bende bunu cbr 250r için düşünüyorum...
Oluşacak handikaplar:
1- Motorun sürüş karakteri tamamen değişecektir. Bu değişim kötü yönde olacaktırç
2- Rake açısının küçülmesi motorun yavaş giderken daha kolay dönmesine ancak hızlandıkça düz gitmemek istemesine yol açar.
3- Rake açısının küçülmesi virajda motoru çok daha sinirli hale getirir.
4- Motorun ön tekerinin yol tutuşu özellikle viraj içinde düşecektir. Standart hale göre ekstrem bir değişiklik, standart motorla dönebileceğiniz bir virajda low-side düşmenize sebep olabilir.
5- Ön süspansiyonun hareket mesafesinin kısalması, çukura vb. girdiğinizde ön takıma aşırı yük bindirecektir.
6- Ön süspansiyonun hareket mesafesinin kısalması, motosikletin darbe emme kapasitesini çok azaltacaktır. Çukura girdiğinizde ön jantı, hatta şasiyi kırabilirsiniz.
7- Motorun aerodinamik yapısı bozulacağından yüksek hızlarda motorun arkası çok dengesiz hale gelecek, şeritte gezmek isteyecektir.
Ön süspansiyonu indirmenin artıları:
1- Motorun görünümü belki birkaç kişiye daha güzel gelecektir.
Not: 10 dakikadır yazıyorum, değerimi bilin :cherry:
cevap için çok teşekkür ederim..
ön amortisörlerdeki alçaltma, sıkıştırma şeklinde değil de kelepçelerin amortisörleri daha aşağıdan kavraması şeklinde olacaktır; amortisör esneme payında herhangi bir değişiklik meydana gelmeyecek.
(4- Motorun ön tekerinin yol tutuşu özellikle viraj içinde düşecektir. Standart hale göre ekstrem bir değişiklik, standart motorla dönebileceğiniz bir virajda low-side düşmenize sebep olabilir.)
motosikletin ağırlık merkezinin biraz daha ön tarafa doğru kayması, ön tekerin yol tutuşunu belirgin şekilde etkiler mi?
ön çataldan indirme yapmak istemekteki amacım sele yüksekliğini bir parça daha düşürebilmek ve yere daha sağlam basabilmek.. (murad edilen artı budur)




http://www.youtube.com/watch?v=kRFyw57o_Ic
Şükredin valla videodaki sürücü trafikte nasıl idare ediyor ciddi anlamda merak ediyorum...![]()

Arkadaşlar 1,65 m. boy 73 kg. ağırlık, 12 yıllık scooter tecrübesi. Bu boy, kilo ve tecrübeye göre 78 cm sele yüksekliği ve 140 kg. ağırlığındaki motosiklet kullanmak normal mi?
Eğer değil ise bu şartlarda GÜVENLİ OLARAK kullanılabilecek en yüksek sele boyu ve motosiklet ağırlığı ne olmalıdır?