selam güzel insanlar bi sorum olucak

ya benzinliklerde motor lastiğine hava basarken numarasını ayarlıyoruz ama ben onları bilmiyorum bi bilen varsa yardımcı olsun lütfen ön tekere kaç yazp hava basıcaz arka tekere nekadar yazıp hava basıcaz??

anlatamadım gibi geldi ama siz anlarsınız:D

2 aylık motor kullanıcısıyım bunu bende bilmiyorum ama 40 - 50 ye getirerek şişiriyorum tabi benim Tvs nin lastikleri çok ufak

abi o motorun ağarlığına lastiklerin ebatına binicek kişinin ağarlığına ve mevsime göre değişir bence sen bi lastiklerin yanaklarına bak kaç yazıyo orda yazması lazım?

jr.

motorun kitapcıında yazar dostum farklıdır her motor için o

kitapçıkta ön 30 arka 32 ama yazın ısınmadan genleştiği için düşürebilirsin vs..ben fazla basardım hız artsın diye ama tavsiye etmem işi iyi bilenler az basıyorlar

idaal istiosan ön 28 30 arası arka 29 32 arası ama dıkkat ett lastıgıne ve lastıgınızı patlayınca yama yaptırtın fıtıl asla yaptırtmayın

Lastikler bikaçyüz metre dahi gidilse içeride ısınan hava genleşir ve ölçüm sırasında basıncın normalde bikaç psi daha fazla ölçülmesini sağlar yaklaşık 10 dakika bekleyerek hava değerleri tamamlanır, en ideal hava aracınızın kullanım kitapçıgında mevcuttur 40/50 hava hangi yer taşıtına basılır merak ettim dogrusu..:)

Motrunun kullanma kılavuzunda yazan rakamlar en ideal olanıdır. Eğer kullanım kitabı yoksa lastığın yanaklarında en fazla basılacak hava limiti belirtilmiştir. Fazla hava yol tuşu ve fren yapmanı olumsuz etkileyeceği gibi amortisörlerini de vaktinden önce eskitir.

Eğer 40-50 basarsanız frenler düzgün tutmaz, çünkü bunu yaşayan bir arkadaşım oldu.Aynı şekilde 40-50 civarı hava basmış panik frende direkt düştü.Tavsiye arkadaşların dediği gibi ön 30, arka 32.En mantıklısı bu, saygılar...:rendeer:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar