Selamunaleyküm Istanbuldan Selamlar...

Adım Enes 18 yaşındayım İstanbulda yaşıyorum henüz bir motorum yok ve aslında buraya geliş amacımda bu hayalimi gerçekleştirme yolunda bana yardımcı olmanız ilk motorumu alıcam ve tabi ehliyet işlemleri... konuya pek hakim değilim başlangıç motoru olarak başta aklımda cbr 125 vardı fakat sanırım daha ucuz bir makine alsam başlangıç olarak daha iyi olucak çinlilere yönelmek ne kadar doğru bilmiyorum ama kanuni racer 200 var seçeneklerim arasında bide zealsun gs 200 yanlış yazdıysam kusuruma bakmayın bunlar hakkında düşüncelerinizi ve bana tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Aleyküm Selam kardeşim.MT ye hoş geldin.Anladığım kadarıyla eli yüzü düzgün birşey ile başlamak istiyorsun.Mondial z-one s 180 e bir göz at sağlam motordur yakından görünce beğenirsin muhtemelen.Beğenmezsen de bütçene uyarsa yaşı eski olmayan cbr 125 lere bakınmamı tavsiye ederim.

Super Moderator
Hoşgeldin.

Çinli ile başlamak motosikleti yanlış tanımaya sebebiyet verebilir. Imkan doğrultusunda Cbf bile olsa bir japon öneririm.

Teşekkür ederim hoşbuldum dediğiniz motora baktım ama daha kalıplı duran bir motor arıyorum öğrenciyim motorumu kendim alıcam aileme yük olmak istemiyorum 3000-3500 gibi toplam bi bütçem var ekipmanlarıda bu parayla çıkarmalıyım tecrübesizim yanlışım varsa affınıza sığınarak şunları buldum bi değerlendirme yaparsanız sevinirim

ACİLLL SATILIK İHTİYAÇTAN
İlan No: 277113110
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-zealsun-acilll-satilik-ihtiyactan-277113110/detay

Nakit yada Chopper Takaslı
İlan No: 216859358
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-kuba-nakit-yada-chopper-takasli-216859358/detay (bu en hoşuma giden aslında)

Keyfe keder orji honda pcx takas olur
İlan No: 238632630
http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...der-orji-honda-pcx-takas-olur-238632630/detay (buda biraz daha para biriktirmemi düşündüren ilanlardan biri)

Satarız Yuki
İlan No: 277519354
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-yuki-satariz-yuki-277519354/detay

İşte bunlar yorumlarınızı bekliyorum ustalar şimdiden teşekkürler

Almak istediğin motosikletler ağır bakım ister ve sağdan soldan sürekli sorun çıkartır hatta motor yenilemesi ister.İlandakilerden biri zaten lastik yakarken fotoğraf koymuş onu direk ele kim bilir başka neler yaptı motorun canını nasıl aldı.
Diğer ilandaki 2006 model, cbr kim bilir onun ibresi kaç kere bozuldu şuan 50.000 km de mi 80.000 km de mi nedir 10 yaşında motosiklet.Senin boyun ve kilon kaç ? Kalıplı duran demişsin ama z-one s eski kasa cbr dan daha kalıplı daha iri hem deposu daha geniş hem lastik boyutları daha büyük.Z-one s yakından görünce fotoğraflardan çok farklı duruyor bi bayiye gidip göz atamanı öneririm.
Kalıplı derken yan granajlardan bahsediyorsan illa yanlarda granaj olacak dersen bilemem.

Son düzenleme:
Aleyküm Selam
3-4 milyara motor alinir ekipman almada sikinti yasarsin. O paralara japon yeni model olmaz tavsiyem hint mallarina bakman hero olur bajaj olur o fiyata yakin saglam motorlar var fakat ekipman icinde bi yerlerden para bulman lazim az para biriktir biriktirmeye calis ilk ekipmanini al(30liralik kask felan degil tabi) sonra yoluna bakarsin iyi gunler

Boyum 185 kilom 70 grenaj olayı hepsine takılamaz mı ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:16 ----------

Ben ön direksiyondan aşağı inen o demiri görünce işi bozuyo usta :(

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:33 ----------

Birde bu var biraz hasarlı falan demeyip cbr hondadan zarar gelmez diyip bunu mu alsam

2010/HONDA CBR 125 R
İlan No: 209287369
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-2010-honda-cbr-125-r-209287369/detay

Ensg kardeşim öncelikle hoş gelmisisin
Anladığım kadar sıfır bilgi ile basliyorsun. Bu senin için hem avantaj hem dezavantaj.

Elindeki butcen son derece kısıtlı anlıyorum ve kabul ediyorum.

Gel gelelim;
Kask mont dizlik eldiven kombinasyonu için en düşük 1000 TL ayirman gerekir

Ehliyet işleri tahminim 1500 TL gibi tutar

Ve eğitim
18 yasında mermi gibi adamsın eğitim almadan kendini ateşe atma en azından 300 TL verip (ehliyetten sonra) yamahadan eğitim aldığını varsayalım. Toplam 2800 harcadın.

Motor için diyelim ki 1500 TL daha ayirsan bile motorun noter ruhsat ve sigorta işleri en az 500 TL tutacaktır (en az)

Kısaca motora başlarken çinli koreli diye ayrım yapmadan bile cebinde en az 5k olacak.

Sana bir tavsiye vermek isterim eğer bütçen yetmiyorsa biriktir öyle başla ve bence çinliye bulaşma görüntü önemli değil önce motoru kavramayi öğren sonra para biriktirip daha iyisini alırsın.

Ama eğitim ekipman ve ehliyet olmadan bu ise girersen pişman olma olasılığın çok yüksek maalesef..

Son düzenleme:
Anladım sanırım motor tutkum bi süre daha hayal olarak devam edicek :( bu sırada başlangıçta daha iyi bişeyle başlamak için daha fazla birikimim olur birde ehliyet işi o kadar pahalıya patlıyo mu gerçekten

Maalesef .. Bu arada bolca video izle motosikletin mantığını anlamaya çalış mümkünse bisiklet kullan trafikte umarım kısa surede hedefledigine ulasirsin.

Peki birşeyi daha sormak istiyorum muhtemelen sıfır bir makinayla başlayamıcam ikinci elde yaşına mı bakmalıyım daha çok yoksa hasar grenajdaki çatlak olayları falan mı şuanki aklımda olan burdan çıkardığım eski makina alınmamalı en son attığım cbr mesela çatlakları falan var öyle bir motor alınır mı yoksa oda çok sıkıntı çıkarır mı

Grenaj km falan takılma böyle şeylere sağlam bir japon motor al eski olsun belki biraz ugrastirir ama bu aslında yeni başlayan birine motoru şanzımanı fren sistemini daha iyi idrak etmesini sağlar.

Ben senin yerine olsam eski de olsa YBR cg cbf gibi birşeyler alır onunla baslarim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar