Selektör yapana 1 yıl hapis cezası!

Yasemin GÜNERİ / HABERTÜRK

Yargıtay 12. Ceza Dairesi, trafikte seyir anındaki bir aracı yakından takip eden, sıkıştıran, selektör yapan kişinin bir yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Bu kararın ardından trafikte selektör yapıp, araçları yakın takip eden ve sıkıştıranlar "kişilerin huzur ve sükununu bozma" suçunu işledikleri gerekçesiyle mahkum olabilecek.

Yanınızda veya arkanızda seyreden aracın sahibi sizi yakından mı takip ediyor? Siz, seyir halindeyken, selektör yapıp dikkatinizi mi dağıtıyor? veya, arabasıyla yanınıza yaklaşıp size bakarak arkadaşlarıyla mı gülüşüyor?

Bütün bunları yapanlar, artık iki kez düşünerek hareket edecek...

Çünkü, Yargıtay 12. Ceza Dairesi, emsal sayılacak bir karara imza attı.

Erzincan'da yaşayan A.Y., şehir merkezinde arabasıyla giderken, K.H.'nin arabasıyla kendisini yakından takip ettiğini, selektör yaptığını, arkadaşlarıyla beraber yan tarafına geçip gülüştüğünü, polis merkezinin bulunduğu tarafa dönünce takipten kurtulduğunu belirterek şikayetçi oldu.

Şikayeti değerlendiren Erzincan 1. Sulh Ceza Mahkemesi, K.H.'yi trafik güvenliğini tehlikeye sokmak suçundan mahkum etti. Kararın, temyiz incelemesini yapan Yargıtay 12. Ceza Dairesi, emsal bir karara imza atarak K.H.'yi "kişilerin huzurunu ve sükununu bozma" suçunu işlediğine dikkat çekti.

http://www.haberturk.com/yasam/haber/692243-selektor-yapana-1-yil-hapis-cezasi

süpeerr... daha da ağırlaşsın cezalar..bende trafikte kimsenin ağzını burnunu kırmak zorunda kalmayayım..Bu ay 3 defa kavga ettim..2 taksici 1 i de sarhoş..

oh be vallahi ben kavga etmekten sıkıldım bu gerizekalılar yapmaktan sıkılmadı görsünler şimdi

sarı yanınca korna çalanı da assalar.

Bu olay başıma geldiğinde birebir şunu yaşıyorum...

İç ses-1 : Yeşili bekle... Yansın... Kalkma... Kornaya tekrar bassın... Dön arkana... Pis bir bakış at... El kol hareketi yapsın... Yan sehpayı indir... Motoru sakince sehpanın üzerine yatır. Yavaş yavaş korna çalan arabaya doğru yürü... Sakince şoför kapısını aç... Kaskı çıkarmadan kafa at... Kapısını kapat... Motora bin ve devam et.

İç ses-2 : (Annesine ağır hitamlarda bulunarak) Devam et yoluna...

Nedense hep iç ses-2' yi dinliyorum

İyi bir ceza olmuş, en sinir olduğum davranışlardan biri adamın dibine kadar girip takip etmeleri yok mu, sazan uzak olsa daha rahat sollayacak ama nerede o akıl :pr:

sarı yanınca korna çalanı da assalar.
En çok uyuz olduğum şeylerden biride bu. daha sarı yanar sanki geberiyorlar. Benım memleketimde yeşil yandığı zaman kalkıs yapılır ve bı Allahın kuluda korna çalmaz. Bune sabırsızlıktır anlamadım gitti.

---------- Post added at 20:34 ---------- Previous post was at 20:32 ----------

Yapmayın arkadaşlar minibüs kalmayacak
İnşallah o günleride görürüz. zaten trafigi taksiler ve minibusler katledıyor.

selektör ve korna çalanlara deli oluyorum. bende araba kullanıyorum ama kornaya arabayı aldığımdan beri çok çok az basmışımdır sanki kornaya basınca herşey düzeliyor sallandıracaksın taksim meydanında bir kaçtanesini bakalım yapıyorlarmı bir daha

sarı yandığında arkamdaki korna çalınca yeşilde 4 saniye bekledikten sonra hareket ediyorum

cok sasırtıcı bi haber 1 sene abartmıslar adam oldurene bile 1 sene vermezler bu ulkede :queen:

Mersin İl Temsilcisi
BU DAVA ÜLKEM,ZDE Mİ GÖRÜLÜP SONUÇLANMIŞ?

1- aaaaa bu ne hız ayol...
2- hade leyn.... valla mı?

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Nasıl şikayet edeceğiz peki biz bu tipleri?
Gerçi bunları ara sıra bende yapıyorum da,
Şikayet edecek olsan yetkili kişiyi nasıl inandıracaz bu duruma?
Kamerayamı çekicez?

açıkçası otobanda bende yapıyorum bunu. adam sol şerit de aheste aheste gidiyor.ben de yaklaşıp selektör yapıyorum. ne diyem mahmut mu diyem:silent:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar