Beyler belki kaba olacak. Bağışlayın lütfen ama temsilde hata olmaz diyerek örnek veriyorum.bende daha bıkaç saat önce Castrol power1 racing 10w-50 aldım,tam sentetik, üzeerinde de artırılmış ivmelenme gücü ve zorlu koşullarda mükemmel performans falan yazıyor..ama daha önce hiç yağı kendim değiştirmemiştimo yüzden bilemiyorum...acaba benim motora gidermi.cbf150..
Acaba ben iyi yemek yemeye layık birimiyim ? Yersem midem kabul edermi ? Bağırsaklarım bozulurmu acaba ? gibi birşey.
Arkadaşım tam sentetik yağlar Türkiye de ilk satılmaya başladığında bizim benzin istasyonumuz vardı. Akaryakıt üreten firmalar normal yağların yanında mecburen bu yağı bana vermişlerdi. Almak istemeyişim normal yağların dört beş misli fiyatta oluşu idi. Özellikleri sormuştum. Verdikleri bilgiler doğrultusunda sıradan bir yağla tam sentetik yağı eşit miktarda,eşit ısıda, aynı sürede ateşte yakmaya çalıştım. Gerçeği o zaman gördüm. Yağın gerçek amacı en ağır şartlarda da olsa kalitesini bozmadan iki metal arasındaki sürtünmeyi en askariye indirmek olduna göre; Bende o tarihten beri her ne çeşit araca sahip olursam göğsümü gere gere bu yağı kullanıyorum. Şu an kullandığım araçlar; Mercedes tır(Süreklı dış devletlere binlerce km.sefer yapar), Kazıcı yükleyici iş makinası, Reno modus, Honda shadow motosiklet, Mercedes binek oto.... Gerisi çok bilenlere kalmıştır.
Son düzenleme: