- Konu Yazar
Bu gün bölünmüş yolda ilerliyorum, önümde hafif ticari bir araç soldan gidiyordu. Arkasından yaklaştım, yol istemeye kalmadı, sağa doğru çekildi adam, tam soluna geçtim, benim ön teker adamın sürücü kapısı hizasındayken birden sola dönüş yapmaya kalktı eleman. Dönmeye çalıştığı yerde orta refüj açık. Ordan sola dönmeye çalıştı, hemen karşıyı uzunca gördüm, gelen araçlarla baya mesafe vardı, kontra ile o refüjün açıklığından karşıya, ters yöne girdim, tabi bu arada ben korna çalınca adam bir an durdu. Bende acı bir frenle durdum ters şeritte. Açtım ayaklığı indim, adamda inip özür diledi. Özür dileyince bir şey diyemedim. Yanında ailesi falan. Sinyal yok, dönmeye çalıştığı yerden dönülebilecek bir yer yok. Karşıdan gelenlerin dönebileceği, bizim sağımızda kalan bir tali yol var ve refüj o yüzden açık orda. Yani adamın dönebileceği tek yer ters yön. U çekecek desem, yol bölüneli 200 metre olmamış, o aralıkta ne ev var ne yol ne dükkan. Anlamadım valla. La havle deyip gidip motoruma bindim. Karşıdan gelen olsa o manevrayı yapamayacaktım. Yapamasam ne olurdu bilemiyorum.