Hayır.Yok aldığınızda önde orjinalinden farklı ebattamıydı onu soruyorum.Yoksa yeni arka lastik alıp önü eski bırakacağınızı düşünmedim.
Hayır.
Ön, dediğim gibi 120 idi. (Yani orijinal ölçüsündeydi) Arkadaş, arkaya 160 yerine 170 taktırmıştı. Bu yüzden takım olarak değiştirdim.
Bu arada, Michelin Pilot Power 3 aldım.
Bir önceki motosikletimde (CBF 1000) ben de en son Pilot Power kullanmıştım. Memnun kalmamıştım. Lakin yeni çıkan Power 3 gerçekten gözüme girdi. (Avrupa'da en iyi performans lastikler arasında gösteriliyor) Motosikletimde gücü hissettim.Pirellinin birkaç farklı serisi ve 3sene m3 kullandım.Sonraki 2 sene m5.İlk defa pilot power kullanıyorum ve hiç memnun değilim.Ben gibi.Karışık hamur fakat ortası çok sert.Z750 gibi ağırlık merkezi komple önde olan motosiklette büyük sorunlar yaratıyor...Umarım sorun yaratmaz sizede.
Şahsi düşüncemi belirteyim, motoruna 'kalın teker' alıp ebadını da bilmeyen adamın motosikletini almazdım![]()
Biraz öyle oldu.
Mayıs ayında aldığım CBF 1000'de 170 lastik vardı. Aldığım motosiklet henüz 5000 km.de idi. Eski sahibi iyi olmayan orijinal lastiklerini değiştirmiş. Arkaya 170 takmış. (Orijinali 160'tır.)
Bir müddettir lastik bakıyordum. (İçime sinmemişti zira)Henüz 2-3 bin km.deki Metzeller M 5 lastikleri söktürüp iki gün önce 160 lastik taktırdım.
Zira 160 lastiğe göre dizayn edilmiş janta 170 lastik taktığında yatış çizgisi olması gereken yerden daha farklı bir yerde olacaktır. Motosikletin kıvraklığı kaybolacak, hakimiyet zorlaşacaktır. (Bunu daha önce yaşamıştım. Tecrübeyle sabittir yani.)
Bu yüzden orijinal lastiğin 130 ise bundan şaşma. Ya da yapabiliyorsan jantla birlikte değiştir. (O da extra yakıt ve maşada tadilat olarak sana geri dönecektir)
Hiç girişme derim.jant büyütmek tekerin ölcüsüne getirmek masraflı bir iş midir ? .. Yapacağımı sanmıyorumda merakımdan soruyorum
Hiç girişme derim.
şekil adamı beklentiye sokmasın zira bu motordan hiç bişey beklenmez.
Bu kadar bekledikten, bu kadar okuduktan, bu kadar araştırıp düşündükten sonra gidip on numara hatalı alışveriş yapacaksın değil mi
Yapma etme...
İbret-i MT olacaksın sonra :queen:
Hahahha. 2 tane motor begendım 2 sındede 160 teker çıktı yav
. Ama napalım alsak bile tekeri değiştirirz .
bir kaç işyerınden arkadsımda söyledi 150 kaldırır ama 160 bence fazla olur dedi . Ama dusundum 10 luk bi fark bu kadar göze mı çarpıyor? Çok fazla tecrübeli değilim belkide o 10 luk dediğim farkın içinde dağlar yatıyordur
![]()
orijinal jantına taktı 150 lik continentali ön lastik 110/70 (orijinal lastik) arka 150/70 continental çokta güzel durdu sanırım 500 küsür tljant işlemınde ne kadar maliyet tuttu totalde hocam söyleye bılırmısın sorun olmazsa