kardeşim iyi yapmışsın hareket çekmekte ama hata tamamen sende ite bulaşacağına çalıyı dolaş demişler
bizim burada bi laf vardır "beladan kaçmayan eşşek ama bela kapısına dayandığında kaçan eşşoğlueşşektir" diye
o yüzden
ben genelde tamamen durur adamıda durdururum
tabi baktın durdurabileceğin şekilde bi adam değil benim herzaman depo üstü çantamda kuru sıkı bir tabanca bulunur (malum memleket hayatında koyun dışında bişey görmemiş jeep sürücüsü dolu)
tabanca direk elime gelecek şekilde olduğu için hemen alır adama doğru çeviririm genelde kaçarlar
kuru sıkı kısmına kadar mutabığız ama kurusıkı kısmına gelince ise en tehlikeli şeylerden birinden bahsediyorsun,bu memlekette çoluğun çuçuğun,hiç beklemeyeceğin adamın belinde bile tabanca olabiliyor, sen çekersin oda çeker,2 pat sesi duyulur ,yere düşen ise sen olursun,mahkemede adam kendimi savundum silah çektiydi ben nerden bileyim kuru sıkı olduğunu der,meşru müdafaadan 3-5 sene yatar çıkar,sende tahtalıköye yalı olursun ,ha illa bişiler bulundurcam,o riski göze alıyorsan,ben baba yiğidim nereye kadar giderse gider diyorsan orjinalini taşı,yoksa bence diğerini taşımaya tenezzül bile etme,ben bu tip şeyler için genelde biber gazını öneriyorum,eğer çok kişi değillerse beladan kaçabilcek kadar vakit kazandırıyor,Allah hepimizi bu adi insan müsvettelerinden korusun,
Deryalı arkadaşımada geçmiş olsun dileklerimi gönderiyorum