sert balata diski yer mi ?

arabalarda sıkça raslanan bi durum bu. sert fren balatası takılan arabalarda zamanla balata yerine disk aşınır. ve disk değişimi oldukça pahalıdır.. bu yüzden arabalarda fren diski hasar görmesin diye yumuşak fren balataları kullanılır.
ama arabalardaki fren diskleri yumuşak döküm malzemeden. motosikletteki fren diski krom..çok daha sert yani..

şimdi benim merak ettiğim ben motoruma rialliden aşağıdaki linkteki balatayı alıp taktım. devamlı 150kg taşıyan motorumla 1000km kadar dur-kalk yol yapıp , balatayı söküp kontrol ettiğimde çok çok az aşındığını gördüm.
acaba balata sertte diskimi yiyor diye düşünüp ,bu başlığı açtım.

özetle ;
daha önce taktığı balata sert olduğu için diski bitip disk değiştiren varmı aramızda ?

http://www.rialli.com/urunler/2946__rialli-on-fren-disk-balatasi-150cc-scooter-serisi-/

Balata sert olduğu için değil freni kullandığınız için fren diski aşınır. Çok kullanınca da daha çok aşınır doğal olarak.

tahsin ben fatihten motoru aldığımda sert balata vardı, frenleme kötüydü, ses yapıyodu ve muhtemelen disk çemberinide yiyodu. Yumuşak balata taktırdım 3 ündende kurtuldum. Balataları değiştir.

valla bu işi çözemedim abi. yumuşak balata alınca hemen aşınıyor başlıyor ötmeye. balataları söküp zımparalıyorum. 200-300km sonra gene ötmeye başlıyor.
bu balatalardan illallah edip, rialliden bu sert balataları aldım. 1000km yapmama rağmen ötme yok. aşınmada yok.
bende dedim acaba balata çok sertte disk mi aşınıyor ? hoş krom alaşımlı disk kolay kolay aşınmaması lazım..

tahsin abii yumusak al.. 6 ayda degişicekse 3 ayda degiştir bide balatalar arabalarda pahalımı :D 45 tl opar :D benim aracın

Arkadaşlar SERT BALATANIN aksine YANMIŞ BALATA disc'i yer,
''BALATA NASIL YANAR''
Uzun süre frenleme yapıldıgı zaman yanar,
Basılı Vazıyette Gezıldıgı Zaman Yanar,
Ötmeye Başladığı Zaman Yanış olma ihtimali yüksektir,

yani uzun lafın kısası,
sert balata değil,
Ömrü bitmiş balata DİSC 'i yer...

Sert balata,diski yumuşak balataya nazaran daha çabuk aşındırır.Büyük hacimli makinalarda bir çift diskin hemen hemen bir cup fiyatında olduğu düşünülürse çabuk aşınmasını göz önüne alıp bakırlı,yumuşak balata kullanılmasında fayda var.Yumuşak balatanın bir diğer avantajıda düşük,şehir içi hızlarda daha hassas dozlama yapılmasına imkan vermesidir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar