Sekonder Hava Besleme Sistemi :silent:

Arkadaşlar benim motosikletin el kitabını okurken bakımlarda yapılması gerekenler arasında 12.000 km bakımında sekonder hava besleme sistemini kontrol et, temizle, yağla gibi şeyler yazıyor. nedir bu sistem bilen varmı? nasıl temizlenir. Bide nerdedir bu sistem. yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler. motosikletim cbf 250.

eskiden kullandığım 100lük honda skutırda vardı sekonder hava filtresi. anladığım kadarıyla yeni motorlarda eksoz gazları motoru terk etmeden evel, temiz havayla karıştırılıyor. yani silindir kapağının eksoz çıkışına temiz hava veren bir boru mekanizması var. böylece eksozdaki karbon monoksit (yanmamış zehirli gaz) miktarı azalıyor. işte bu temiz hava bazı motorlarda normal hava filtresinden alınırken, benim honda'da olduğu gibi bazı motorlarda sırf bu iş için küçük bir hava filtresi bulunur. (benim motordaki koltuğun altında siyah plastik bir kutu şeklindeydi ve ne zaman söksem içindeki sünger temiz görünüyordu)

Hocam cevabın için çok teşekkür ederim. Peki filtre içindeki sünger sökülüp takılan cinstenmiydi, yani söküp yıtemizlemek mümkünmü. İptal etmeyi denedinizmi hiç, motorumu memlekette bıraktım mersinde, şuan sakaryadayım kısmetse temmuzda gideceğim böyle bakımları kendim yapmayı severim. 12.000 bakımında servis hava filtresi harıcinde filtre temizledi, hatta benim sürekli yaptığım şeyler haricinde bi bakımda yapmadı, zinciri yıkadı yağlamadı, zinciri yağlamıyormusunuz dedim yok dedi dumur oldum :silent: peki bu zinciri böyle nasıl kullanacağım dedim zincir yağımız var dedi,eeeee, satın alırsınız yağlarız. Bu durumla karşılaşan ben bir daha o servise gitmem yapılan işe göre bi dünya para talep ettiler bide. Bakımlarını kendim yapmak istiyorum sorularım onun için cevabınız için tekrardan teşekkür ederim. Tekeriniz düz bassın.

bir seferınde görmüştüm buna benzer bır mekanızmanın içini ,2 zamanlı motorların ust kapagından benzın gecen yerde klape gıbı bırsey var aynısı idi ,benım gordugum parcanın temızlenme gıbı bır durumu yoktu fakat sızınkının olabılır

bu parçanın arada yağlanması gerekir ama filtre için kullanılan özel yağlar ile. fitre işlevselliğini bu sayede daha başarılı bir şekilde yapar çünkü.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar