selam kelam

Herkese merhaba,

Tahmin edildigi uzere foruma yeni uye oldum, gerci iki teker dunyasinda bisikletimle dag inisleri yaparak uzun sure once giris yapmistim ancak yeni aldigim motorsiklet sayesinde bu dunya iyice genisledi :)

Bir suredir Kibris'ta yasiyorum ve burada tasitiniz olmadan yasamak gercekten bir iskenceye donusebiliyor, araba (kafes deniyor sanirim) kullanma ve alisma cabalarim belli bir noktadan sonra tad vermeyince motorsiklet almaya karar verdim ve bir anda dunyam degisti :)

Simdi onumde halletmem gereken bir dizi is var bunlardan en onemlisi de giyim kusam kismi. Onumuzdeki ay Istanbul'a giderek ihtiyacim olan malzemeyi almayi dusunuyorum ancak bir takim tavsiyelere ihtiyacim var. Mesela yasadigim yer olan Girne'de Iklim pek oyle sert degil, kisin biraz soguk olsa da genelde yumusak bir hava var. Dolayisiyla tam kislik giysiler almak buranin 40 derecenin uzerine cikan havalarinda buharlasmama neden olabilir.

Soguktan korunmaktan cok yagmurdan korunmaya ihtiyacim var, dolayisiyla mumkunse hem kisin beni yagmurdan koruyacak hem de yazin rahat kullanabilecegim malzemeler almayi hedefliyorum, bu mumkun mudur, yoksa ayri ayri seyler mi almak gerekir bilemiyorum.

Tavsiye edeceginiz marka/magaza internet sitesi gibi seyleri foruma yazabileceginiz gibi mesaj olarak da gonderebilirsiniz.

Simdiden tesekkurler ve tekrar merhaba :)

aramıza hoş geldin.ZEN marka içi yazın çıkabilen koruyucu yelek kullanıyorum.İçini taktınmı kışın ve yağmurda kullanabilirsin.dıştan takma dizlik te yaz kış işini görür sanırım.

Kardeş hoşgeldin... Bende yeni olduğum için giyim kuşam konusunda yardım olamayacağım ama bi hoşgeldin dememek ayıp olurdu :)

Süper Moderatör (BBRR)
Arkadaşım aramıza ::hosgeldi :rendeer:
Forum Kurallarını buradan okuyabilirsin. ::gazete::
Kan grubu listesine yazılmak için ::stretche
Ehliyetle ilgili her türlü soru için :silent: ::eek:uestion
İleri sürüş teknikleri Hakkında bilgi almak için :bounce:
Bulunduğunuz il / ilçe "de ki motorcularla bağlantı kurmak için ::sefereee ::friends::bestmt: :thumleft: ::cheeeeer
uzun sürecek bir arkadaşlığın ilk adımları olması dileğiyle :rendeer: ::shake2::

::tutkuy:: ::tutkuy:: ::tutkuy:: ::tutkuy:: ::tutkuy::

Hoş geldiniz arkadaşım ,yazdığınız konularla ilgili bazı topikler var,ancak tavsiyem yazlık korumalı ceket ve üstüne giyilen yağmurluk sanırım sizin işinizi görecektir.

Herkese teşekkürler.

Marka/fiyat benzeri mevzular dışında, koşullarıma uygun düşecek giyinme tarzımın aşağıdaki gibi olabileceğini düşünüyorum (tabii bütçeye göre bu opsiyonların esneme payını da katarak ;) ):

Beyefendi haklı. Korumalı ve hafif bir ceket gerektiğinde yağmurluk ile kullanılırsa burada iş görebilir. İçine geçirilebilecek bir içlik veya hafif bir polar ile kullanılırsa buranın hava şartlarında oldukça işlevsel olabilir.

Pantalon ve bot seçiminde, (diz ve arka korumaları ile bilek tutuşu dışında) hava alıyor ve serin tutuyor olmaları, su geçirmelerinden çok daha önemli, yılın 2-3 ayında belli dönemlerde yağış alıyor burası ve nerdeyse hiç sürpriz yapmıyor yağmur konusunda. Bu yüzden her zaman pantalon ve botu koruyacak bir şeyler giymek için zaman oluyor. Öte yandan Nisan sonundan Ekim ortalarına kadar sürekli güneşli ve sıcak olması bizi bitiriyor :)

Fakat iklimin böyle olması kask ve eldiven seçiminde bir yanılgıya sebep verebilir, şehir içi trafikte belki açık bir kask ve sıcak tutmaya değil sadece korumaya yarayacak bir eldiven idare edebilir ancak uzun mesafe sürüşlerde sıcaktan öte açık alanda ve hızla gelen objelere karşı korunmaya öncelik vermek gerekir diye düşünüyorum. (özellikle de şehir trafiğinin aksine doğal ve araçlardan gelen rüzgar sebebiyle savrulan çerçöp söz konusu olduğunda...)
Bu yüzden bulabilirsem uzun mesafelerde kullanmak için, Cruiser motoruma çok zıt düşmeyecek bir full kask ve orta duzeyde su gecirmeyen bir eldiven alabilirim diye düşünüyorum.

Uzun mesafeden bahsetmişken, özellikle burada nefis bir baharın başladığı mart ayından itibaren Kıbrıs adasının o uzun sivri kısmı olan Karpaz yollarına vurmayı, Türkiye'de de havalar ısındıkça da Alanya veya Taşucuna deniz yoluyla geçerek gezmeyi düşündüğümden belki daha sonra alınmak üzere sırt-bel ve ekstra bazı korumalar düşünülebilir.

Bunların içinde unuttuğum, yanlış bildiğim veya hatalı mantık yürüttüğüm bir şeyler veya sizin eklemek istediğiniz noktalar varsa bunu duymak isterim.

Hoşgeldin :rendeer: :bestmt:

smiliegeneratortest14ao.png
smiliegeneratortest22iv.png
smiliegeneratortest31qe.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar