SENTE AYARI resimli

Dostum sadece o noktalara dikkat ederek sente ayarını yapamazsın krank kasnağının konumu eksantrik dişlisinin konumu çok önemli şeyler.Basit bir işleme benzeyebilir ama ustalık gerektirir.

ayrıcada pistonun konumunu öğrenmek için krank kasnağı üzerindeki işaretlere bakmalısın.Yanlış yapacağın ayar sonunda piston supaplara çarpabilir supaplar yamulabilir.

Son düzenleme:
nasıl ya bildiğim piston ü.ö ye getirilip dişlide ayar yerine getirilip zincir takılıyor grank falan senden duyuyom biliyosan veya bi bilen açıklarsa sevinirim

Son düzenleme:
hocam çok hassas bir ayardır bu,bu ayarı sen yapamazsın yapsanda düzen tutturamazsın...günmüzdeki motosiklet tamircileri bile yapamıyor :) bizzat ben şahitim ..

valla ben kendi motosikletimde yaptim....ustada degilim ama cok iyi bilgim vardi ilk defa soktugumuz motosikletimde piston degistirdik ve bu senteyi yaptim....isaret koydum zincire ve soktugum civatalara ve soktugum gibi toplandi...bombaaaaa....:cat:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
anlatımla değilde,bu ayar yapılırken (bir ustadan)görmelisin ve daha sonra sen bunu pratiğe dökmelisin bence :cat: böyle daha kesin bir şekilde yaparsın..amacım senin moralini felan bozmak değil beni yanlış anlama..inşallah yaparsın başarılar sana...
aynen sana katılıyorum abi....
ve 2 sene önce gs500 ün kü de arızalanmıstı...bende ona baka baka ögrendım...suan motorun bujı yerı yalama oldu üst kapagı söktum....tornada yaptıracagım....

ayra şöle oluyor...piston üst ölü noktada iken ekzantrikteki çentikler birbirine bakacak...tabı bu dediğim cift ekzantrikli motorlar için...
ama piston üst ölü noktayı unutma...

çok zor bişiy ayarlaması keşke sana yakından anlatabilseydim.İlk denememde ayarlıyom yine kaçıyordu bende ona göre oynadım oldu benimki o işaretlere denk değil ama canavar gibi arkasından polis kovalarcasına kaçıyor maşallah:cherry:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar