...

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
150.000 deki Africa yı kim alır Muzo da bir babayiğit arıyor 🤣

yazık yahu ölümsüz motor halbuki 150.000 nedir..
TR'de değer görmez o km maalesef. Halbuki ne olacak bakımları yapıldıysa gerçekten

Tarladan da kalkabiliyor mu :unsure:
Çok zor bir ihtimal ama düzenli ve yeteri kadar karşı rüzgar olsa olduğu yerden bile kalkar helikopter gibi. Bunlarda vergi falanda yok. Araba varsa kanatları sök römork'a yükle istediğin yere çek. Teşvik var ülkemizde havacılığın geliştirilmesi için. Yıllık 1000€ kadar belge yenileme muayene ücreti falan var. Aslında pahalı değil yani. İzmir'de saçma olur almak. Ben çok kovaladım. Çeşme yönü hariç uçuş zor buradan. Amerikada gördüğümüz her çiftçinin ilaçlama için kullandığı uçaklar adamlar aşırı zengin olduğundan değil yani.

Sen neden o çiftçilerden olmayasın?

Ben muzonun yerinde olsam o kadar yolda git gel uğraşmam africayı satar şundan alırım. Trafiğe takılmadan İstanbul - Ayvalık gider gelirim. Soran olursa Beyaz yakalı olarak kahvaltıda kruvasan + peynirli simit akşamda özel uçağıma atlayıp ayvalık tostu yemeye geldim derim.

Saatte 12-13 litre yakar ama hızlı ve trafiksiz gideceğinden yakıtıda aynı olur. Bakımdan biraz gol yiyebilir ama kazanılan zaman için bence değer. Tarlaya falanda iniyor bunlar. Ne dersin muzo?

Muzaffer buna bakım yapacak adamı bulamaz. Kesin bisikletçiden bozma bir yere gider. Onlarda yan sanayi parça kullanır. Güzel işçilik yapmazlar.
Havada giderken kanadı çıkar, tekeri patlar. Elinde parça sanayi sanayi, dükkan dükkan gezer. Hem bu ölümsüz de değil. :)
Muzaffer almaz bunu.

• Beğen
Tepkiler: ACT
TR'de değer görmez o km maalesef. Halbuki ne olacak bakımları yapıldıysa gerçekten

Çok zor bir ihtimal ama düzenli ve yeteri kadar karşı rüzgar olsa olduğu yerden bile kalkar helikopter gibi. Bunlarda vergi falanda yok. Araba varsa kanatları sök römork'a yükle istediğin yere çek. Teşvik var ülkemizde havacılığın geliştirilmesi için. Yıllık 1000€ kadar belge yenileme muayene ücreti falan var. Aslında pahalı değil yani. İzmir'de saçma olur almak. Ben çok kovaladım. Çeşme yönü hariç uçuş zor buradan. Amerikada gördüğümüz her çiftçinin ilaçlama için kullandığı uçaklar adamlar aşırı zengin olduğundan değil yani.

Sen neden o çiftçilerden olmayasın?
Aydın tarafında güzel pistler var. Bazen tarım uçaklarını görüyorum. Bu tip uçakların parasına pek takılmıyorum ancak çok pratik gelmiyor. Sonuçta bu da bir hobi. Günümüzde ucuz hobi kalmadı.

Ya kusura bakmayın da, bunu yağ kaçağı diye atan arkadaş motora hiç binmesin....:rolleyes::rolleyes::rolleyes:
anlayamadım 😬

200 km de 2025 model araziye hiç girmemiş motor amortisörden yağ sızdırıyor yerdede görünüyor damlayan yağların lekesi..

o yağ jantada geliyor maalesef , fren balatası ve disk yağa bulanır teker döndükçe..

bu kafaya takılacak bir durum değil mi 🤔

anlayamadım 😬

200 km de 2025 model araziye hiç girmemiş motor amortisörden yağ sızdırıyor yerdede görünüyor damlayan yağların lekesi..

o yağ jantada geliyor maalesef , fren balatası ve disk yağa bulanır teker döndükçe..

bu kafaya takılacak bir durum değil mi 🤔
Yağ kaçağı değil o zaten, amortisör kusmuş resmen yağı.

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Yağın yere damlamasını çekmiş ama o eğimde duran motorun yağı yere nasıl dik damlamış? Ama motoru çekip kenara yerin fotoğrafını çektiyse maşada sıkıntı var maalesef.

Bana da maşanın normal kendini yağlar hali gibi geldi. Zira bende de KLX var 14 yıldır - 3000Km idi aldığımda, 52.000Km şu an; her arazide bindiğimde maşam kendini yağlamış olur, bu sızdırma değildir. Etrafa da saçılmaz, zira yağ içerideki damper görevi gören yağ değil, dış bacaklardaki gres türevidir.

Ek: 12:54 > fotoğrafları ekranda link üzerinden bulup büyüttüm. Eğer ki bu yağ verme devam etmişse maalesef maşada üretim hatası var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar