İlk pozisyonda çok bir şey yok, sadece temkinli olmak lazım. İkinci pozisyonda zaten tamamen haksızsın, orada ne işin var ?
Şu sağ şeridin dibinden gitmenin normal olmadığını anladığımızda hakkımızı aramaya hakkımız olacak. Oradan giderseniz ezip geçerler, kimse de sizi sallamaz, bisiklet muamelesi yapar. Bunu sana özel değil, herkese söylüyorum. Motopark kanalı bu konuda güzel bir kötü örnektir mesela...
Usta ben zaten burada haklıyım aaa bakın ne yaptılar adi arabalar demiyorum sağdan gitmenin haksız olduğunun bende farkındayım o yüzden adamla gidip tartışmaya girmiyorum yoluma devam ediyorum fakat:
Hak aramakla ilgili sözlerinize katılmıyorum neden diye sorarsanız biz sağdan da gitsek şeridimizden de gitsek bu olaylar hiç bitmeyecek ben bir şeylerin düzeleceğini düşünmüyorum artık bu trafikte bu iki videoyu atmamın sebebi de biz sağdan da gitsek düz yolumuzda da gitsek değişen bir şey yok bize saygı duymayan insanlar sürekli var 1. video da ben değil de bir servis vb. bir araç olsaydı aynısını yapabilirmiydi sizce ben söyleyeyim yapamazdı sağından girerdi.
Başımdan geçen 2 olayı anlatacağım size kısa ve öz : Fatih Vatan caddesindeyim 4 şeritli yol sağdan ikinci şeritte normal şekil de ilerliyorum sol şeridimden biri korna çalarak üstüme üstüme geliyor trafik yavaş akıyor adama yol vermedim ki yol verecek durumum yok trafik durdu arkamı döndüm ne oldu abicim dedim sağdan gitsene ne işin var burada diyor 4 şeritli yola sığamıyor herif ben zorunda mıyım sağdan gitmekten demez miyim ?
2.olay : Adam sağ yol ayrımından çıkıp 3 şerit birden değiştirip önüme atladı yanına gittim abi ne yapıyorsun diyorum diyor ki ben seni görmedim sağdan gitsene kardeşim diyor arsız hırsız ev sahibini bastırır misali orada da sağa geçme imkanım yok ışıklardan yeni kalkmıştım.
Ne yani şeridim de gittiğim de bana sağdan git diyecekler sağdan gittiğim de önüme kırarlarsa senin ne işin var orada diyecekler benim anlatmak istediğim bu vallaha bir art niyet söz konusu değil diyeceksiniz ki sen normal yolunda git hakkını savun yoluna devam et ben artık trafik kurallarına göre hareket edip istanbul trafiğinde hayatta kalacağıma inanmıyorum.
Biz suçsuz muyuz hayır değiliz bizde de hatalar var hak veriyorum bu size bir sitem olarak değil sakın yanlış anlamayın sadece fikirlerimi açık bir şekilde sunuyorum üstün de konuşmak için tersden giren kuryelerimiz normal trafik seyrinin 2 katı hızla makas atan motorlarımız uzar gider biz kimi düzeltebiliriz hocam minimum 20- 40 yaş aralığında empati kuramayan başkasına saygısı olmayan önce BEN diyen insanların kaçını düzeltebiliriz ? Bence bunun imkanı yok. Biraz tedbirli olacağız biraz da şansımız olacak sadece
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:40 ----------
İlk araç sıkıntılı sanki bilerek yapıyor, hem sağa önüne erken geçiyor hem de gereksiz fren yapıyor.
İkinci görüntüde adamın yapmak istediği belki sağa çekip durmak belki de daha iyi görüş mesafesi yakalamak bilinmez ama sen de sağ da şerit olmadığını ve bu sebeple arabacıların kesinlikle aynaya bakmayacağını düşünmen gerekir.
İnsan hayatta kalma iç güdüsüyle kendine zarar gelebilecek şeyden kaçınır ve şerit değiştirirken aynaya bakmayı unutmaz ama olmayan şeride bakmayı düşünmez çünkü bilir ki oradan gelecek tehlike yoktur.
Aradan veya sağdan giderken her zaman yaptığımızın hak değil de riskli bir hata olduğunu bilerek ilerleyip, her zaman çok temkinli davranmakta fayda var.
Haklısınız hocam ben de bunun bilincindeyim abi camı açtığında o yüzden tartışmadım zaten bağırmam o anın paniğinden sadece adam bana orada senin orada ne işin var dese oturup altta yaptığım konuşmayı yapacak vaktim de olmazdı ki normal trafik kurallarına göre ben hatalıyım