Motosikleti araç trafiğinin bir parçası olarak görmeyen her tekerlekli ve tekerleksiz trafik unsuru tehlikedir. Motosikletin ani fren yapamayacağını, yaparsa dengesinin kolayca bozulabileceğini, rüzgardan etkilenebileceğini, yanından sıfır geçen araçların motosikletin dengesini bozabileceğini ve daha kötüsü bu hareketi yaptıktan sonra önüne kırmalarının motosikletlinin hayatına mal olabileceğini, motosikletle yarışa kalkışıp onu geçerek haddini bildirme isteği olan herkes tehlike unsurudur.
Şahsi kanaatimce İstanbul'daki en büyük 3 tehlike şu araçlardan geliyor;
1. Ticari van'lar (Doblo, Kangoo, Fiorino vs.) Nedense altlarındaki araç kendilerini ezik hissettirdiğinden midir nedir çok gözü kara hareket ettiklerini sanıyorlar ve her türlü usulsüzlüğü yapıp kuralların çiğnenmek için olduğunu gösteriyorlar.
2. Lüks sedan sahipleri. Genelde az beyinli olduklarını düşünüyorum. Bir defasında 3 şeritli sahil yolunda 4. şeridi kendisi yaratarak beni Bostancı'da araçlara doğru sıkıştırarak camdan "Sağdan gideceksin ulan i*ne" diye bağıran bir adam vardı. Yaptığım doğru değil biliyorum ama dayanamayıp ışıklarda yakaladım bunu önüne motoru yatay olarak park edip kaputunu yumrukladım ve aynasını kırdım. Camı aç dediğimde kapıları kilitliyordu. Bu yaptığım hoş bir şey değil kesinlikle ama canıma kast ettiğinden çok öfkelenmiştim.
3. Her çeşit otobüs, kamyon gibi çok akslı araçlar. Şehir içinde çok sürat yapamasalar da yüksekliklerinden ötürü sizi göremiyorlar, kör noktaları çok. Özellikle de sağ ayna altları. Kesinlikle sağından geçmemek lazım bu araçların. Ha bizleri görseler de pek saygılı olacaklarını zannetmiyorum. Şehir dışında ve otobanlarda ise yanlarından geçerken hep tedirgin bir biçimde üzerime doğru hamle yapıp yapmayacaklarını gözlüyorum.
Bonus: 06 plakalı araçların trafikte en saygısız, en çok özgüvenlerinin barzoluk sınırını aşan insanlık dışı varlıklar tarafından kullanıldığını düşünüyorum İstanbul'da. Bu genellemeyi Ankara'lı arkadaşlar üstlerine alınmasın ama en çok bu araçlardan kaçmak zorunda kalıyorum şahsen.