Sağ seritteysem sol tekerlek izi, cunku sagdan yola atlayan insan, hayvan vs olabiliyor..Arkamdaki araçları ve sürüş karakterini her an takip etmeye çalışıyorum. Onum tamamen açıksa engel cukur yoksa fiti fiti gidip seridi ortaliyorum..Arka solumdan gelen beni gececek araç varsa bi çeşit güvenlik balonu oluşturup anlık şeridin sağında konumlaniyorum..Zaten arka ortadan gelen araç seni sola atlayabilir sanarak hafiften hız kesiyor, selektör atıyor, sanki daha temkinli oluyor gibi bu da ayrı bir artısı oluyor işin..
Orta seritteysem sağ tekerlek izi ki soldan yardırıp gelen biri olmasın. Arkamdaki araçları ve sürüş karakterini yine her an takip etmeye çalışıyorum. Orta şeritte isem sağ ve sol tekerlek izinden gitme durumu trafiğin durumuna göre daha çok değişiyor sağa nazaran, önümdeki aracın yoluna engel çıkarsa olabilecekleri hesaplamaya çalışıyorum daha çok. .Arkamda sıkıntılı araç varsa takip mesafesini arttırıyorum rahat geçmesi için, duruma göre el kolla yol veriyorum...Herhangi bir araçla uzun sure yanyana gitmemeye çalışıyorum genelde, kornokta v.s. işte. .
Sol şerit güzel, sol şeritte sol tekerlek izini ve yolun ortasını kullanıyorum, takip mesafesine uyarım malum araç gibi duramıyoruz, gözüm arkamdaki araçlarda ve sağ seritteki önümdeki araçlarda oluyor...Zaten arkadanda şehir içi öyle aman aman yapıştırıp gelmiyor pek hız sınırlarında kullanılıyorsa, orta halli bir motosiklet o kadar gidiyor zaten..
Sapak, kavşak vs risk olabilecek bişey varsa yolda ona göre buralardan uzak konumlaniyorum, arkadan gelen kuş serisi, suv !, fluence, kamyon,servis aracı, modifiye araç, pek tekin gelmeyen motosiklet varsa duruma göre sabit kalıp, duruma göre kaçmaya çalışıyorum. .Sanki eski model araçlar seride daha çok girmeye çalışıyor aynı şekilde. ..
Her halükarda seridi ortalarsam takip mesafesini arttırıyorum, bir defasinda boş gibi yolda , tam iki teker izi arasında yolda muhtemelen araçların çarptığı irice bir hayvan çıkmıştı karşıma zor kurtarmıştım..
Her zaman kullandığınızdan biraz daha yavaş ve pasif kullanım trafiği okumayı geliştirmemiz açısından daha faydalı olabilir bence, bir dönem böyle film seyreder gibi görmek gerek arkadaki trafiği diye düşünerek,bilhassa çok yavaş ve pasif kullandım, epey faydası olmuştu bana..Gene olmuyor mu oluyor ama nadiren.Öyle tipler yaklaşırken yapıştırıp gitmeye çalışıyorum genelde, arkadan seyrediyor, genellikle efendi efendi sürerken seride girmeye çalışıyorlar zaten..Nasılsa ortadan gitsen de 'neden en sağdan gitmiyorsun' diyen tipler bulunur her zaman şerit ihlali için. Ne kadar dikkat etsem de benim en korktuğum, farkedemedigim bir makasçının gelmesı arkamdan. .