Senede kaç ay motor kullanıyorsun

Arkadaşlar ben bu mayıs başında motor kullanmaya başladığımda Eylül'e kadar binerim diye düşünerek motoru aldım.
Sonra eylül bitti, ekim, kasım derken hala biniyorum. Havalara bakılırsa bir süre daha binerim.
Şimdiki tahminim senede 2-3 ay dışında binebilirim.

Siz senede kaç ay motora biniyorsunuz?

Super Moderator
Hava durumu 17 dereceden yukarı ise biniyorum, değilse tercih etmiyorum.

* Kar/Buzlanma olmadığı sürece
* Hava 12 derece üzerinde olduğu sürece

Gündelik hayatta
Aşırı yağmur olmadığı sürece

İşe git-gel
Aşırı yağmur olmadığı sürece
Etraf çamur pislik olmadığı sürece

Bu da ara araları toplasan yılda 1- 1.5 ay hariç binerim e geliyor.

Motosikleti
Tvs Jupi
İzmir de ikamet ediyorum, ocak ayında ilk motosikletimi aldım halen günlük olarak kullanıyorum :)

Geçen sene sadece karlı geçen birkaç gün dışında 12 ay boyunca bindim işe gidip gelirken ama gezi amaçlı, keyfi olarak çıkacaksam araba tercih ediyorum.

sonbahar , kış , ilkbahar. Neredeyse 10 ay sürekli motosiklet kullanıyorum.

Aralık ortasından mart ortasına kadar hava şartlarından dolayı istanbulda motora binemiyorum. Araba, metrobüs, minibüs, taksi bir şekilde 3 ay idare ediyoruz. Soğuk dert değil ama yol çamurlu veya buzlu olduğunda hem motorun hem de benim güvenliğim için motoru garaja çekmek gerekiyor.

vxyt6h.jpg

Kar yağsa bile biniyorum, 12 ay.

Kar ve yağmur yağmadığı sürece biniyorum. Çok istisna olsa da yağmurlu havada binmem gerektiği de oluyor.

Yerde kar tutmadığı sürece her gün en azından işe gidiş geliş yapıyorum

Aydında yaşıyorum. Yağmurda tercih etmiyorum ama yinede yağmurdada bindiğim oluyor. 12 ay biniyorum valla.

4 mevsim 12 ay iki teker üzerindeyim. Kar-buz şartlarında istirahate çekilir motosikletim. 3-5 cm. karda Scooterin Nesrin Topkapı'dan daha oynak olduğunu yaşayarak görünce bir daha çıkmamaya tövbe ettim.

Son düzenleme:
kar kış demem yerde kar olsa dahi 12 ay binerim. motorun fabrika cikis naylon lastikleriyle karda cok binmisligim vardir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar