Senetle borç meselesi

Merhaba arkadaşlar 2 sene önce birinin banka borcunu ödedik bizim köylüydü vatandaş sonra taşındı elimizde bir senet var adamdan 2 senedir haber yok telefonlara çıkmıyor biz bu senetle parayı en kolay yoldan nasıl alabiliriz bu konularda hiç bir bilgim yok bir danışmak istedim

Adamın malı varsa mahkemeyle yoksa alamazsınız, geçmiş olsun.

Dedem geldi aklıma. Yıllarca çalışıp biriktirdiği parayı komşusuna veriyor, senet yapıyor tabi.

Komşuda batınca dedem elinde senetlerle 20 senedir bekliyor.

Zamanında ev alınırdı verdiği borç parayla, şimdi bir haftalık mutfak masrafı, alsan ne olacak.

Haklısınız tarlası felan varda babadan kalma sanırım birden fazla hak var tapu üzerinde babamda üzerinde durmuyor işleri yoğun ben bir bakayım araştırayım dedim

Senet güncel kanunlarımızda en güvenilir değerli evraktır. O yüzden bir avukata verip tahsilini isteyebilirsiniz. Seneti yazan kişi bir yerde çalışıyorsa maaşının 4/1'ine haciz koyabilirsiniz yada üstüne olan mal varlığına haciz koyabilirsiniz. Bu ortaklı tapuda olsa.
Vadesi geçmiş senetlerin faizi vardır. Yani bundan 3 sene önceki senetini ödemeyen birisi bugün ödemeye kalkarsa yasal faiz oranını da üstüne koyar o şekilde öder.Bu da sizin seneler önce bir ev parasını bugün gene 1 ev parasına eş tutar ama 20 senedir hiç bir işlem yapılmayan senet zaman aşımına uğrar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar