Allah yakınlarına sabır versin. Allah rahmet eylesin
ama bence ... yoluna gitmiş
ama bence ... yoluna gitmiş
Vurma yetkisi olsun tabiiki. Ancak mermi kullanmaya gerek yok bunun için. Çok etkili elektro şok cihazları var.
Discovery de izlemiştim. iki tane iğne cihazdan mermi gibi fırlayarak adamın vücuduna saplıyor. Ve kaslarını geçici felce uğratıyor.
Tehlikeli bir durumda bu ve benzeri silahlar kullanılmasında bencede sakınca yok.
Fakat adam tehdit ediyor, vurma ihtimali var diye, anlının çatına mermi sıkılmamalı.
anlayamadım sanırım....
şimdi..........
eline molof kokteyli alıp polise ve araçlarına atanları,
hatta o molotof üzerine geldiği için tutuşan polisler atanı,
itfaiye araçlarını yakanları
vurmasınlar mı????
yada bayıltıp,sonrada 5 yıldızlı koğuşlarda beslesinlermi?????r:
Tamam uğrar sorarım camiye hocaya fakat sen bana şunu deyiver Rahmetli o anda orada ne için bulunuyordu? ve ne için hayatını kaybetti?Sen yine de camiiye uğra ve sor. Linklerle, sitelerle yol çizme kendine.
Biz manaya yönelmişiz verdiğiniz sayfadaki bilgilerde de buna dikkat çekmiş özellikle dikkat çektiğiniz madde de. Hala nasıl bir noktadasın anlayamıyorum. Zaten bizim dikkat çektiğimiz konunun üstünde durmuş.
"Rahmetlinin orada bulunma sebebi görevi gereğiydi." Benimde açıklığa kavuşturmak istediğim nokta bu işte görevi gereği orada bulunan ve görevi insanların hayatlarını korumak emniyetini sağlamak olan bi insan bizede yıllarca öğretilen "görev kutsaldır" mantığıyla birleştirilince rahmetlinin -bazı arkadaşların söylediği gibi- b..k yolunda ölmediği ve (bu tamamen benim fikrimdir) bana göre şehit olduğunu açıklamak istedim.Daha doğrusu rahmetli görevi başında öldüğü için ona ben şehitlik mertebesini layık görüyorum sadece he sen katılırsın yada katılmazsın orası ayrı tabiki. Hocayada sordum ve aldığım cevap: Orasını Allah bilir bize düşen kimsenin şehitliğinden şüphe etmemektir,yada helal olsun be adam şehit oldu ne güzel cennete girecek şimdi gibi yorumları yapmamaktır. oldu.Ayrıca yaklaşımın yanlış olduğunu olay anında pek çok hata yapıldığına bende katılıyorum. Hiç bir şekilde sana darılmadım kırılmadımda burası bi düşünce paylaşım formu ve benim düşüncelerimde bu yönde diyerekten sözümü burada noktalıyorum..:rendeer:Rahmetlinin orada bulunma sebebi görevi gereğiydi. Kendi düşüncelerimizi aktararak kısır bir döngü oluşturmayalım diye ekranda yorum yapan uzmanları izledim hepsinin ortak noktası rahmetlinin iyiniyetli ama yanlış yaklaşım sergilediği, aldığı eğitime uygun olmayan bir yaklaşım sergilediği yönünde.Yorumlarımızı sakın ha cennet mekan olmasını istemiyormuşuz gibi algılama lütfen. İlk mesajımda da belirttim yine belirteyim yöntem ve yönelim açısından pozisyonu bana göre şehitlik değildir ki verdiğin sayfada da bunu net bir şekilde sen de okudun. Şehitlik hassas bir kavram, buradaki yorumlarımızla ahiret yaşamına etki edemeyiz sadece fikrimi yazdığımı bilmeni isterim. Ölmüş bir insanın arkasından diyaloğumuzun herkesin ortak alanında devam ediyor olması tepki çekebilir, dilersen özelden yazışmaya devam edelim.
Şunu unutma lütfen; düşüncelerine katılmadığımı belirtiyorum. Bana göre doğru olana dikkat çekiyorum. Seni ezmek, sen yanlışsın gibi bir tutum sergilemek söz konusu değil. Paylaşalım derken kırgınlıklar ortaya çıkmasın, bu forumda seviyemizi koruyup muhabbetimizi kalp kırmadan devam ettirelim çabasındayız hepimiz.
Selamlar.
Vurmaktan kasıt öldürmekse eğer, vurulmasınlar tabiiki.
Adamları bayıltıp sonra beş yıldızlı koğuşlarda beslesinlerde demiyorum.
Cezası neyse çeksin sonuna kadar.5 yıl, 10 yıl yada müebbet her neyse.
Ama hiç kimse başkasının yaşama hakkına müdahale etmemeli.
Yada bu hakkı kendinde görmemeli.
... Diye düşünüyorum.