abs'nin her türlüsü fren mesafesini uzatır. işinin bir parçasıdır, ama kötü abs elbette daha fazla uzatır bunu.
Bu söylediğim ABS'yi kötülemek falan değil tabii, ABS'siz bir motor alacağımı sanmıyoroum bu saatten sonra (o işe ayrılmış plakasız pist veya orman motoru olmadığı müddetçe)
yalnız ben ilk motorun abs'siz olmasının daha iyi olduğu şeklindeki dinazor fikrimde halen sabitim =) sene 2023 çok dayak yerim bu söylemden biliyorum ama, bence fren kullanmayı öğrenmek için ve gelecekteki (daha riskli olacak) sürüşleri daha güvenli yapabilmek için daha doğru bir yol. eğer kuryelik yapılmayacaksa tabi, o zaman işin içine başka kullanım senaryoları giriyor.
ss veya naked demişsin, yine çıkıntılık yapayım, bir ss sahibi olarak ilk motorunu ss almamanı öneririm. evet 5 ay aktif kuryelik yapmak yabana atılacak bir tecrübe değil, ancak ss kullanmanın başlı başına fiziki ekstra zorlukları var. ilk zamanlarında motosiklet sürüşü dediğimiz evrimimizin her zerresine ters olan deneyimi benimsemek olmalı amacın. bunu ss ile yapmak güç zira sadece oturuş pozisyonun zorlayıcı, bilekler ve bacaklar için zorlayıcı. kazası belası masrafı değil, bakımı da daha uğraştırıcı, karenaj söküp takmak bela iş ya.. hep karenajlı motor aldım, ama bela yani. tatlı tatlı naked'la alışmak en temizi. bunun son motorun olmayacağını biliyorsun, neyi sevip sevmediğine sürdükçe ileride karar verirsin.
belki daha önce ss sürmüşsündür boşuna havaya okuyorumdur ama, sadece şekli için ss kullananlar genelde ya motorun canına okuyor ya kendini bir yere çakıyor. ss'lerin yapabildiği hemen hemen bir çok şeyi naked makinalarla yapabilirsin, üstüne fazlasını da hatta.
çok bişey öneremeyeceğim ama ns200 güzel gelmediyse şimdi sahibindenden ne var diye baktım benelli bn 251 falan var, parça servis kalite vs hiçbir fikrim yok ama.