Senin Gençliğini Söndürürüm Çocuk

Bu tamamen uydurma kardeşim.. Yorumdur.. Kanunda böyle birşey yok...Birileri yanlış yorumlamış..

Ancak ve ancak sarı aracın anayolda olduğu işaretlerle belirtilmiş ise 2 numaralı araç ne yöne gideceğinden bağımsız olarak yol vermek zorundadır.. aksi halde geçiş hakkı 2 numaralı aracındır..

Ehliyet sınavı ve emniyet müdürlüğünün eğitim dosyaları mı uydurma !!!!

23 Ağustos 2008 Ehliyet Sınav sorusu:

images

26. Şekildeki 1 numaralı araç sürücüsü ne yapmalıdır?

A) Geçiş hakkını kendi kullanmalıdır.
B) Geçiş hakkını 2 numaralı araca vermelidir.
C) Diğer sürücünün ikazını beklemelidir.
D) Hızını artırarak kavşağa girmelidir.

Hadi bakalım cevapları alalım...

Sen bi kaza yap bakalım, dönüş yapılan yoldan düz yola çıkarken, sana tali yol mu der ana yol mu...

Dönüş yaparak çıkıyorsan kardeşim düz bir yola, arkadan geleni bekleyeceksin, gerekirse de duracaksın.. Dünyanın her yerinde genel kuraldır bu, İster dönüş yaptığın yer yol olsun, ister benzinlik çıkışı olsun, isterse de evinin bahçesinden çık. Dönüş yapıyorsan her zaman gelen aracı bekleyeceksin...

Yazdıklarını okuyanlar, böyle durumlarda aman ben sağdayım deyip yola atlayacaklar, patır patır kamyonların, arabaların altında ezilecekler..

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/...3iOoP1ux1f-NxohZ5rKD4VdhIyhDMrpbxqwJ-wNJujoQg

işkembeden sallamaya devam...

sen doğru bildiğini yap güzel kardeşim... ben kimseye beynini kullanma demedim.. sırf geçiş hakkı sana ait diye duramayacak kadar hızlı bir aracın önüne atlada demedim...

Sen tavsiyelerini kendine sakla...benim fazlası ile tecrübem var, görünen o ki senin yaşayıp anlaman lazım...

Sen doğru bildiğine devam et.. illaki birgün öğrenirsin hangisi doğru hangisi yanlış..

Ben olsam aracın solu müsait ordan geçerdim, hiç de sinirim bozulmamış olurdu.

Draggy net olarak haklı, spectre yanlış yorumluyorsun kanunu. O araç düz yolda gelen araca yol vermek zorunda, basit ve net.

Ehliyet sınavı ve emniyet müdürlüğünün eğitim dosyaları mı uydurma !!!!

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/...3iOoP1ux1f-NxohZ5rKD4VdhIyhDMrpbxqwJ-wNJujoQg

sen bırak ehliyet sınavını.. devlet kanuna bakar... nerden buldun ? hangi yıl hangi sınav? tipografik hata varmı? soruda hata varmı?

spekülatif şeyleri bırak... başına birşey gelirse ehliyet sınav sorusuna göre davranılmaz.. kanuna bakılır..

"ama abi bize böyle demişlerdi" dersin...

KANUNDA YORUMA MAHAL YOKTUR... HERŞEY AÇIK SEÇİK ORTADA.. KIRK YILLIK EŞİT YOLLARDA GEÇİŞ HAKKINADA TECAVÜZ ETTİNİZ..

bravo

Eğer işaret ile belirtilmiş anayol da ise geçiş hakkını kendi kullanır.. Eğer anayol değilse geçiş hakkını 2 no'lu araca vermek zorundadır...

siz nasıl doğru biliyorsanız öyle yapın kardeşim..

öğrenmek isteyen gider ilk gördüğü trafik polisine sorar öğrenir..

Son düzenleme:
Yav he he....

Arkadaşlar, benden size tavsiye. Bir yolda araçlar düz devam ediyor ve sizde sağa doğru dönüş yapacaksanız, geçiş hakkı sizde değildir.

Sakın millete inanıp geçiş hakkı ben de deyip yola devam etmeyin. Düz yolda devam eden hiç bir araç size yol vermeyecek veya durmayacaktır!!

Canınız için çok önemli bir konu, aksini söyleyenlere itimat etmeyiniz..

2005 yılında araba ile kaza yaptım gidiş geliş yol üzerinde sinyal verdim sola dönerken arkamdan gelen araç bana ortadan girdi oradan edindiğim tecrübe ile polislerin ve mahkemenin verdiği karar yol soldan gelenindir dendi..! yani ben dönüş için sağda kalmış oıldum...

Ben olsam aracın solu müsait ordan geçerdim, hiç de sinirim bozulmamış olurdu.

Draggy net olarak haklı, spectre yanlış yorumluyorsun kanunu. O araç düz yolda gelen araca yol vermek zorunda, basit ve net.

Ben yorumlamıyorum. açık ve net yazanı söylüyorum.. tersine siz yorumluyorsunuz...

devam edin...nasıl biliyorsanız öyle yapın..

Ekşide trafik kuralından anlamayan tipler motorcu yol vermeli araç sağında demiş, netekim işin aslı eşit yollarda dönüş yapan sürücü düz giden araca yol vermek zorundadır.
Kafası basmayan ekşiciler için birde resimli örnek koyalım(slaytta geçiş üstünlüğüne sahip araç 1 ile gösteriliyor, dahada basmazsa okların rengi yeşil olan geçme hakkına sahiptir) :
[url]http://image-turko.com/dm-YHC2.jpg[/URL]

Birşey daha öğrenmiş oldum teşekkürler. :)

İki gündür başlığı takip ediyorum, olayın gerçekleşmesi esnasında, motosikleti görmeyen sevgili araba sürücüsü amcamız hatalı ama daha sonra motoru kenara çekip sen gel buraya diyen arkadaş da hatalı. Eğer niyetin kavga etmek değilse motoru kenara çekmeyeceksin, niyetin kavga etmek değil adamı sinirlendirip kameraya kaydedip savcılığa şikayet etmekse evet olmuş, başarılı bir çalışma.

Adam arabadan indikten sonra, Motorcu arkadaşımız "haksız duruma" düşmemek adına mı durdur, yoksa bu tip anları yaşayanlar bilir, tam sinirlenemediğin zamanlar bir duraksama olur ondan mı durdu bilemem ama bence - subjektif - yaptığı doğru değil, araba sürücüsü hatalı ama her hata yapanı "sen kenara çek " moduna sokarsan başın belaya girer, dayak da yersin, Allah korusun kaskınla ya da korumalı eldivenle bir tane yerleştirirsin adam orada elektrik keser bayılır hastane - karakol dolaşır durursun...

Sakin olmakda fayda var....

Değer mi ? Değmez, önüne kırdığı için bir adamın canını yakmaya değmez, kendi başını belaya sokmaya hiç değmez...

Bir arkadaşın da belirttiği gibi video hurriyet ana sayfasında 9 Nolu haber ile manşette. http://mwebtv.hurriyet.com.tr/haber/sokak-ortasinda-yol-kavgasi-gencligini-sondururum-cocuk-_115084?hid=29408980

http://www.haberturk.com/gundem/haber/1096799-sokak-ortasinda-yol-kavgasi-gencligini-sondururum-cocuk

Olaya açıklık getiren mesajım silinmiş?? ilginç müdahale!

arkadaşlar yineleyeyim. verdikleri soru örneği bölünmüş yol için geçerli... yanlış örnek verdiler..

Eşit ehemmiyetteki yollarda (anayol veya tali yol olduğu işaretlerle belirtilmemiş ise, bölünmüş yol ve tramway yolu hariç) her zaman geçiş hakkı sağdakine aittir...

duvara dayanarak yapılan atmasyon ifadelere kanmayın.. kanuna bakın.. herşey orada açık

Arkadaşlar, benden size tavsiye. Bir yolda araçlar düz devam ediyor ve sizde sağa doğru dönüş yapacaksanız, geçiş hakkı sizde değildir.

Sakın geçiş hakkı ben de deyip yola devam etmeyin. Düz yolda devam eden hiç bir araç size yol vermeyecek veya durmayacaktır!!

Canınız için çok önemli bir konu...

Evet antalyalı arkadaşlar bu dayı ile ilgili bir video bekliyoruz sizden bakalım ilk kim görecek dayıyı :) Sonra muhutini paylaşsın birisi canı sıkılan dayıyı kızdırmaya gitsin çeksin videoya fenomenin kralı çıkar burda

Sakın geçiş hakkı ben de deyip yola devam etmeyin. Düz yolda devam eden hiç bir araç size yol vermeyecek veya durmayacaktır!!

Canınız için çok önemli bir konu...

kaynak nedir?

Videoyu tekrar izledim.Haklı haksız olayına girmiyorum ama demedi demeyin o yaşlı amca ,tahminim emekli hakim ,asker veya emniyet mensubu olabilir.O yaşlı hali ile bu kadar atağa kalkan zor bulunur!Onun güvendiği birşey var:silent:

Son düzenleme:
Forum yönetimine özelikle bu tip başlıklarda en çok beğeni alan yorumları donanım haber sitesinin forumlarında olduğu gibi ayrıca görünür yapılsın. ( insanları rencide etmeyen pozitif yorumları kastediyorum ) Çünkü bu kadar cevap olan konulardaki aklı selim ve feyz alınacak cevapları çoğumuz gözden kaçırıyoruz. Daha sonra çok afedersiniz sidik yarışı haline gelicek başlıklar haline geliyor. Forumların amacı bilgi paylaşımı, yeni dostuklar arkadaşlıklar kurmak ,birbirimizin sosyal gelişimine katkıda bulunmak olmalı. Belki bu mesaj çok naifçe görünecek ama yönetimdeki kardeşlerim beni anlayacağını düşünüyorum. :bestmt:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar