şerit cezası

Bugün saat 9 sıralarında boğaz köprüsüne anadolu dan giriş yapmak üzere altunizadeyi geçtikten sonra 2 polis tüm motorları durdurarak plakalarını aldı ve emniyet şeridi cezası keseceklerini söylediler. Şerit arasında arabalara teğet geçmemizi mi önerirsiniz diye sorduğumda o bizim meselemiz değil dediler.
Genelde böyle olaylar bir yetkili emniyet şeridinde giderken bir motorcunun korna vs ile tacizi ile başlıyor, kesin herkese ceza diye emir geliyor, 1-2 hafta sürüyor.
Onun için arkadaşlar emniyet şeridini tahsisli yolunuz varsayıp başkasını taciz etmeyin, sonra sıkıntısını herkes çekiyor.

Devletin cop islerinde bile calisan makam araci o emmniyet serdine siginip sikisik trafikten kaciyor...
Tum devlet calisanlarinin cok acil isi var ve onceligi var ama ozel de calisanlarin yok sanki. Halbuki calisma onceligi diye baksaniz vatandas calismadan devlet memurunun bir isi olmazki:)

Yurt disinda iken soyle bir haber duymustum radyoda. Otobanda surat ihlali yapan bas komiser aracini Bolge polis sefi durdurup ceza yazdi diye.

Ambulans, Polis, Itfaye araclarinin sadece olay yerine intikal etmesi durumunda sirenleri acik bir sekilde emniyet serdini kullanabilir. Yoksa gunluk isine giden masa basi polis mudurunun makam aracinin ordan istifa de etmesi suctur.

Eger motora ceza kesecekler ise onlarada kesecekler.

Eğer caydırma amaçlı yazmadılarsa plakaları gerçekten gönderirlerse kesin itiraz edicem savcılığa her zaman tam çizgiden veya 1 lastik eni dışında olurum buna rağmen bana da kestiler sabah umarım göndermezler, beni de uğraştırmazlar.

Devletin cop islerinde bile calisan makam araci o emmniyet serdine siginip sikisik trafikten kaciyor...
Tum devlet calisanlarinin cok acil isi var ve onceligi var ama ozel de calisanlarin yok sanki. Halbuki calisma onceligi diye baksaniz vatandas calismadan devlet memurunun bir isi olmazki:)

Yurt disinda iken soyle bir haber duymustum radyoda. Otobanda surat ihlali yapan bas komiser aracini Bolge polis sefi durdurup ceza yazdi diye.

Ambulans, Polis, Itfaye araclarinin sadece olay yerine intikal etmesi durumunda sirenleri acik bir sekilde emniyet serdini kullanabilir. Yoksa gunluk isine giden masa basi polis mudurunun makam aracinin ordan istifa de etmesi suctur.

Eger motora ceza kesecekler ise onlarada kesecekler.

bizde nedense trafik sıkışığında tepe lambaları yanmaya başlar... artık zaten insnlar inanmıyor bu ambulans şöförlerine, eğer cidden bir ihtiyac hali söz konusuysa da içindeki garibana oluyor olan... herşeyi suistimal ediyoruz... ambulans şöförü gereksiz lamba açar, memur "ben çoook yükseklerdeyim" diye emniyet şeridine dalar... neyse ki Ankara'da emniyet şeridi yok :silent: ceza yemiyoruz... :p

geçmiş olsun :rendeer:

demek ki birkaç gün dikkatli olmak lazım. peki emniyet şeridi üzerinde gitsek yine ceza yazarlar mı acaba? sıkışık trafikte motosikletlilerin pek fazla alternatifi yok maalesef.

demek ki birkaç gün dikkatli olmak lazım. peki emniyet şeridi üzerinde gitsek yine ceza yazarlar mı acaba? sıkışık trafikte motosikletlilerin pek fazla alternatifi yok maalesef.

Ben sürekli şerit üzerinden gitmeye çalışıyorum ama nedense benide çekti anlamadım o kadar anlattıysamda anlamıyolar. Neyse bekliyelim bakalım 7 gün içinde tebligat gelir nasıl olsa.

hayırdır acaba maliye bakanı bu sefer motorcuları mı gözüne kestirdi:silent:

zaten yolda adam yerine koymuyolar emniyet şeridine atıyoruz kendimizi can güvenliğimiz için ordan da gidemicez artık, heralde bizimde arabaların arkasında bekleyerek ilerlememizi istiyolar ... komik :cat:

Bugün saat 9 sıralarında boğaz köprüsüne anadolu dan giriş yapmak üzere altunizadeyi geçtikten sonra 2 polis tüm motorları durdurarak plakalarını aldı ve emniyet şeridi cezası keseceklerini söylediler. Şerit arasında arabalara teğet geçmemizi mi önerirsiniz diye sorduğumda o bizim meselemiz değil dediler.
Genelde böyle olaylar bir yetkili emniyet şeridinde giderken bir motorcunun korna vs ile tacizi ile başlıyor, kesin herkese ceza diye emir geliyor, 1-2 hafta sürüyor.
Onun için arkadaşlar emniyet şeridini tahsisli yolunuz varsayıp başkasını taciz etmeyin, sonra sıkıntısını herkes çekiyor.

Siz o anda emniyet şeridinden gitmiyormuydunuz?
Demek ki siz de tahsisli yolunuz sanmışsınız, doğru mu?

Gerçi ben başka bir şey yazmak istiyorum..
İstanbul'da bu trafik sıkışıklığı, motosikletlerin trafikte 3. 4. sınıf araç muamelesi görmesi, daracık ve gittikçe de daraltılan normal yol şeritleri ve iki teker sürücüleri var oldukça o emniyet şeritlerinden motosikletliler gidecektir..
Bunun önünün alınması imkansız..
Olaya haklılık/haksızlık noktasından bakmıyorum..
Bir tespit sadece..

ben zaten motosiklet sürücülerinin emniyet seridini kullanmasini anlayamiyorum. ne gerek var, zaten trafik sorunu yok motosiklet icin.

ben zaten motosiklet sürücülerinin emniyet seridini kullanmasini anlayamiyorum. ne gerek var, zaten trafik sorunu yok motosiklet icin.

İstanbul da pek motor kullanmıyosunuz heralde, ya da köprü trafiğine iş çıkışı zamanları girmediniz :wiinkk: ... Viyanayı bilemem ama bizde olaylar farklıdır ... Aralardan hiç gidilmiyo ki zırt pırt şerit değiştiren tipler olduğu için arabayla, ya da böle aynadan mal mal bakıp yol vermeyen verene kadar en az 3 kere korna çaldığımız insanlar var :)

iyi sizde emniyet şeridi var bizde o da yok. Genelde yollar Gidiş geliş şeklinde. Bir Bakıyorsun senin olan şeritten taksici sürüyor üstüne. Kaldırıma çıkıyorsun. Birde azar işitiyorsun. "Çekilsene birader" diye. Kovalamaca Başlıyor :) Onun için Bilmiyorum emniyet şeridi falan :)

Allah kolaylık versin. Bizde böyle bir sorun yok.
İstanbulda olsam herhalde daha çok iki aracın arasından geçer giderdim.
Bu arada emniyet şeridi yasssaaak kardeşim :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar