Şehir magandaları iş başındaydı...

geçmiş olsun derya..allah bizleri bu magandalardan korusun dicem ama sürüsüyle var,hangi birinden korusun.

Araba kullanmamı bu sitede özellikle bir kaç kişi çok iyi bilirler. bi çok erkekden bile iyi kullanırım.. Bunu ben değil arabama binenler ve ve beni bilenler söyler.. Motor konusundada aynı... Bu eleştirinin yeri burusı değil. Fırsat kolluyorsunuz henemn bayan şöferlere çamur atabilmek için. Bir bak bakalım yazıyı iyice oku bakalım ben nasıl keşismişim diğer araçlarla...

usta şoför olmanıza sevindim bende aksine otomobili çok kötü kullanırım. sizi veya bayan şoförleri eleştirmek amacıyla yazmadım öneriydi sadece. bayan şoförlere çamur atmak için fırsat kollamayada gerek yokya neyse. cümle yanlış anlaşılmış.

geçmiş olsun, iyi sürüşler :rendeer:

Geçmiş olsun. Ne olursa olsun şeridin ortasından git. Sıkıştırmayı gözleri yerde ortada giden aracı ezmek bariz suç olacağı için en fazla selektör yapıp kornaya basarlardı. Bayan olarak tepki göstermek de zor. Bunların ne yapacağı belli olmaz. Sen sakinliğini koru. Sayısız defa bunları yaşadım. Alıştım artık. Hatta çok şikayet edilen kamyon şöförlerinin bana daha medeni davrandıklarını gördüm. Polis her şikayeti değerlendirir. Al plakasını canına okusunlar.
En azından nedir ne değildir öğrenilir mevkideki arkadaşlar itina ile uslandırır. Takma kafana hayat bu, kötü olacakki iyilerin değeri bilinsin.

ama madem konusu açıldı şunuda söyliyim. Dün yaşadığım ufak kazadan kısa bir süre önce polislerede biraz kızdım. Köprü çıkışında levent sapağından girdkten sonra ilk sağda levazım girişi vardır. bir viraj dönersiniz ve sonra yol düzlenir. Saolsun polis arkadaşlar o virajın hemen çıkışında artık çevirme yapmaya başladıkları için viraj biter bitmez sonunu gördüğümde önüme aniden bir araç kuyruğunun oluştuğunu gördüm. ben her zaman o tip yerlere temkinli girdiğim için gayet yavaş ve dikkatliydim ama herkes benim kadar temkinli olmayabilir ve o virajın çıkısında birçevirme olacağını hele hele o çevirme yüzünden o tip bir yerde up uzup araç kuyruğunun neredeyse viraja kadar ulaşacağını düşünmeyip aniden öndeki arabalara çarpabilirdi. Üstelik yağmurlu bir hava düşünüldüğünde iki teker üzerinde frene asıldığınızda ne kadar şanslı olursunuz bilmiyorum.. Şimdi burda kime kızalım polisemi, virajını bitridikten sonra duracak mesafesi olmayan sürücüyemi, orda çevirme olduğuna dair hiçbir işaretin bulunmadığınamı??? dediğiniz gibi herkes işini düzgün yapsınki kimse kimseye kızmasın...

:cat: :rendeer: :wiinkk: :cat:

Gecmiz olsun ..bu gibi durumlarda ...
-nerede olursa olun..hangi trafik yogunlugunda olursanız olun yavaslayarak hemen durun.( emniyetiniz icin ıssız degil mumkunse kalabalık mekanlarda durunuz . )
-motordan inin ( emniyetiniz icin )
-kaskınızı cıkarın ve elinizde cene kısmından saglamca tutun ( savunma amaclı )
-polis imdatı arayınız ( motosikletli oldugunuzu soylemenize gerek yok..isminizi ..mevki ve magandanın plakasını bildirerek hayatınıza kastedildigini acil yardım istediginizi iletin ) .
-size yaklasan maganda varsa kendisinden ve arabasından uzaklasın ....magandayla aradaki mesafeyi herzaman koruyun.
-sakinliginizi korumaya calısınız !
Soylemesi kolay diyebilirsiniz . Ancak bu refleks haline getirilebilecek bir savunma tedbiridir.Kadın erkek farketmez maganda ile kavga edip haksız duruma dusmektense ... magandayı kotu duruma dusurmeyi tercih etmek gerekir.
Siz telefonu elinize aldıgınız anda maganda panikliyor ve kacma telasına dusuyor. Telefon gorusmeleri kayıtlı oldugu icin polis harekete gecmek zorundadır. Maganda olay yerini terketse dahi plakası anons edilir . (Netice tecrubeyle sabittir ).Onerim pasif gibi gelebilir ancak unutmayınız ki sizdende guclu ve atak bir maganda cıkabilir ve durduk yerde sagliginizdanve sevdiklerinizden olabilirsiniz.
Efelenmek veya bos kuvvet gosterileri veya agız dalasları ile biryere varmak mumkun olamıyor. Zor durumdaki motosikletlilere yardım icin durmak ve yardım etmek etmek (arabada olsak dahi ) ise bir dayanısma gucu olusturacagını unutmayalım. Bugun baskasına yapılan yarın bizim basımıza gelebilir. Tekrar gecmis olsun.

geçmiş olsun dikkat et senin bayan olduğunu görünce artistik yapmaya çalışan salak çok olur onun için 2 kat dikkat et seni motordan soğutabilirler

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:07 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:04 ----------

Konuyla bi baglantı kuramadım :silent:

hani şu şehir efsanesi motorcuyu sıkıştıranlara buji atanlar varmış ya onun için örnek oluyo arkadaş buji atmasını tavsiye ediyo sanırım :pale::farao:

şunları konuşmak ne kadar acı yaa... avrupa birliğiymiş bilmemneymiş bizi dünya tahtına oturtsalar eşşek yine eşşek.. 3.dünya ülkesi ve 3.sınıf türkiye vatandaşları.... yazıklar olsun

şunları konuşmak ne kadar acı yaa... avrupa birliğiymiş bilmemneymiş bizi dünya tahtına oturtsalar eşşek yine eşşek.. 3.dünya ülkesi ve 3.sınıf türkiye vatandaşları.... yazıklar olsun

Birşey sorucam sen hiç Wunsiedel'de Neonazilerden dayak yedin mi...1.sınıf Dünya Ülkesi Alamagnede bu tip kişilerde var...Her ülkede olası bir ihtimal...

MFM

Birşey sorucam sen hiç Wunsiedel'de Neonazilerden dayak yedin mi...1.sınıf Dünya Ülkesi Alamagnede bu tip kişilerde var...Her ülkede olası bir ihtimal...

kesinlikle katılıyorum

bu arada olayın baş kahramanı yazılanlardan okuduğum kadarıyla ismi derya sanırım aman dikkat et 2 senedir o magandalarla karşılaşmamış olman (gece veya gündüz) senin şansın ama o bigün olucaktı şükür ki ufak şeylerle atlatmışsın en büyük kazan bu oolur inş...çok üzüldüm gerçekten :rendeer:

kesinlikle katılıyorum

:

Ay yıldızlı tişörtümü görünce daldı 10 kişi...Bir kaç hasar aldım ama ilk vuruşlardan paçayı kurtardım...yere düştüğüm an bitmişimdir demek...ayakta kaldım...Saldıracaklarını anlayınca ben kendimi savunma dürtüsüyle ilk darbeleri öndekilere ayırdım...bir kaçı yere inince ötekiler saldırmayı bıraktı...Polis bile çağırmaya gerek kalmadı...boş değiliz Allaha şükür...Turken raus naralarıyla gitiiler...arkalarına bile bakmadılar...

Son düzenleme:
çok geçmiş olsun sana güzel kardeşim inşlah böyle salaklara bir daha denk gelmessin:pr:

arkadaşım geçmiş olsun.genel olarak öküzlüğümüz üzerimizdedir affet :rendeer:

derya ablam geçmiş olsun üzüldüm yaa valla yaa :( inş birdaha karşılaşmasın

msjı pekte anlayarak okuduunu zannetmıorum... avrupa birliği üyelik sürecinde yapılması gereken düzenlemeler var Türkiyede şuanda yasa, kural ve cezalar açısından Avrupa standartları geçerli kılınılmaya çalışılıyor.. buna bağlı olarak Türkiyede kurallar çiğnenmek içindir mantığıyla hareket eden ve en önemlisi SAYGI kavramını iinatla benimsemek istemeyen hatırı sayılır bir kitle var ve ben onları EŞŞEK olarak değerlendirdim... Msjı tekrar okumanı ve anlamanı tavsiye ederim. SAYGIYLA....

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar