"Motordan hiç anlamayan birisi", "Ankara'da yazları", "Eşim ve benim kullanabileceğim" sözlerinize istinaden;
Motosiklet sürmek sizin tahmin ettiğiniz gibi bir şey değil. Dinamikleri çok farklı. 50 cc olayına girmeyi düşünüyorsanız bunun yerine
elektrikli bisiklet kullanmanızı tavsiye ederim.
Ankara özelinde araç sürücülerinin scooter kullananlara bakışı; insanların evlerindeki hamam böceklerine karşı bakışı gibidir. Scooter kullanan
"hamam böcekleri" 125 cc ve üstü kullandıklarından bir şekilde kaçıp kurtulabilirler. Siz 50 cc ile kaçamayacak ve 40-50 km süratler harici gidemeyeceksiniz. Aynı şekilde trafik polisleri de 50 cc lere özellikle 45 km yi geçtiğinde ciddi yaptırımlar uyguluyorlar.
Üstadım ölmek istiyorsanız daha kolay yolları var. Yazdıklarım hoşunuza gitmeyebilir fakat yitip gitmenizi istemiyorum. Ölmek bile kurtuluş olur büyük bir ihtimalle sakat veya yatalak kalırsınız. Çoluk çocuğunuz var. 3. sayfa haberi olmanızı istemem. Kendinizi ve ailenizi seviyorsanız; motosiklet ehliyeti almanızı tavsiye ederim.
En kötü kurstan bile alsanız, sizi en azından ehliyet alabilecek kadar eğiteceklerdir. Bu arada motosikletin dinamiklerine biraz aşina olursunuz. Bu iş araba kullanmaya da bisiklet kullanmaya da benzemiyor.
Küçük bir yerleşim yerinde yaşamış olsanız bir nebze kendi çabalarınızla motosikleti kullabilseniz de metropollerde motosiklet kullanmanın riski çok fazla. En önemlisi Ankara'da motosiklet kültürü henüz oturmadı.
Bu yazıları sizi engellemek için yada kabiliyetlerinize güvenmediğim için yazmadım. Ankara trafiğinde malesef dengesiz insan çok.
İlk başlarda ben de sizin gibi düşünüyordum. 50 cc sürerim ehliyetle uğraşmam diyordum. 50 yaşına ehliyet alan birisi için söylüyorum, kursa gittikten sonra tüm düşüncelerim değişti.
1-1,5 ay içinde ehliyetinizi alabilirsiniz. Lütfen bir kursa gidin. Neye karar verirseniz verin umarım uzun yıllar sorunsuzca ve kazasık kullanmanızı dilerim.
Ehliyet kurslarının kendi eğitim alanı olanlarını seçmenizi tavsiye ederim. Diğer türlü 10-15 ehliyet kursu aynı trafik talimgahını birbirlerinin sırasını bekleyerek kullanıyorlar.
Ankara'da benim de geçen yaz ehliyet aldığım
A2 MTSK Sürücü Kursu nu tavsiye ederim. Kendi eğitim alanları mevcuttur. Ben de bu kursa motosiklet.net camiasının tavsiyesi üzerine gitmiştim.