Şehirler Arası Eşya Taşıma ve K2 Belgesi Zorunluluğu Hk.

ygk

İyi akşamlar arkadaşlar, direk konuya geçiyorum.

Birkaçımızın bildiği gibi fiat scudo kamyonet tipi bir aracım var. Okulum kapandığı gibi kira kontratımda 20 gün sonra doluyor, ve bir sonraki dönem için kiralayacağım ev eşyalı. Şu anki evimdeki eşyalarımda heba olsun istemiyorum ( buzdolabı, koltuk takımı, yatağım masa tv vb. ). Malesef yeni kiralayacağım evde koyacak yerim yok. Bunları tekrar Adana'ya taşımak istiyorum.

Bunu anlatırken arkadaşlara, k2 belgesi zorunluluğunu öğrendim. şirket araçlarının şehirler arası yük taşımacılığı yapabilmesi için gerekli belgeymiş ve cezası 2472 tl imiş. Ne varki benim aracım ruhsatta hususi olarak geçiyor, şahıs adına kayıtlı. Ancak internette böyle bir bilgi bulamadım, sadece şirket araçlarından bahsedilmiş. Yine de emin olmak istiyorum, tanıdık bir polise sorabilme ihtimali olan veya konu hakkında bilgisi olan varsa,
ruhsatında hususi olan şahıs adına kayıtlı kamyonetimle şehirler arası yük taşmamda yasal olmayan bir durum var mı ?

ilgilenen zaman ayıran herkese teşekkür ederim şimdiden.

bu işin içinde olan biri olarak sana şunu söyleyeyim... öncelikle aracın ticari araç kısmında... ama hususi olması ve aracın şahış adına olması ve aracı kullananın ruhsat sahibi olarak mazemenin kendi mazemesi olduğunu söylemesi ile sorun kalmaz ceza kesemezler yaptırım uygulatamazlar...

ama araç bir kişinin adına... kullanan farklı kişi ise o zaman işler değişir... öncelikle araç husisi iken ticarei kullanılmasından ceza... sonra src belgesinden ceza .. sonra pisikoteknik belgesinden ceza... oda yetmedi k2 den ceza.... birde taşıma irsaliyesi yok maliyeden ceza....

benimde fiat docatom var kendi üzerime ve k2 belgesini çıkarttım dostum :) yasal olarak boyle bi zorunluluk var cezasını tam bilmiyorum ancak 3000 tl civarı diye duymuştum bi arkadaşımdan... ancak ev eşyası tasıyacaksın galiba çok sorun olacağını zannetmiyorum polisler açısından...

ygk

teşekkür ederim ramazan abi. araç malesef kendi adıma değil babamın adına, aldığım sene yurtta kaldığım için sorun olmasın diye babamın adına yaptırmıştık. malzemenin ise bana ait olduğu belki buzdolabı eski işyerimden kalma keza koltuklarda oyle. bir tek yatak yeni duruyor aralarında. bu durumda yazdığın ikinci cümleye dahil oluyorum sanırım.

sizede teşekkür ederim aykut bey aracı satmayı düşündüğümden ve genellikle şehir içi arkadaşlarla geyik amaçlı kullandığımdan k2 belgesiyle uğraşmadım. cezası malesef 2170 lira civarında. sorun olmayacaksa bile eğer polisler kesebilecek konumda ise riske atmak istemiyorum. hepimiz karşılaşıyoruz polislere laf anlatmak ayrı bir bela zaten. ( bazılarına. meclisten dışarı )

2009 yılından bu yana psikoteknik ve src4 belgelerim var.Aktif olarak da bu araçları kullanırım,henüz bir soran bakan vs. olmadı, kanunen zorunlulukta olsa her sene artık bu senede itibaren kontrol edilecek sıkılaşacak deniyor ama hep aynı :)
Açıkcası bu işi yapmayacaksın ve eşyalarını taşıyıp götürmekte sorun çıkacağını sanmıyorum.
yükle bas git :)

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Taşıdığın mal ticari bir meta olmadığı sürece araç ta bir firma aracı olmadığı sürece problem olmaz.

Zaten bunun kontrollerini de polisler değil ulaştırma bakanlığı görevlileri yapıyor, haberiniz olsun.

ygk

netleşti şu anda kafamda. tombo ve olcay abiye teşekkürler

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar