Selam Arkadaşlar

Öncelikle herkeze selamlar.İsmim Arda ve içimde yeni doğmuş olan motor merakını gidermek niyetindeyim.Fakat bu konuda hiçbir bilgim olmadıgından en iyi bilenler olarak sizlerle paylaşmak istedim.Motor içimde bir anda çıkan ve rüyalarıma girmeye başlayan garip bir merak haline geldi.Neyse kısa keseyim kendime motorsiklet almaya karar verdim ama herkez 125cc lik motor önerdi.Tabiiki de mantıklı geldi motor kullanmayı hiç bilmeyen birisi için.Fakat garip bir durumdur kendime sadece 1 kez motor alabilecegimden şansımı 125lik bir motor değilde 600lük bir motorda kullanmak istiyorum.Amacım hava atmak yada herhangi birşey değil hız meraklısıda değilim sadece mahalle içinde motor hevesimi almaktır.Madem hız meraklısı değilsin neden 600lük motor diyeceksiniz aklımda bulunan Honda 600rr modeline oldugum hayranlıktır.Görünüş olarak beni tatmin eden tek vasıta şu anda.Acaba ehliyet kursu eğitimi benim mahalle aralarında gezinmeme yeterli olacakmı?Bilgilendirirseniz sevinirim tavsiyelerinizede açığım.Şimdiden teşekkürler.

Öncelikle aramıza hoşgeldin...:rendeer: 125cc lik bir motosiklet bile hiç kullanmayı bilmiyen birine yeteri kadar risk oluşturacağını söylemeliyim. Kaldıki 600cc istiyorsun. Ehliyet sınavlarındaki aldığın eğitim 600cc lik bir ss e yeteceğini sanmıyorum. Kendine bir kere motosiklet alabileceğini söylemişsin ve bu yüzden 600RR tercih etmişsin, ama birde o makinanın üstünde sağ salim kala bilmek var onuda aklında bulundur. 1. viteste 100km/s ve üzeri hıza ulaşan bir motosikletle nasıl mahalle aralarında dolaşmayı düşünüyorsun anlamadım. Maddi durumun kısıtlıysa eğer 250cc den yukarıya cıkmamalısın...:cat: CBR 125 R ile başlamanı öneririm hem spor görünümlü hem sınıfında 10 numara hemde çok daha az tehlike oluşturabilecek kapasitede...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Hoşgeldin arkadasım bence hyosung gt 250 r ile basla ama ıllakı 600 cc istiyosan 600 rr değilde 600 f öneririm..

aramıza hoşgeldiniz... 125cc lik bir scooter veya vitesli motorla motosiklet yaşamına başlayabilirsiniz. hemen hız merakınızı göstermeyin.. sağlığınız açısından...

Ben 600 cc ile başlayan cokkısı tanıyorum dıkkatlı kullandıgın surece hiçbirşey olmaz hatta adamlar 1 ay suresınce vites bile değiştiremiyorlardı ama altındakı motora alısınca nerede ne tepki vereceğini zaten biliyosun o zamandan sonrada fazla bir tehlike kalmıyo.. Ben olsam 600 f alırdım. Ama motora ısınmadan acemılıgı atmadan kendını tehlıkeye atma gaza gelmemek onemlı olan zaten..

Benim amacım zaten sadece motor hevesimi içimden atmak mahalle arasında sürecegimden pek tehlike arz edermi onuda bilmiyorum sadece aklımdaki yüksek cc li bir motoru zaptetmek zor olur herhalde.Yardımlarınız için teşekkürler.

selam arda..aramıza hoşgeldin ..yazdıgın gibi yeni başlayan'lar için 250 cc bile büyük gelir..bu öyle bir kere alayım , devamlı onu kullanayım diye bir kural yok.. en iyisi 125 cc ve değiştirecegin zaman , tecrübe edindikten sonra ,kolay elden çıkara bilecegin bir motor olmalı ..::tutkuy::

Hoşbulduk herkeze teşekkür ederim.

Aradığım modeli buldum sanırım hem hızlı sayılmaz hemde kaslı bir görüntüye sahip Aprilia RS 125

Son düzenleme:
Hoşbulduk herkeze teşekkür ederim.

Aradığım modeli buldum sanırım hem hızlı sayılmaz hemde kaslı bir görüntüye sahip Aprilia RS 125

Bence yanlış seçim 2 zamanlı ve çok seri bir makina exupa geçtiği zaman gaz kesip frenleme yapsanda istediğin mesafede duramıyorsun hyodan daha atak bence sen hyosung gtr al arkadaş :)

hoşgeldin...forumlarda dolaşırken sana en uygun motoru kendin bulursun zaten...:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar