Selam scooter motoru bloktan duman veriyor

Motor yeni toplandı çalışır durumda 10 saniye olmadan bloktan duman veriyor ben korkup kapatıyorum zorlamada yapmadım egzoz sağlam vidalar sıkı neden olabilir en son çalışmada da çalışmadı

Ne çektin be hocam :) yağ çubuğunu çekersen üfler biraz hatta dışarı yağ atar normaldir , üstteki karter havalandırma borusunu çıkar birde ordan bak..oradanda aşırı duman varsa kompresyonu aşağı veriyordur , piston tepesinede yağ alır buji yağlanmışsa çalışmaz..

Son düzenleme:
Vallahi çok çektim eski araba vardı sattım bukadar uğraşmadım

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:21 ----------

Motor subaplar kadar yağlanmayı zincir olan yerdenmi yapıyor subap kapağına hiç yağ gelmemiş duman olmuş toplam 1 dk fln çalıştı motor normalmi

Normalde üst kapağa yağ kanallardan geçer ve egzantrik çevresini yağlar, ya yağ pompanız bozuk ya yağ kanalları tıkalı. Üstte yağ dediğiniz gibi gelmiyorsa motoru çalıştırmayın aksi halde ciddi masraflar açabilir.

Kranktaki egzantrik dişlisinin üzerinde ikinci bir dişli ve zincirle yağ pompası döner genellikle , dişlilermi karıştı acaba daha öncede sente tutmuyor diyordun , yağlama yapmıyorsa ciddi sıkıntı sende biliyorsun yatak sarar , piston keser ama 10 saniyede olmaz elbette , o kadar kısa sürede subap iteceklerine yağ henüz çıkmamışda olabilir ..

Son düzenleme:
Tam mesai uğraşıyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:34 ----------

Yine kapatıp denicem

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:35 ----------

Subap kapağındaki çıkış önemlimidir önceden çok yağ geliyor diye tıkamıştım sebep olabilir mi

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:29 ----------

Önceden iyi bir bisikletçiydim yine bisiklete dönüş yapıcam hehalde😔

Tamam açtım yağ eksiltme oluyordu önceden oradan sandım

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:43 ----------

Üstadım bu sefer yağlama tamam kanallar tıkalıymış hallettim ama bu seferde çalışmıyor kıvılcım krankı elle çevirince bı kaç tur sonra pat pat yapıyordu sonra bastığımda çalışıyordu benzin 1 haftalık falan buji çalışıyor elektrik sisteminde sorun olsa ateş atmazdı doğrumu ne olabilir

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:14 ----------

Sanayiye kadar 5 veya 6 km genel bakım yaptırıcam bi ayağa kaldıramadım calışmayan motor görünce ve 5bin ver 10 bin

Tamam açtım yağ eksiltme oluyordu önceden oradan sandım

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:43 ----------

Üstadım bu sefer yağlama tamam kanallar tıkalıymış hallettim ama bu seferde çalışmıyor kıvılcım krankı elle çevirince bı kaç tur sonra pat pat yapıyordu sonra bastığımda çalışıyordu benzin 1 haftalık falan buji çalışıyor elektrik sisteminde sorun olsa ateş atmazdı doğrumu ne olabilir

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:14 ----------

Sanayiye kadar 5 veya 6 km genel bakım yaptırıcam bi ayağa kaldıramadım calışmayan motor görünce ve 5bin ver 10 bin

Senteden ve ateşlemeden eminseniz geriye kalan tek seçenek yakıt hattı.

Evet öyle görünüyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:53 ----------

Egzozdan gelen kablo sorun varsa çalışmasına engel olabilir mi bir sorum daha olacaktı bujinin verimi düşer mi

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:02 ----------

Sente ateş atma benzin atma bunlarda senteye denk getirmek gerekir mi yoksa kendileri otomatik hizalanırmı burada ince bir işlem varmı

Egzozdaki kablo sanırsam oksijen sensörü, oksijen sensörü en fazla arıza yakar ve yakıtı arttırır onun haricinde bir şey yapmaz (zengin karışım elbette sıkıntıdır hafife alınacak bir arıza değildir) yani oksijen sensörü şu anlık odaklanabileceğiniz bir nokta değil. Motor sentedeyse ateşleme ve yakıt zamanlamasıda otomatik olarak ayarlanır, yani volan (ateşleme ve enjektör okuyucularının olduğu parça) krank miline kama ile bağlıdır, diğer konudada bahsettiğim gibi senteyi ayarlarsanız F işaretide otomatikman ayarlanır. Kısacası senteniz doğruysa enjektör ve ateşleme doğru konumdadır.

Ben T ye göre ayarlıyorum bide yanında F var ona göremi ayarlamam lazım calisiyordu blok dumanlama vardı şimdide çalışmıyor

Hepsini taktım en son alttan biyerlerden duman geliyordu ben egzoz contası sandım kontrol edip taktım son dumanda biseymi yandı bilemedim ama teknik olarak bı problem yok gibi benzin damlattım fln patlama olmuyor duman veya benzin karbüratörü tıkarmı motoru duman görünce kapattım 3 defa denedim ucundede dumanlama oldu nereden çıkıyor onuda kesfedemedim

Hepsini taktım en son alttan biyerlerden duman geliyordu ben egzoz contası sandım kontrol edip taktım son dumanda biseymi yandı bilemedim ama teknik olarak bı problem yok gibi benzin damlattım fln patlama olmuyor duman veya benzin karbüratörü tıkarmı motoru duman görünce kapattım 3 defa denedim ucundede dumanlama oldu nereden çıkıyor onuda kesfedemedim

Yeni toplanan blokta meydana oluşan egzozdaki ısı nedeniyle bir miktar duman atabiliyor, bununda sebebi gelen yağlar ve temizleme sıvıları vb. gelen duman olabilir. Çalışmama durumu için bujiyi test ettinizmi? Kabloda ateşleme olup bujide olmayabilir.

Motosever'in dediği gibi sente düzgün ise yeterli kompresyon varsa , benzin geliyorsa çalışması lazım , önce çalışıp sonra çalışmıyorsa yeni buji takıp dene birde , eski bujileri sök tak yaparken porseleni çatlamış olabilir , dışarıda kıvılcım atar ama bloğa vidaladığında ateşlemeyi yanlış yerden yapar..duman için egzoz contasından yazmışsın , egzoz boğazını sıkarken yağlı ellerinle dokunduysan 10-15 dakika yanan yağlar duman yapar hatta daha fazla , bir süre sonra keser , merak ettim sonucu bildir , düzgün çalışınca çok mutlu olacaksın emin ol , insan çocuk gibi seviniyor böyle bir süreç sonunda o ilk birkaç dakika boyunca ;)

1, 2 gün önce çalışıyordu baya mutluydum sonra çalışmaz oldu, sitede şikayet gelmesin diye sade krank çevirip kontrol ediyorum patlamaları takip ediyordum ozaman calisicagindan emin oluyordum, benzin bayatlama ihtimalide varmı yarın bi yeni buji alayım birde pipo ya güvenmiyorum onuda alayım taze benzin gerek olurmu onuda alayım, kaşığa damla koyup bujiyi çaktım benzin yanıyor ama ispirto gibi yanıyor özelligi bozulmuş olabilir mi motorlarınızda benzin eskime sorunu yaşadıgınız oluyormu, birde bujide marka, kalite farkı varmı ne önerirsiniz

Benzinin içindeki katkı maddeleri bir yıl içinde özelliğini kaybediyor , yanma özelliğini yitirmiyor ama oktanı azalıyor buda çekiş kaybı gibi sorunlar yaşatır , 3 yıl bekleyen motorun içindeki benzinle çalıştığını biliyorum , NGK birçok motorun oem bujisini üretiyor kaliteli markadır ama sahteside çok var piyasada..

insan çocuk gibi seviniyor böyle bir süreç sonunda o ilk birkaç dakika boyunca ;)

Ah ah sorma abi :), 2011 320D'nin (184hp versiyon) turbo revizyonu için sökümü ve tüm hava akışı geçen yerlerin kurum temizliğini ve contalarını değiştiğimde bu anı yaşamıştım. Aslında bu anı yaşamamın sebebi mazot filtresini değiştirmemdi :), eğer değişmeseydim sistemde hava olmayacak ve hiç bir işlem yapmama gerek kalmayacaktı. Mesela 2016 1.3 MTJ Linea'da mazot filtresi değiştirmiştim onda yarım kontak yapıp mazottaki havayı alabiliyordum ama Bmw'de marş bastıkça mazot pompalıyor eh bu işi yapacak obd cihazı olmayıncada mecbur common rail hattındaki en son enjektörün rekorunu söküp havasını alıp çalıştırmıştım. Aslında böyle hissetmenin sebebide emeğimizin karşılığını görmektir :).

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar