Seleme yapışan poliuretan köpüğü nasıl çıkarırım?

Arkadaşlar merhaba.
Apartmanın otoparkında bir inşaat çalışması esnasında zannedersem üzerinde poliüretan köpük olan bir çırak heves edip 390Duke min üzerine oturmuş ve selem köpük olmuş. Bunu nasıl çıkarabilirim? İnternette araştırdığımda hiç bir maddenin çıkaramadığı söyleniyor. Çok moralim bozuldu bir çaresi var mıdır bunun bilen varsa lütfen yazabilir mi?

Bizim Kapalı garaj kapalı havuzun altında kalıyor. Damlayan yerleri var,Ne yap ne et damlayan o sıvı çıkmıyordu. Porçöz çözdü benim durumumu, Ama sele için kesin konuşamam. Bi bezi porçözle ıslatıp dene istersen

Gecmis olsun, bu konularda genelde saf aseton cok yardimci oluyor. İnternette de asetonun cikarabilecegi yazilmis, ben de daha onceden telefonumun camina damlayan ve 1 hafta kalan japonun izini aseton ile cikarmistim. Fakat bahsi gecen aseton markette satilan aseton degil tabii ki. Bu saf asetonu herhangi bir eczaneden bi pamuk kadar isterseniz size verebilirler. Cok bastirmadan hafif hafif surun, bastirirsaniz seleye de zarar verebilir. Sonrada iyice durulayin

Biz şantiyede benzin kullanırız. Bir bezi benzinle ıslatıp dikkatlice köpüğü silin. Sele derisine birşey yapar mı (iz bırakmak gibi) bilmiyorum.

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Deneyeceğin her kimyasalı selenin gözükmeyen bir yerinde dene önce, yoksa köpüğü çıkaracağım diye seleye daha fazla hasar verebilirsin.

Poliüretan köpük lanetli bir bulaşıktır, henüz kürleşmemişken kendine özel temizleyicisi ile çıkartılabiliniyor. Fakat kuruduğunda bunun için özel üretilmiş ürün bile işe yaramıyor.

Kimyasal olarak çıkaramazsan son çare zımparalayabilirsin, seleye zarar vermeden hafifçe zımparalayarak eritmeye çalışabilirsin.

En kötü yeni sele kaplatırsın ya hu dünyanın sonu değil üzülme :)

Super Moderator
Bende onu diyecektim, en kötü kaplatırsın, hatta kaplatmışken jel dolgu yaparsın toto rahat eder :)

Birkaç sitede poliüretan temizlemek için özel sıvılar olduğundan bahsetmişler bende araştırınca gerçektende satan siteler var ama aynı zamanda boya sökmek için kullanılıyor yani seleye zarar verirmi bilemem ama bir bak istersen o sıvaya

Pvc pencerenin kasasındaki açıklık için atarken pencerenin kasasına bulaşmıştı.Tiner mazot benzin gaz hiç biri çıkarmıyor.Köpük sıvı haldeyken pvc yi eritip kaynamıştı resmen.Maket bıçağınla kazıyıp ince zımpara ile düzeltmiştim.

Bilgi için teşekkürler arkadaşlar. Bu şekilde bineceğiz artık belki otura kalka zamanla aşınır ve gider. Bu kadar lanet bir malzeme olduğunu bilmiyorduk bunu da öğrenmiş olduk.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar