Selamlar dostlar

Katılım
24 Ocak 2006
Mesajlar
4,007
Gönül gönüle karşıdır "Prometheus" kardeşim. "saykoshey" arkadaşımızda bizi yanlış anlamaz umarım.
 
Katılım
14 Ara 2004
Mesajlar
141
saykoshey,
"Su an hollandada yasiyorum, klavyem turkce olmadigi icin bazi harfleri yazamiyor. Bu yazadan sonra Ankaraya tasiniyorum. Su an Kawasaki ZX-12R (ismi Haydar) sahibiyim ama bunu Turkiyeye tasimasi zor is oldugu icin (gumruk, vergi, kargo) onu satacam ve Turkiyede yeni bir motosiklet almaya dusunuyorum.BMW K1200S cok cekici ama benim gonlum yeni Kawasaki ZX-10R'de. Turkiyede motosiklet fiyatlari buraya gore cok uygun, tabi avro kur farki birazda yardimci olacak.
Turkiyede motosiklet hakinda bazi sorularim var. Birincilikle turkiyede motosiklet surmek icin ehliyet gerekmi ve bunu almak icin nereye basvurabilirim? Kayit, sigorta ve vergi islemleri nerde ve nasil yapilir?
Ankarada bilinmis ve guvenli Kawasaki satis ve servis noktasi varmi? Ben motorumu herkeze birakamam, aceminin elinde kalirsa gozum arkadakalir."

1-Yurt dışında 5 yıl kalmış vatandaşlarımız kendilerine ait bir aracı bir daha çıkış yapmayacaklarsa gümrük vergisi ödemeden getirebiliyorlar diye biliyorum. Ama kanunlar değiştimi, ben mi yanlış biliyorum orasını bilemem.
2-Türkiyede motosiklet kullanmak için tabiki ehliyet gerekiyor. A2 ehliyeti almalısın. Yakında trafik yasası değişirse A2 nin adı A sınıfı olacakmış. A2 ehliyetini Özel sürücü kurslarına yazıldıktan sonra yaklaşık brbuçuk, iki ay içinde alırsın. Yaklaşık 450 YTL tutuyor.
3-Hollanda'da motosiklet için ehliyet gerekmiyormu? Eğer orada motosiklet ehliyetin varsa burada da geçerli olur.
4-Ankarada Yetkili Kavasaki Satış Yeri: Ulusan Motor İnönü Mah.Yıldırımlar San.sit.91.Sok.No:8 Batıkent Ankara 0312 278 07 57
Yetkili Servisler: Yaşar Atasoy Yıldırımlar San.Sit. 1.Cad.90.Sok.No:15 İnönü/Batıkent Ankara 0312 278 28 51
Memduh Şenkalaycı Turan Güneş bulvarı 4.Cadde 56. Sok 49-C Yıldız Ankara 0312 439 37 27
Şevki Akar Eski San.Sit. 684 Sok. No:94 Antalya 0242 346 55 91

Ankara ile ilgili diğer sorularına orada bulunan veya daha iyi bilen arkadaşlar cevap verirse daha iyi olur.
 
Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
11 Ocak 2006
Mesajlar
649
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Hoşgeldin..
 
Katılım
1 Ocak 2006
Mesajlar
5
Mevrouw Saykoshey ,
Oncelikle hosgeldin , gec geldin erken gidiyorsun .... :salut:

Ama olsun tanismis olduk , bende UTRECHT'te yasiyorum , gerci simdilik motorum yok , arabalarin vergilerin / park ucretlerinden / benzin sarfiyatlarindan ve sigortalarindan bikip MOTOR almaya karar verdim , umarim bu yaz bende motor sahibi olucam . Ehliyet derslerine basladim bile ...

Gecte olsa hosgeldin ...
 
Katılım
18 Ara 2004
Mesajlar
566
prometheus +1
bizim derdimizde motor alabilmek. tabiii %40 yakın vergi ödemenin getirdiği alamamak durumunun altında ezilmek
 
Katılım
12 Şub 2006
Mesajlar
238
hoşgeldin :bestmt:
haydara evlatlık lazımsa ben gönüllüyüm :queen:
 
Katılım
18 Ara 2004
Mesajlar
566
prometheus +1
bizim derdimizde motor alabilmek. tabiii %40 yakın vergi ödemenin getirdiği alamamak durumunun altında ezilmek
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst