Seleye Badem Yağı?

malum kar kış yağmur seleler ıslanıyor. (ıslak ıslak oturması ayrı bir dert). ayakkabı bakımı için badem yağı şahane. sele için nasıl olur? var mı deneyen?:silent:

Oturduğun yere badem yağı sürdüğünde pantolonuna da geçmeyecek mi?
Seleye herhangi bir şey sürmek bana pek mantıklı gelmiyor.

o da var. 1-2 gün kurumaya bırakılırsa bulaşmaz gibime geliyor. deneyenini bulmak lazım

Yani badem yağı sürmekteki amaç nedir tam anlayamadım şimdi? Sele derisinin bakımını yapmaksa amaç, seleler hiçbir zaman gerçek deriden üretilmezler (customlar hariç) Çünkü gerçek deri çok çabuk aşınır ve sele en kolay aşınabilecek yer. Hepsi suni deridir.
Dolayısıyla bakım gibi bir olay aslında pek yok.
Bence bir şey sürmeye gerek yok seleye, gene tekrarlamış oldum ama :)

Binerken elle bir çırpıp (zaten yağmurlukla binildiğini varsayıyorum) devam etmek kafi bana göre..

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Badem yağı hakiki deriye kullanılır,suni deri veya plastik esaslı taklit derilere kullanılırsa uzun süre kurumaz ve yapışır.Hudson Deri deri bakımı için vazelin önermektedir.

Sitil marka ayakkabı,deri,suni deri köpüğü var,onlardan kullanabilirsin hem temizler hemde besler.başka birşey sürmene gerek yok.Zaten sık sık yapmanada gerek yok 1 ayda 1 kere uygulasan yeter.

maksat bakım. suni deriye yaramaz mı bu badem yağı? veya ayrı ürünler varmıdır acep?

badem yağını örnek 12ltre dolu depoya(benzin deposuna) çay bardağının 3/1 i kadar dök , en azından işe yarar :)

adı üstünde suni
normal deri gibi kuruma,çatlama
hava almama,küf gibi sorunları yok
tozunu alman kafi :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Benim bildiğim badem yağı kelleşen kafaya sürülür , popomuza deil :queen:

kelleşen kafaya mı? onu da ben ilk kez duydum. insan kafasına pabuç muamelesi yapar mı ya

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
maksat bakım. suni deriye yaramaz mı bu badem yağı? veya ayrı ürünler varmıdır acep?

Otomobiller için torpido koruyucu isimiyle satılan sulandırılmış süt gibi bir ürün var.Önce sürülecek yeri temizleyip süngeriyle sürüyorsun.

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Seleye bugüne kadar hiçbir şey sürmedim, sanırım buıradaki çoğu kişi de sürmemiştir.

Ne gerek var ki?

Ayrıca seleyi hafif de olsa kayganlaştırırsan ani bir frenlemede filan poponu selede tutmakta zorlancaksın.

Buda motosikeltteki hakimiyetini eksi yönde etki edecektir :wiinkk:

seleye badem yağı sürüpde firen anında motordan kayıp gitme gibi bir sorun yapacagı kesin
korumak için üztüne birşeyler örtebilir ve en çok güneşten korumalısın çatlama yapar.

Motorun gercek deriden degildir. Gercek deri su emer . hic bir motorda fabrika cikisi gercek deri kullanilmaz. Suni derilere bakim yapilmaz , en fazla ayakkabi boyasi ile boyanir.

o da var. 1-2 gün kurumaya bırakılırsa bulaşmaz gibime geliyor. deneyenini bulmak lazım

hiç bi işe yaramaz kardeş hepsi suni deri zaten en iyisi bi bezlee silersin olmadıı alırsın yakkabıı parlatıcılar satılıyo yaa sünger 500 bin lira 1 tl falan onlaa sil birazbekle sonra üstündende peçeteyle sil dewamm ett :cat:

Benim bildiğim badem yağı kelleşen kafaya sürülür , popomuza deil :queen:

ona da gerek yok artık..bu iş için yeni bir şampuan çıkmış...

popona sürüyorsun...

oradakileri döküyor , kafanda çıkarıyor..

kıvırcık mıvırcık idare ediyorsun işte..:queen::queen::queen:

hem motosikletin seleside rahat ediyor...:queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar