selamlar....

herkese selam...
ankara'dan aranıza katılıyorum.motosiklet sürmeye yeni başladım.işte ehliyet,sürüş eğitimi derken 2 haftadır yollara çıkmaya başladım.honda cbf 250 kullanıyorum 2007 model.forumdaki arkadaşlara bir iki sorum olacak. aküm artık tam randımanlı çalışmıyor.bir gün çalıştırmasam diğer gün jigleyle çalıştırmak zorunda kalıyorum.bu durum normal değil sanırım.eğer akü değiştirmem gerekiyorsa hondanın kullandığı yuasu aküyü nerede bulabilirim?bir de tekerlerle ilgili bir sorum olacaktı.tekerlerimi de sanırım yakında değiştirecem,yaz sonuna doğru kötü havalara karşı,tekerlek olarak ne önerebilirsiniz.gezilerde buluşmak dileğiyle,herkese güvenli ve keyifli sürüşler...

hoşgeldin iyi forumlar dilerim sorularını ankaralı arkadaşlar yanıtlar sanırım :cat:

öncelikle hoşgeldin kardeş.motoru bir gün arayla çalıştırıyorsan jigleyle çalıştırman normal .lastik olarakta cbf 250 ye uygun metzeler,pirelli,michelin tavsiye ederim.üçüde on numara lastiklerdir.:):)

Çanım kardeşim. Akün bitikse hiç marş almaz yani elektrikleri kesik evde hiç bir elektrikli aletin çalışmaması gibi. Bence öncelikli olarak bujilerini ki (bence Ngk iridyum olsun hem yakı tasarrufu hemde kolay marş alması için), sonra hava filtreni temizle. Daha ince ayarları seni aşar. Ama soğuk motorları jikle ile çalıştırmak normaldir. Şahsen kötü bişey olsa fazerlara otomatik jikle koymazlardı diye düşünüyorum.

hosbulduk.
aku konusunu anladım.sagolun zaten bakımını yaptırdıgım kişi de bujisini bi ara değiştirelim demişti.aküm bitiyordan kastım her aletin bir ömrü oldugundan yola cıkarak acaba ömrünü doldurdu mu sorusuydu.evdeki elektrik örnegi fazla acıklayıcı olmus.lastik bilgileri için sagolun.en yakın zamanda mali durumu halledersek değiştirmem gerekecek herhalde.
şimdilik iyi akşamlar...

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar