Öncelikle fikriniz bir çok insanı tatmin edicek düzeyde. Başarılı olursanız hem siz hemde tüketici kara geçecektir. Samimiyetinize güvenerek ve edindiğim tecrübeler doğrultusunda piyasa da dürüst esnaf kaldığını düşünmüyorum. Herkes bir birini yolma peşinde, kısa vadede eline geçen fazladan 100 tl nin hesabını yaparken uzun vade de neleri kaybettiğini göremiyor. Bu yüzden fikrinizi çok takdir ettim. Muhakkak düşünmüşsünüzdür fakat ben yinede sizinle paylaşmak isterim.
Öncelikle siparişle getirme olayı hem müşteri hemde sizin açınızdan zor. Çünkü müşteri mal eline geçmeden parayı vermez parayı almayınca cebinizden vermeniz gerekecek daha sonra aynı anda 100 tane sipariş olduğunu varsayalım hepsine yetişebilecekmisiniz. Stok yapayım deseniz büyük bir depoya ihtitacınız olacak, sahip olduğunuz bir yer varsa şanslısınız yoksa her ay onun kirasıydı oradaki malzemelerin korunmasıydı, deponun şefiydi derken çok fazla masrafınız olacak. (işleri büyütüp kurumsallaşmaya başladığınızı varsayıyorum)
Siparişle getirtme konusunda türkiyede bir çok aracı firma var onlarında rakibiniz olacağını unutmamak gerek.
Son olarak işleri büyütüp günde onlarca, yüzlerce sipariş alana kadar kurumsal açıdan kar etmenin çok zor olduğunu ve o aşamaya kadar ekside gitmenin çok büyük bir ihtimal olduğunu göz ardı etmemek gerek.
Kısaca cebinizdeki para iş için yeterli olduğunu düşündüğünüz paranın iki katı olmadan iş kurmayın. Hesaplama yaparken hep karınızı alt limitten hesaplayın.
Bunlar benim görüşlerim yazının başındada belirttiğim gibi muhakkak sizde düşünmüşsünüzdür bunları belkş bir faydam dokunur diye yazmak istedim.
İşinizin hayırlı, bol kazançlı olması dileğiyle...
Merhaba, iyi dilekleriniz ve fikirleriniz için teşekkür ederim. Görüşlerinizi elbette tek tek not edip, dikkate alacak şekilde planlama yapıyorum. Sipariş usülü getirtme işlemlerini ben içimizden pek yapan bir firma görmedim. Bu tip firmalar var ancak sizin aldığınız ürünün sağlamlığını veya doğruluğunu kontrol edebilecek bilgiye sahip mi bu çok önemli bence. Büyüme konusunda da inanın hiç bir planım yok şu aşamada, ilk etapta yalnızca belirlediğim iş planını belirli ürün adediyle yola sokmak ve yavaş yavaş talebe göre ürün çeşidini artırmak niyetindeyim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:29 ----------
umarım basarılı olursunuz ve hayırlı olsun sımdıden.. sormak ıstedıgım sey motosıklet ekıpmanlarının yanında ornegın öhlins amortisorlerını sparıs verebılecekmıyız ?
Merhaba, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Öhlins, Wilbers, Andreani, Bitubo ve Matris gibi bir çok marka için araştırma yapıp size teklif sunabilirim mağaza açılışı yapıldıktan sonra

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:31 ----------
Şuanda ne işle meşgulsünüz ?
Bir firmada ihracat bölge satış müdürüydüm, yeni ayrıldım. Bu işten önce de öncede ithalat görüşmeleri yapıyordum ürün anlaşmaları için bir firmada. Geçtiğimiz 2 ay boyunca Latin Amerika ve Amerikada pazar araştırması yaptım. Belirli firmalar ile bağlantı kurdum, ön anlaşmalar yaptım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:35 ----------
Umarım bir an önce başlarsınızda bu işe ilk ekipmanlarımı kask mon vs. sizden almak nasip olur
Merhaba, iyi dilekleriniz ve desteğiniz için teşekkürler. Umarım ilk müşterilerimden biri siz olursunuz

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:37 ----------
Ben Revit'in mont ve pantalon takımını Almanya'dan fcmoto sitesinden getirttim. Kargo ve gümrük ödemesine rağmen Türkiye'deki mağazalardan 400 TL daha hesaplıya gelmiş oldu.
Demek istediğim makul kar marjları ile çalışırsanız iş yaparsınız. Bir de size tavsiyem Amerikan Revzilla sitesinin hikayesini okuyun. Şu an geldiği nokta çok başarılı. Benzer bir model Türkiye'de de tutabilir. Ama mesela onların yaptığı gibi çok problemsiz iade alma falan gibi uygulamalar bizde suistimal edilir mi, bilemiyorum...
Merhaba, benimde amacım insanlara piyasanın altında ürün verebilmek. Üstelik şimdi gümrük tarifesi değiştiği için artık her mal gümrük vergisine tabii, hatta bazen memur ilgisiz olur ise sizi gümrüğe çağırıyor paketi açmak adına beraber. Her insan bununla uğraşacak vakte ve bilgiye sahip değil maalesef. İstanbulda yaşayan birisi bu durumla karşılaşırsa ikitelli PTT'ye gitmesi gerekiyor ve bu en az yarım gün izin almak demek en iyi ihtimalle. Birde işin ürünün hatalı, defolu gelme veya bedenin size uymama durumu var ki bunlar bütün karı sildiği gibi paranızın da bir süre boşa gitmesine sebep oluyor.
Sistemi tamamen Revzilla konsepti ile kuracağım. Ancak iade prosedürünü bizim kanunlarımız ışığında müşteri bazlı tasarlayacağım. Suistimal konusuna müsade vermeyecek şekilde de orta yol bulurum diye düşünüyorum. Ürünü alan insanlar ile irtibat halinde kalıp, onların görüşlerini ve fikirlerini alma niyetindeyim. Kendileri de kabul ederse belki ufak bir video tarzı incelemede yapılabilir