Grom sürmek istiyorsanız grom alın, çok farklı bir sürüş zevki var. Ama pratik sebeplerden ötürü motor arayanlara grom'u pek tavsiye etmiyorum.
Biraz uzun mesafe gitmek isterseniz çok yorucu oluyor. Motor ancak 90 yapıyor ve bütün rüzgarı alıyorsunuz. Bütün derken bayağı hepsini, çünkü önünüzde hiç bir şey yok, depo bile düz. Bu da sürekli 90km giderken çok yoruyor. Ben bir kaç kere uzun yol gittim ama motora da acıdım yani. Sürekli son gaz... Pek gitmek istemiyorum o yüzden. Bu şekilde ancak yarım saat sürülür derim yani.
Şehir içinde çok kıvrak, kesinlikle üstüne yok. Ama bazen pratik olmuyor, çünkü yanınızda hiç bir şey taşıyamıyorsunuz. Artçı bölgesine fileyle bir çanta filan bile bağlamak mümkün değil. Evet arka çanta takanlar var, yalnız takılan çanta genelde çok küçük oluyor. Motorun görünümünü de çok bozuyor bence. Aklımdan satıp scooter almak geçmiyor değil.
Evet kısa boylular için öğrenme amaçlı çok güzel bir motor. Ben de 165cm'yim, o yüzden aldım. Aslında selesi normalden alçak değil, 78cm. YBR ile aynı yani. Ancak hafif olduğu için dur kalklarda, ani frenlerde yapılan hataları affediyor. Yalnız küçük olması öğrenme açısından problem de olabiliyor. Mesela dönüş çapının çok küçük olması. Grom'dan inip büyük bir motora bindiğinizde dönüşlerde problem yaşayabiliyorsunuz. Ağırlığı itibariyle motordan daha çok elektrikli bir bisikleti andırdığı için dur kalklarda biraz gevşek ve rahat davranışlara alıştırıyor. Büyük bir motora geçecek birisi için biraz kötü alışkanlıklar oluşturabiliyor. Öyle bir durumda, alışana kadar büyük motoru dikkatli sürmek gerekiyor. Ben şahsen bunun sonuçlarını yaşadım biraz.