Şehirler arası yolda yüksek hızlı taciz..

Anlatacaklarımı aklınızda canlandırmanızı istiyorum. Benim yerime kendinizi koyun ve gerçekten o motoru sürün, biraz gazı açın yerime karar verin...

Amasra'dan istanbul'a dönüşümde
Karabük - Gerede yolu arasında inceden bir yağmur kokulu bomboş yolda sakin sakin motor kullanıyorum.
Derken Kango/Caddy tarzında bir araç çok yakınımdan hızla geçiyor...

Kornaya basarak uyardım. Sonra ben arabayı geçtim. Derken vatandaş hızlanıp yine çok yakınımdan hızla geçti...

Ben sukut altındır diyerekten 100km/h larda seyrediyorum...

Sonra bu araba beni 3.kez çok yakınımdan geçerek ( 3 şeritli gidiş yol ve yol bomboş) taciz edince....

Gazı açtım arabanın soluna geçtim, hızımız 120km, Orta parmağımı nazikçe kaldırarak şöföre hak ettiğini verdim...

Motor son derece yüklü, Arkada 47lt çanta full dolu, önde ise 20kg luk bir sırtçantam var...

Sonra gazı açıp uzadım
Sinirlenen şöför beni kovalamaya başladı. Hızımız 150km ve araç 10metre arkamda...

..tek amacı beni düşürmek, o kadar yaklaştı ki ben yolun iyice sağına doğru kaçtım. Kendi şeridimde önüme bir araba çıktı ben onun sağında kalarak beni düşürmesini bir süre engelledim.

Araç doğru durmuyordu baktım olacak gibi değil, Allah ne verdiyse açtım gazı
160... 170.... 180km/hız ve devir kesici devrede...

Motorum 175de sabit ilerleyebiliyordu ve araba ile aramızdaki mesafe açılmaya başladı, 10 dakika kadar bu şekilde gittim aynada çok uzakta gözüküyordu ama belliki oda gaz kesmiyordu. Görünüşte ufacık bir motoru alt edememenin verdiği hışımla arabasını sonuna kadar zorluyordu....

Ben bir ara gazı bıraktım 140lara kadar düştüm derken yol yokuş aşağı inmeye başladı bir baktım araç hızla geliyor bende gazı açtım ve neredeyse beni yakaladı ve arka tekerden doğru düşürmeye çalıştı... Tam o sırada hızım 180 di ve yine devir kesiciye girdim, yokuş biter bitmez o inişi çıkmaya başladık yokuşu çıkarken benim motor aynı hızda kaldı ama araba yine aynamda ufalmaya başladı...

yine 10dk kadar aramızda 1km mesafe farkla gitmeye devam ettik. Derken önümde 2 tırın birbirini sollamaya kalktığını gördüm. Yavaşladım. Ben yavaşlayınca azrailim peşime yine takıldı ve o kadar yaklaştıki bu sefer kesin düşücem dedim...

O şekilde devam edemezdim, gözümü kararttım ve sollama yapan iki tırın arasından hızla geçtim sonra gazı öyle bir açtımki arabayı daha arkamda göremedim...

Eğer o yolda altımda daha güçsüz bir motor olsaydı, fare olup kediye yem olmuş olacaktım.

Bu deneyimden sonra edindiğim tecrübeler,
-Yolda kimseyi sinirlendirme
-Motor üzerinde iken derviş ol ve bunu sürdür.
-Uzun yolda büyük cc güçlü motor kullan.
-Motorunun hakkını ver.

alib500.jpg

Son düzenleme:
üstat Allah korumuş yinede...
yaptığın hareketi hakketmiş lakin altında hiç değilse daha atik bir makine olsa bir kere bile seni yakalayamazdı...
birazdaha sabır göstermemiz gerekiyor...

geçmiş olsun. her gün yaşadığımı buraya yazmışsın. işte bende 150 zc olduğundan kaçamıyorum. her gün küfürleşme içindeyim. otobüs ve minibüs şöförleri ile birbirimize küfrede küfrede kanka olduk.

Gerçekten okurken gözümde canlandırdım o anı ve aklımdan geçen bazı şeyler oldu :silent:

Arabada tek kişimiydi diye düşündüm :silent:

Motoru sağa yanaşıp durdurma imkanın yokmuydu diye düşündüm :silent:

Aldığım dersler ise mutlaka uzun yolda cebimde bir buji veya bir biber gazı veya bir silah bulundurmak :)

Tekrar çok geçmiş olsun... :rendeer: Plakasını alsaydın keşke :silent:

hocam ben öyle durumlarda bi benzinciye çekip polis imdat'a ihbar da bulunuyorum.
sonra da çevredikilerden mümkünse bayan olan birisni ikna edip
5 dk sonra tekrar polis imdat'a ihbar ettiriyorum.
iki ihbar olunca direk ebeliyorlar yol üzerinde.
adamla didişeceğime yediği cezayı düşünüp rahatlıyorum.
hele bir de yol üzerinde görürsem çevrildiğini iyice rahatlıyorum.

Ne kadar sinirlendirmiş olsan bile yaptığı tek kelime ile şerefsizlik , namertlik.Bir sorunun varsa sağa çekmesini işaret edebilirdiniz , bu şekilde yolda "kapışmak" çok daha tehlikeli , 180 km hızla düştüğünü bi hayal etsene dicem , etmişsindir zaten.Uzun yoldada yanınıza hortum cinsi birşey almayı önerebilirim , o bomboş yolda ne polis seni korur nede bir başkası , en azından kendini korumaya çalışırsın çünkü motordaki kişi daha savunmasız.Bir daha dikkatli çık hocam uzun yola.Böyle hayvan çok benim samimi arkadaşlarımda bile var üstüne sürüyor korkutmak için falan sert şekilde uyarıyorum da öyle durduruyorum.

geçmiş olsun. her gün yaşadığımı buraya yazmışsın. işte bende 150 zc olduğundan kaçamıyorum. her gün küfürleşme içindeyim. otobüs ve minibüs şöförleri ile birbirimize küfrede küfrede kanka olduk.

Ben şehir içinde 500lükle çok mutluyum. Gazı açıp uzamanın keyfi gibisi yok,
Hep soldan giderim. e-5te önümdeki araba 140la gidiyorsa bende hızımı artırır yinede orta veya sağ şeride geçmem orada kalırım.

Sağda minibüs, otobüs, kamyon hepsi ile ayrı ayrı selamlaşmak zorunda kalırsın.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:32 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:29 ----------

Gerçekten okurken gözümde canlandırdım o anı ve aklımdan geçen bazı şeyler oldu :silent:

Arabada tek kişimiydi diye düşündüm :silent:

Motoru sağa yanaşıp durdurma imkanın yokmuydu diye düşündüm :silent:

Aldığım dersler ise mutlaka uzun yolda cebimde bir buji veya bir biber gazı veya bir silah bulundurmak :)

Tekrar çok geçmiş olsun... :rendeer: Plakasını alsaydın keşke :silent:

-Araba'da 3 kişi varlardı
-Motoru sağa yaklaştırıp durmak istemedim
Sebebler: a) Durmak yenilmek demek olabilir miydi ?
b) Durursam oda durur ve kavga ederiz ?
-Plakayı nedense alamadım. O hızda dikkatimi veremedim herhalde.

Öldüresiye dövmek lazım o arabanın sürücüsünü.Keşke plakasını alsaydın resmen öldürmeye teşebbüs etmiş.

Katil olabilme cesareti ne kadar yüksek vatandaşımız var maalesef.
Çok geçmiş olsun, ucuz atlatmışsınız.
Bu tarz yazıları okudukça az da olsa içimde bir korku oluşuyor.

Katil olabilme cesareti ne kadar yüksek vatandaşımız var maalesef.
Çok geçmiş olsun, ucuz atlatmışsınız.
Bu tarz yazıları okudukça az da olsa içimde bir korku oluşuyor.

Evet hocam, motorun üzerindeki can değil sanki ? Ben yolumda sakin sakin giderken hiç umarsamayıp yakınımda 3 kere taciz etmesi, sonrada peşime takılıp düşürmek istemesi yetişemeyincede kudurması hepsi aklın baştan gitmesi ile ilgili sanırım..

O anda tek güvendiğim gaz kolumdu. Durmak ve ters yöne doğru gitmeyi bile saniyeler içinde düşündüm. Ama gazı açtıkça arkamda kaldığını görmek sevindirdi.

hocam ben öyle durumlarda bi benzinciye çekip polis imdat'a ihbar da bulunuyorum.
sonra da çevredikilerden mümkünse bayan olan birisni ikna edip
5 dk sonra tekrar polis imdat'a ihbar ettiriyorum.
iki ihbar olunca direk ebeliyorlar yol üzerinde.
adamla didişeceğime yediği cezayı düşünüp rahatlıyorum.
hele bir de yol üzerinde görürsem çevrildiğini iyice rahatlıyorum.

:cat::cat::cat::pr:

Aslında motoruna güvenip biraz meydan okuma düşüncesi seni o hareketi yapmaya itmiş. Yani bu adam sen onla hiç alakadar değilken senle bu kadar uğraşıyosa o hareketi yedikten sonra her şey beklenir.

Şimdi bi an düşündümde..Burda bu yazını değilde başkasının açtığı bi topikten kaza haberini okusam 5-6 yıldır bu forumdayım. Başka bi nick vardı önceden şifresini unutana kadar ve seni dylan topiğinden beri biliyorum. Kötü oldum gerçekten.

Naparsak yapalım bizim sinirimize yenik düşmememiz gerekiyor. Motorunun güçü anllatığın kadarıyla kıl payı yetmiş. Adamın arabası 2000cc olsa da kaçamıyıcakmışsın zaten. sağda dursan bunlar üç kişi sana çullanıcak o ıssız yolda. O hareketi yapman için altında en aşşağı 600 lük bir naked olmalıydı..

Tekrar geçmiş olsun..

Büyük geçmiş olsun. İnşallah bir daha yaşamazsınız böyle talihsiz durumlar.
Benimde bir iki defa başıma geldi benzeri durum; 90-100 le giderken arkadan bir araç geliyor ve benimle aynı hıza ayralıyor aracı ve yüzüme bakıp sırıtarak yan şeritten devam ediyor. Ben gazı bırakıyorum, adam da bırakıyor, ben asılıyorum adam da asılıyor. Var böyle dengesiz tipler...Ben de ona bakıp sırıtıyorum; sorun olmuyor. Tabi altımdaki motor az kuvvetli olsa hem sırıtıp hem baybay çekecem de yemiyor işte:p

hocam okurken hakikaten yaşar gibi gerildim resmen, geçmiş olsun...
napardım diyorum, sanırım arayı açtıktan sonra ilerde sağa çekip araçtaki öküzü beklerdim, durursa hesaplaşır durmazsa da ardından yoluma bakardım.
yalnız bu tarz yakın geçmeler çok oluyor, motosiklet her ne kadar serseri işi deseler de toplumda, esasen erkeklik işi olduğunu herkes bilinçaltında barındırıyor, aklı sıra sana meydan okuyor. Araçlayken bu tarz yamyamlara sağlam korku yaşatmışlığım vardır, motorla malesef zor, ancak trafiği okuyabiliyosan ve şartlar uygunsa kaza yaptırmaya çalışıcaksın gaza getirip, tabi burda kendin de taklaya gelebilirsin.

Çok geçmiş olsun deryali...
Bizim gibi amatör sürücülerin arabalarla bu tür atraksiyonlara girmesi çok yanlış. Tabii ki aynını ben de yaptım hem de bir çok kez. Ama peşime takılan 2.8 lt t5 volvo s80'den sonra tövbe ettim.
Veya tövbe ettim demeyelim de arabasına göre yapacağım artık hareketlerimi :)

bence yalniz olsa boyle birseye kalkismazdi o odun. sen hareket yapinca arkadaslari yaninda gurur yapmis buyuk ihtimalle. eminim evlerine gidince konusmuslardir helal nasi yuklendin vs vs. o mantalitede olduklari kesin....

neyse buyuk gecmis olsun arkadas. malum insanimiz asabi bazen zorlamamak gerekiyor...

benzeri benim başıma gelmişti kerpeden izmite giderken. motor küçük ve iki kişiyiz, arkamızda murat 131, içinde 4-5 tane otçu tipli herif, baya bi rahatsız ettiler bizi, en sonunda kendimizi kandıra cezaevinin oraya atıp kurtumuştuk.
uzun yolda gerçektente güçlü motor şart

Hareket halindeyken işaret yapmak yerine, durması yönünde bir işaret yapsaydın belki sağa çeker dururdunuz. Sonra hakaret etmeden, kızmadan, bu tarz yakın geçişlerin motosiklet sürücüsünün hayatını tehlikeye attığını izah etme imkanın olurdu.

İnsanlar yüzüyüze iken daha farklı, tanımadıkları kişilere araç içindeyken daha farklı oluyorlar.

Kovalamacanın kazasız bitmesi işin en sevindirici yanı.

Geçmiş olsun.

Biz de benzer bir olayı yaşayabiliriz. Bu sebeple kulağımıza küpe olsun.:)

Anlatacaklarımı aklınızda canlandırmanızı istiyorum. Benim yerime kendinizi koyun ve gerçekten o motoru sürün, biraz gazı açın yerime karar verin...

Amasra'dan istanbul'a dönüşümde
Karabük - Gerede yolu arasında inceden bir yağmur kokulu bomboş yolda sakin sakin motor kullanıyorum.
Derken Kango/Caddy tarzında bir araç çok yakınımdan hızla geçiyor...

Kornaya basarak uyardım. Sonra ben arabayı geçtim. Derken vatandaş hızlanıp yine çok yakınımdan hızla geçti...

Ben sukut altındır diyerekten 100km/h larda seyrediyorum...

Sonra bu araba beni 3.kez çok yakınımdan geçerek ( 3 şeritli gidiş yol ve yol bomboş) taciz edince....

Gazı açtım arabanın soluna geçtim, hızımız 120km, Orta parmağımı nazikçe kaldırarak şöföre hak ettiğini verdim...

Motor son derece yüklü, Arkada 47lt çanta full dolu, önde ise 20kg luk bir sırtçantam var...

Sonra gazı açıp uzadım
Sinirlenen şöför beni kovalamaya başladı. Hızımız 150km ve araç 10metre arkamda...

..tek amacı beni düşürmek, o kadar yaklaştı ki ben yolun iyice sağına doğru kaçtım. Kendi şeridimde önüme bir araba çıktı ben onun sağında kalarak beni düşürmesini bir süre engelledim.

Araç doğru durmuyordu baktım olacak gibi değil, Allah ne verdiyse açtım gazı
160... 170.... 180km/hız ve devir kesici devrede...

Motorum 175de sabit ilerleyebiliyordu ve araba ile aramızdaki mesafe açılmaya başladı, 10 dakika kadar bu şekilde gittim aynada çok uzakta gözüküyordu ama belliki oda gaz kesmiyordu. Görünüşte ufacık bir motoru alt edememenin verdiği hışımla arabasını sonuna kadar zorluyordu....

Ben bir ara gazı bıraktım 140lara kadar düştüm derken yol yokuş aşağı inmeye başladı bir baktım araç hızla geliyor bende gazı açtım ve neredeyse beni yakaladı ve arka tekerden doğru düşürmeye çalıştı... Tam o sırada hızım 180 di ve yine devir kesiciye girdim, yokuş biter bitmez o inişi çıkmaya başladık yokuşu çıkarken benim motor aynı hızda kaldı ama araba yine aynamda ufalmaya başladı...

yine 10dk kadar aramızda 1km mesafe farkla gitmeye devam ettik. Derken önümde 2 tırın birbirini sollamaya kalktığını gördüm. Yavaşladım. Ben yavaşlayınca azrailim peşime yine takıldı ve o kadar yaklaştıki bu sefer kesin düşücem dedim...

O şekilde devam edemezdim, gözümü kararttım ve sollama yapan iki tırın arasından hızla geçtim sonra gazı öyle bir açtımki arabayı daha arkamda göremedim...

Eğer o yolda altımda daha güçsüz bir motor olsaydı, fare olup kediye yem olmuş olacaktım.

Bu deneyimden sonra edindiğim tecrübeler,
-Yolda kimseyi sinirlendirme
-Motor üzerinde iken derviş ol ve bunu sürdür.
-Uzun yolda büyük cc güçlü motor kullan.
-Motorunun hakkını ver.

alib500.jpg

kardeşim iyi yapmışsın hareket çekmekte ama hata tamamen sende ite bulaşacağına çalıyı dolaş demişler
bizim burada bi laf vardır "beladan kaçmayan eşşek ama bela kapısına dayandığında kaçan eşşoğlueşşektir" diye
o yüzden
ben genelde tamamen durur adamıda durdururum
tabi baktın durdurabileceğin şekilde bi adam değil benim herzaman depo üstü çantamda kuru sıkı bir tabanca bulunur (malum memleket hayatında koyun dışında bişey görmemiş jeep sürücüsü dolu)
tabanca direk elime gelecek şekilde olduğu için hemen alır adama doğru çeviririm genelde kaçarlar

kardeşim iyi yapmışsın hareket çekmekte ama hata tamamen sende ite bulaşacağına çalıyı dolaş demişler
bizim burada bi laf vardır "beladan kaçmayan eşşek ama bela kapısına dayandığında kaçan eşşoğlueşşektir" diye
o yüzden
ben genelde tamamen durur adamıda durdururum
tabi baktın durdurabileceğin şekilde bi adam değil benim herzaman depo üstü çantamda kuru sıkı bir tabanca bulunur (malum memleket hayatında koyun dışında bişey görmemiş jeep sürücüsü dolu)
tabanca direk elime gelecek şekilde olduğu için hemen alır adama doğru çeviririm genelde kaçarlar

guzel demissinde, ya adamdada silah varsa ve panik haliyle ateslerse ne olacak?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar