selamlar+birsoru..:)

hoşgeldin motorunla hırsızlardan uzak keyifli sürüşler diliyorum

ilnapoli' Alıntı:
hayırlı olsun A2 ehliyetin ama şu nick meselesine takıldım 6-7 sene okuyup doktor olmuşsun ama "dishchy" gibi abuk bir nick seçmişsin kendine. ya bu ülkenin doktorları, mühendisleri sahip çıkmayacaksa güzel Türkçe'mize, sürekli konuşmalarıyla dalga geçtiğimiz, tabelalarına sövdüğümüz dükkan sahipleri ve gençler mi sahip çıkacak..

Tam da anlatamadım demek istediğimi ama anlayan anlamıştır herhalde..

Abi adam gelir gelmez korkutmayın yaaa. Alıştıra alıştıra.:mrgreen:

Hoşgeldin kardeş. Emlak Bank konutlarından mı?

ilnapoli' Alıntı:
hayırlı olsun A2 ehliyetin ama şu nick meselesine takıldım 6-7 sene okuyup doktor olmuşsun ama "dishchy" gibi abuk bir nick seçmişsin kendine. ya bu ülkenin doktorları, mühendisleri sahip çıkmayacaksa güzel Türkçe'mize, sürekli konuşmalarıyla dalga geçtiğimiz, tabelalarına sövdüğümüz dükkan sahipleri ve gençler mi sahip çıkacak..

arkadaşım konuyu saptırmak istemiyorum ama maalesef bu cevabımla saptırıyorum kusuruma bakmayın :)
arkadaşın takma adına (nickine) Türkçe olmadığı için laf söylerken aslında Türkçe olmayan "nick" kelimesini kendin kullanıyorsun... Bir atasözü var "Çuvaldızı kendine iğneyi başkasına batır" diye. Sonuçta bu takma bir isim veya nick bunun Türkçe olmasına gerek olmadığını düşünüyorum, bu benim fikrim...
Saygılar...:rendeer:

her kesin fikrine saygılıyım tabi, konuyu da uzatmayacağım fakat benim bahsettiğim kelimeleri türkçe kullanalım değildi orjinallerini değiştirmeyelimdi. yani tabi ki hep türkçe kullansak daha doğru fakat "nick" kelimesi zaten hepimizin kullandığı ve alışık olduğumuz bir kelime. şimdi ben "nick" yerine "nichk" yazsam haklısın ama kelimenin aslı o.

yani o mesajımda "nick" yerine "takma ad" kullansaydım ne yazacaktın acaba onu merak ediyorum, demek istediğimi sen de herkes gibi gayet iyi anladın, polemik yaratmaya hiç gerek yok.

hoş geldin arkadaş sen bakma bunlara en iyisi otopark 3-5 dakika yürürsün hepsi o işini garantiye al :rendeer:

ilnapoli' Alıntı:

Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim...
İlnapoli arkadaşım üye olduğum tüm forumlarda kullandığım nick ve ilk bilgisayar aldığım zaman aldığım mailin kullanıcı adı budur. Yıllardır kullanırım ve nickimin şu ana kadar güzel türkçemize verdiği zararı tespit edebilmiş değilim... İyi birkonuda bana uyarıda bulundunuz teşekkür ederim. Ama 6-7 yıl okuyarak bulabildiğim nick malesef budur. Ama benimle tanışırsanız günlük hayatta yabancı kelimeleri pek de kullanmadığımı görürsünüz. Sevgiler saygılar tekrar teşekkür ediyorum...

Soran bir arkadaşım vardı evet emlak bank konutlarında oturuyorum ve henüz motor almadım.... Bakalım becerebilirsem bir kaç ay içinde almaya çalışacağım....

okumayla nick arasında nasıl bir bağlantı kurdun
ayrıca ilnapoli nickinin açıklamasını yapar mısın bize??
çok vatanseversin neden yabancı nick kullanıosun
dikkat çekmek için kime sataşacağınızı şaşırıosunuz bazennn.............

ya yapmayın arkadaşlar benim dikkat çekmek için mesaj yazdığımı ne zaman gördünüz. ben bu siteye 2004 yılından beri üyeyim ve sadece 600 mesaj yazmışım, dikkat çekmek için atsaydım eğer mesajlarımı mesaj sayım 600 değil 6000 olurdu.

ben yabancı takma ada karşıyım da demedim sadece türkçe yada yabancı özellikle de türkçe kelimelerin yazılışlarını değiştirip dilimizi yozlaştırmayalım dedim.

"ilnapoli" İtalyanca'da "Napoli'de" demektir başındaki "il" Türkçe'deki "de" ekine karşılık gelir. uydurma veya orjinalinden değiştirilmiş bir sözcük değildir.

ayrıca Dişçi'ye yaptığım eleştiri senin için de geçerlidir Dişi. o yüzden hemen savunmaya geçme önce bir yazdığımı anlamaya çalış.

ilnapoli' Alıntı:

tabelamda Diş Hekimi ....... yazar

ilnapoli' Alıntı:
her kesin fikrine saygılıyım tabi, konuyu da uzatmayacağım fakat benim bahsettiğim kelimeleri türkçe kullanalım değildi orjinallerini değiştirmeyelimdi. yani tabi ki hep türkçe kullansak daha doğru fakat "nick" kelimesi zaten hepimizin kullandığı ve alışık olduğumuz bir kelime. şimdi ben "nick" yerine "nichk" yazsam haklısın ama kelimenin aslı o.

yani o mesajımda "nick" yerine "takma ad" kullansaydım ne yazacaktın acaba onu merak ediyorum, demek istediğimi sen de herkes gibi gayet iyi anladın, polemik yaratmaya hiç gerek yok.
Olaya sadece kendi açınızdan bakıyorsunuz. Türkçe kelimeleri çarpıtmayalım...(tamam haklısınız) Ama yabancı dillerden gelmiş kelimeleri kullanalım..:pale: (takma ad yada lakap yerine nick, asıl yerine orjinal, tartışma yerine polemik gibi)

ilnapoli' Alıntı:
ya yapmayın arkadaşlar benim dikkat çekmek için mesaj yazdığımı ne zaman gördünüz. ben bu siteye 2004 yılından beri üyeyim ve sadece 600 mesaj yazmışım, dikkat çekmek için atsaydım eğer mesajlarımı mesaj sayım 600 değil 6000 olurdu.

ben yabancı takma ada karşıyım da demedim sadece türkçe yada yabancı özellikle de türkçe kelimelerin yazılışlarını değiştirip dilimizi yozlaştırmayalım dedim.

"ilnapoli" İtalyanca'da "Napoli'de" demektir başındaki "il" Türkçe'deki "de" ekine karşılık gelir. uydurma veya orjinalinden değiştirilmiş bir sözcük değildir.

ayrıca Dişçi'ye yaptığım eleştiri senin için de geçerlidir Dişi. o yüzden hemen savunmaya geçme önce bir yazdığımı anlamaya çalış.

tek sıkıntımız "dişçi" yi dishchy şeklinde yazmam mı yani? (şimdi diş hekimi arkadaşlar çıldırır onlarda diş hekimi değil dişçi denmesine sinir olurlar.)
medical dentist yazsam sizin için sorun olmayacak mıydı?

Yine de size hak veriyorum ancak nickimi değiştirmek gibi bir düşüncede değilim... Siz nick inizi değiştirirseniz bende düşünebilirim.... Selamlar saygılar.....

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
dishchi takma kafana gayet güzel bi nickin war pardon!!! "var"

BU arada hoşgeldin:rendeer:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar